Starity

David Yates Ki vagy, Doki?-mozifilmet készít

2012. március 31. 23:11   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

David ígéri, hogy filmet készít a népszerű angol sorozatból, annak ellenére, hogy a széria jelenlegi atyja és az anyacsatorna éjjel nappal küzd a filmváltozat ellen.

hirdetés
David Yates Ki vagy, Doki?-mozifilmet készít

Az utolsó négy Harry Potter-film rendezője nemrégen jövőbeli projektjeiről beszélt, többek közt arról is, hogy elkészíti a filmet, akár esik, akár fúj.

A Ki vagy, Doki? – eredeti nevén Doctor Who – egy 1963 óta tartó sorozat (kisebb-nagyobb megszakításokkal), ami idáig 784 epizódon keresztül mutatta be a főszereplő, a Doktor nevű, Gallifrey bolygóról érkező lény kalandjait. A magát Doktornak nevező „földönkívüli” személyét időnként lecserélik. A történet szerint, ha a Doktor megsérül vagy megöregszik, nem hal meg, csak regenerálódik, így mutatkozik be a soron következő színész, aki újabb tulajdonsággal ruházza fel a karaktert, miközben a személyisége, emlékei és tudása ugyanazok maradnak.

A sorozat több rendezőt megihletett már, de mindössze egy film készült belőle eddig, az 1998-as évben Paul McGann és Eric Roberts szereplésével. A produkció a tengerentúlon akkora bukás lett, hogy a vetítőgépet nem volt érdemes elindítani. A magát nagy rajongónak nevező David Yates nem törődik az anyacsatorna fenyegetésével és a negatív visszajelzésekkel, amiket a csalódott fanok közvetítenek felé.

„Igen, meg fogom csinálni a Doctor Who-filmet, csak ott rossz a mondat, hogy nem öt vagy hat évre, hanem öt vagy hat év múlva – lassú folyamat lesz. Be vagyok táblázva 2015-ig, de ami késik, nem múlik.”

Yates azt is mondta, hogy nem is bánja a dolgot, hiszen addig Amerikában is nagyobb ismertségre tesz szert a történet, ami jól jön majd a sorozatnak. Az anyacsatorna foggal körömmel küzd a filmverzió ellen, és meg is fenyegette a híres rendezőt, hogy nem adnak neki a filmkészítéshez jogokat. Ekkor úgy döntött, hogy projektjében egy különálló történet alkot a sorozat alapján, amerikai írókkal együttműködve. A sorozat jelenlegi atyja, Steven Moffat nem támogatja az ötletet, és képes jogi útra terelni az ügyet, ha arra kerül sor. Davidet ez hidegen hagyja, és reméli, hogy ötletéhez másképpen állnak majd hozzá a rajongók és Steven is.

„Steven nagyszerű. Imádom a munkáját, szerintem nagyon okos ember. Imádom, amit a Doctor Who-val tett, szeretem a Sherlock Holmes sorozatát. Nagyon tehetséges ember. Ez még nem aktuális, de már most szeretnék leülni, és beszélgetni vele erről. Ez egy olyan dolog, amiről még régóta beszéltünk a többiekkel.”

Azt nem tudni, hogy a „többiek” kit takar, de az már biztos, hogy a nagy esélyesnek tartott Daniel Radcliffe nem kér más sikeréből, és semmi ily nagy volumenű dologhoz nem adja a nevét. Rupert Gint nem utasítana vissza egy szerepet a sorozatban, de főszereplő ő sem szeretne lenni a filmben. A jelenlegi Doktort alakító színész Matt Smith szintén lepasszolta a szerepet, ahogyan a legjobb Doktornak nevezett David Tennant is nemet mond. Nemrégiben David Yates nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy kiválasztaná-e Johnny Deppet a főszerepre, de szerinte az ezerarcú színészből remek Doktor lehetne.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek