Starity

Ünnepel Svédország: ma van a koronahercegnő születésnapja

2012. július 14. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Svédország virágba borul, ugyanis 35 évvel ezelőtt a mai napon látta meg a napvilágot XVI. Károly Gusztáv és Szilvia királyné első gyermeke, a svéd trón várományosa, Viktória hercegnő.

hirdetés
Ünnepel Svédország: ma van a koronahercegnő születésnapja

Aki a mai napon Svédországban jár, az mindenképpen különös esemény részese lehet: ma ünnepli 35. születésnapját Viktória hercegnő, az ő tiszteletére pedig svédek ezrei özönlenek az utcákra, hogy őt ünnepeljék. Csak úgy, mint Angliában, a svédeknél is egyfajta nemzettudatot képvisel a királyi család, így nem csoda, ha mindenki gratulálni szeretne a hercegnőnek. A mai napot egyébként Viktória-napnak is emlegetik.

A királyi család jelenleg a Solliden Palotában tartózkodik, amely a nyári rezidenciájuk Dél-Svédországban, Öland szigetén. Családi körben epertortával és énekléssel köszöntik az ifjú édesanyát, majd Viktória és férje, Dániel herceg délután kettő órakor kimennek a palota elé, ahol a nép köszöntéseit és gratulációit fogadják.

A hivatalos információk szerint mindezt kislányával, a pici Estelle hercegnővel teszik, aki februárban született. A csöppségnek ez lesz az első hivatalos megjelenése, a kislányt még nem mutatta meg a hercegi pár nyilvánosan. Az ünnepség után a királyi család Borgholmba megy, megpihennek, majd interjúkat adnak, s ezzel véget érnek a nyilvános események.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek