Starity

Visszavonták Lady Gaga legutóbbi kislemezét

2012. január 05. 07:07   |   Szerző: Cannibal3

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Grammy-díjas énekesnő legutóbbi kislemeze, a Marry the Night igen rosszul teljesített világszerte, így a Lady kiadójának nem maradt más választása, vissza kellett vonnia a kislemezt.

hirdetés
Visszavonták Lady Gaga legutóbbi kislemezét

Lady Gaga sikere eddig töretlen volt, a nevét a bukás szó távolról elkerülte. A Born This Way című nagylemez megjelenése után azonban nem minden úgy alakult, ahogy az énekesnő és csapata eltervezte. A Judas című kislemez volt Gaga első bukása, és azóta sem a régi a hírneve. Csökkentek a videoklipek nézettségei, több kiadott dal is rosszul teljesített az albumról, és több leárazást is be kellett vetniük a siker érdekében.

A extravagáns énekesnő novemberben adta ki a Born This Way ötödik kislemezét, az albumról a személyes kedvenc dalaként emlegetett Marry the Nightot. A szám rengeteg promóciót kapott, Gaga fellépett vele többek között az MTV EMA-n, a brit X-Faktorban és Ellen DeGeneres műsorában is. A dalhoz több mint 10 perces videoklip készült, mely az énekesnő életének legrosszabb szakaszát meséli el.

A rajongók bánatára a Marry the Night kislemezt mindezek ellenére ma visszavonta Gaga kiadója, az Interscope. A dal többé nem hangzik fel az amerikai rádiókban és több promóciót sem kap. Ennek oka nyilvánvalóan az, hogy a szám az énekesnő eddigi legrosszabban teljesítő kislemeze lett. A top 10-be sem sikerült bejutnia a legtöbb országban és az Egyesült Államokban pedig csak a 29. helyig jutott el, ami azért is érdekes, mivel Amerikában Gaga összes eddigi kislemeze bejutott a legjobb 10 közé.

A Marry the Night népszerűsítése érdekében az iTuneson és az Amazonon is levitték a kislemez árát, de ezzel semmit nem sikerült elérni. A rajongók még letöltőnapot is rendeztek a dalnak, de ez a próbálkozás is sikertelennek bizonyult, így végképp nem maradt más választás, a kiadónak vissza kellett vonni a kislemezt.

A kiadó és az énekesnő már tervezi is a következő dalt, de sokan úgy gondolják, hogy a Born This Way albumról már nincs esély sikeres számra. Kislemezesélyes dalnak tűnik a Black Jesus † Amen Fashion az énekesnő Twitteren írt célzásai miatt, a Scheiße, mivel a legtöbb rajongó kedvence és a korong legslágergyanúsabb dala, a Heavy Metal Lover, mivel a Lady nemrég mutatta be soron kívül élőben és a Hair című szám is, mivel promóciós kislemezként már sikeresnek bizonyult.

Lady Gaga 2012-ben – már megerősítetten – új albummal is készül, amely várhatóan sikeresebb időszakot hoz az énekesnőnek. Sokak szerint Gagának vissza kéne térnie első lemeze és azt követő EP-je zenei stílusához és a videoklipeket is profi rendezőkkel kéne készíteni, nem saját maguk által.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek