Starity

Cillian Murphy nem tartja magát jó színésznek

2012. június 16. 17:05   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cillian, aki új filmjét, a Red Lightsot promózza, elárulta új interjújában, hogy önbizalomhiányban szenved, Robert De Niro és Sigourney Weaver mellett egy nagy nullának érezte magát.

hirdetés
Cillian Murphy nem tartja magát jó színésznek

Cillian Murphy legújabb interjújában beszélt arról, hogy új filmjében Robert De Niróval és Sigourney Weaverrel dolgozott együtt, ami számára hatalmas élmény volt, de az amúgy is kevés önbizalmának nem tett jót.

Mikor egy újságíró rákérdezett arra, hogy milyen érzés volt velük együtt dolgozni, azt felelte, hogy egy álma vált valóra, igazi megtiszteltetés volt számára a közös munka, annak ellenére is, hogy De Niro nem a szavak embere, és Sigourney mellett alig mert megszólalni, mert hősnek tekinti őket. Jobb megoldásnak tartotta 'odafigyelni a bölcsekre'. Szerinte rengeteget tanult tőlük, ami rá is fért – vallotta be a sztár, aki úgy gondolja, hogy önbizalomhiányának köszönheti, hogy sok új projektbe nem mer belevágni, mert fél a bukástól, és félti a magánéletét.

A színész elárulta, hogy nem a projektek sokaságára hanem azok minőségére törekszik, és annak ellenére, hogy nincsen elhalmozva munkával, azt a kevés ajánlatot is visszadobja, ha úgy érzi, hogy képtelen 100%-ot belevinni a filmbe. Murphy szerint a jó produkció a jó történetnél kezdődik, és mikor felkérik egy-egy szerepre, azt figyeli, milyen a történet, és csak utána érdeklődik a többi, vele dolgozó színész, a feltételek és a fizetés iránt, ami – saját bevallása szerint – a legutolsó fontos dolgok közé tartozik. A kék szemeiről bárhol felismert sztár azt mondja, nincs stratégiája azzal kapcsolatban, hogy mikor milyen szerepet vállal el, bár törekszik arra, hogy ne skatulyázzák be, ami többé-kevésbé sikeres folyamat – mondta a Batman című film szereplője, aki annak idején nyíltan kijelentette, hogy nem fog többé rosszfiúkat alakítani a mozivásznon, de annyira kevés a jó és számára megfelelő projekt, hogy néha muszáj meggondolnia magát. Cillian eddig 35 filmben alakított rosszfiút, talán megelőzve ezzel sheffieldi kollégáját, Sean Beant, akit a nagyobb filmekben lépten-nyomon rosszfiúnak válogatnak be alkata, kinézete és eddigi munkája miatt.

Ez tehát megmagyarázza, hogy miért tűnik el a mozivásznunkról a sztár hónapokra. A jó projektekre várva sem csücsül otthon, hiszen több kisebb költségvetésű filmben is szerepel, amik felett viszont valamiért a filmipar elnéz, így elég kevés esély van arra, hogy ne rosszfiút alakítson filmjeiben. Elmondása szerint, örül annak, hogy régebben őt is behívták egy castingra Batman szerepére, amit végül Christian Bale kapott meg, mert nem érezte magát alkalmasnak a feladatra. Sem alkatra, sem tulajdonságai alapján nem tudott volna azonosulni Batman figurájával, és nem is kér abból a rivaldafényből, amit a nagy sztárok kapnak.

Cillian nagyon óvatos a magánéletével kapcsolatban, és pont ezért Londonban lakik, bár szívesen költözne vissza hazájába, Írországba, ám a munkája ezt nem engedi meg neki. Murphyt a sztársággal kapcsolatban gyakran emlegetik Colin Farrell-lel egy lapon, hiszen mindketten ír földön születtek és tehetségesek, ám mindig felmerül a kérdés, hogy miként volt képes megtartani privát életének minden morzsáját, ellentétben Colin Farrell társával, akinek a nevétől gyakran hangos a sajtó. Alkalmatlannak tartja magát arra is, hogy Hollywoodban lakjon, Colinnal ellentétben, ami szintén a gyökereihez való hűségnek és a szerénységének köszönhető.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek