Starity

Elkelt a Reszkessetek, betörők! családi háza

2012. március 15. 12:12   |   Szerző: Vegas

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

1,585 millió dollártért, azaz körülbelül 317 millió forintért kelt el az a 380 négyzetméteres, téglaépítésű, grúz stílusú családi ház, ahol a Macaulay Culkinnal a Reszkessetek, betörők! című filmet forgatták.

hirdetés
Elkelt a Reszkessetek, betörők! családi háza

Az 1990-es Reszkessetek, betörők! első részének a forgatási helye, a Lincoln 671 alatt található a McCallister családi ház, amelyben Macaulay Culkin játszott, mára már ikonná nőtte ki magát. Az eredeti házat 1988-ban John és Cynthia vette meg 875 ezer dollárért (kb. 175 millió forintnak megfelelő összegért). A jól ismert ház 2010 májusában még 2,4 millió dollárról indult az árverésre, és végül 1,585 millió dollárért kelt el, azaz kb. 317 millió forintért. Az új tulajdonosok nem fedték fel magukat a nyilvánosságnak.

De kezdjük a ház történetének a legelején. A vörös téglás, grúz stílusú, 380 négyzetméteres ház 1920-ban épült, amely akkor tartalmazott négy fürdőszobás szobát, beleértve a tetőtéri szobával, és két nagy lakosztályt, ami a ház nyugati oldalában van, és azt teljesen áthidalja. Később, a Reszkessetek, betörők! forgatása idején, 6 hónapig ebben a négyszobás lakosztályban laktak a tulajdonosok. A ház az eltelt 22 évben kellően fel volt többször is újítva, természetesen a mai megfelelő klasszikus dizájntrendnek megfelelően, de még így is rá lehet ismerni az örök kedvenc Kevin McCallister házára.

Az eladókkal készült egy interjú is, akik egyébként a Reszkessetek, betörők! kiadása után két évvel, még 1988-ban vették meg a házat. Az interjú a YouTube-on megtekinthető. A házat a mai formájában képeken is meg lehet nézni a Huffington Post oldalán.

De nézzük csak meg, hogy miért is tűnik a magyaroknak olyan drágának ez a ház. Felhozhatjuk például az ötös lottót, ahol a maximum főnyeremény egymilliárd, és nagyon ritkán esik e fölé, de a legmagasabb 5,9 milliárd forint volt Magyarországon, amit 2003-ban nyertek meg. Viszont ennek ellenében az eurolottón 2009 májusában húzták ki a legnagyobb nyereményt: 126 milliót, azaz kb. 35 milliárd forintot. Egyébként a Reszkessetek, betörők! 476 millió dollárt bevételt hozott, ami magyar forintban körülbelül 95,2 milliárdot jelent a mai árfolyamban.


Fotó: Coldwell Banker. A többi kép megtekinthető a Huffington Poston.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek