Starity

Kristin Bauer van Straten: Könnyek, Tara és Afrika

2012. augusztus 14. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az előző hét epizódjában a True Blood rajongói tanúi lehettek a Vámpír Hatóság terjeszkedésének, ez pedig bizony a Kéjvadászra is hatással volt, ami Pamet letaszította teremtője trónjáról. Az évadzáró vészesen közeleg, az e heti részt is számítva mindössze három epizód van hátra a fináléig.

hirdetés
Kristin Bauer van Straten: Könnyek, Tara és Afrika

A TVFanatic a napokban közölt egy beszélgetést a sorozat egyik sztárjával, Kristin Bauerrel, megvitatva a jeleneteit, kedvenc nyári pillanatait és azt, hogy vajon mire számíthatunk az utolsó epizódban.

A pillanat, amikor Eric elengedte Pamet, bizonyára sok rajongó szívét fájdította. Hallottunk arról, hogy Alexander Skarsgard gyakran viccelődik azzal, hogy sokszor könnyezel a forgatások alatt. Milyen volt az említett jelenet forgatása, próbálta Alex némi viccelődéssel emelni a hangulatot?
Akárki, aki egy óránál régebb óta ismer engem, gyorsan rájön, hogy én csak egyszerűen sokat sírok. Alex egyszer megkérdezte, hogy mi váltja ki ezeket az érzéseket, hogy talán egy-egy jelenet miatt van-e, hiszen próbálta kitalálni, de én sírni kezdtem, mielőtt válaszolhattam volna. A lelki erő diadala, hogy a végén csak sikerült elmagyaráznom neki.

Az összeolvasásnál sírtam, a próbánál sírtam. Normál esetben mentenéd a könnyeket arra az esetre, amikor a kamera az arcodra közelít, de mivel nekem sikerült bömbölnöm, hogy az orrom már piros volt és fojt – Alex biztosított róla, hogy speciális effektekkel majd párosítják a színét a vérkönnyeimhez. Egy hihetetlenül szomorú jelenet volt. Általában a kimúlt kutyádra koncentrálsz ilyen szituációkban, de nekem a sírás amúgy is teljesen zökkenőmentesen ment. Rengeteg vendégszereplésem volt, nagyon sok színészi munkám, és néha-néha bizony koncentrálnod kell arra, hogy működjön a játékod, de nem ebben a sorozatban. Annyit fejődtek a karakterek öt évad alatt, olyan hosszú és megfontolt karakterépítéssel, hogy az tényleg lenyűgöző.

Alan Ball átadja a stafétát az évad után, volt ennek bármiféle hatása a sorozatra nézve?
– Rengeteg pletyka kering erről, de mi is elbeszélgettünk róla. Hogy teljesen őszinte legyek, az összeolvasás alatt is sírtam. Meg is kértem, hogy írja alá a szövegkönyvemet. Hihetetlen mértékű előkészületek folynak, mielőtt behívnak minket és forgatni kezdünk, tehát nehéz megmondani hogy hogyan is fognak változni a dolgok – ha fognak. Évek óta kiváló producerek és írók csoportjával dolgozunk, akik valóban törődnek a sorozat jövőjével – Alan nem döntött volna így, ha nem lenne teljesen biztos benne hogy jó kezekben hagy minket.

– Személy szerint az egyik kedvenc vonalam az évad során Pam és Tara története volt. Hogy hatott ez a fajta addíció rád és Rutinára?
– Szuper móka volt ez mindkettőnknek. Nem igazán ismertem Rutinát és annyira jó volt vele dolgozni, hiszen valóban törődik a karakterével, a kapcsolatunkkal, és hiszem, hogy nagyon élvezi a természetfeletti létet. Például kifejezetten izgatott volt a Comic Con miatt, ami azért vicces, mert már hosszú évek óta részt vesz rajt, erre viszont ő annyit válaszolt, hogy »Igen, de most vámpírként megyek!«. Annyira, de annyira aranyos volt. És a Comic Con egy nagyon jó alkalom, hogy arcokat is párosítsunk a rajongókhoz ahelyett, hogy csak magunkra keresnénk az interneten – hogy lássuk a visszajelzéseket. Mindannyian őszintén hálásak vagyunk, meggyőződésem, hogy nekünk vannak a legjobb rajongóink mind közül.

– Valahogy nem lehetett nem észrevenni a büszke arckifejezésed, amikor pár epizóddal ezelőtt Tara jól odamondta egy régebbi iskolatárásának.
– Igazából örülök, hogy így látod, Rutina és én sokat dolgozunk azon, hogy megtaláljuk ezeket a rövid kis pillanatokat. Izgalommal várom az anyai törődés keveredését ezzel a nem túl tradicionális viselkedéssel. Pam Tara iránt érzett tisztelete és törődése valóban akkor épül, amikor rádöbben, hogy mennyi közös vonás van bennük. Mindketten nehéz múlttal rendelkeznek, ahogy láthattuk is Pam visszatekintéseiben az évad során.

– Jó hogy említetted. Eric és Pam találkozásának részletei talán az évad legjobb pillanati közé tartoznak. Izgatott voltál, hogy mélyebben belemenj Pam származásába?
– Alex és én évek óta vártunk ezekre a jelenetekre! Mint színész, rengeteg kérdés volt bennem azzal kapcsoltban, hogyan kéne ezzel a karakterrel bánnom. Mindig próbáltam egy háttérsztorit építeni a fejemben.

– Előző héten végig kellett néznünk, ahogy Pamet letaszítottak a saját színpadáról a Kéjvadász falai között. Mit tudsz elmondani nekünk ennek következményeiről, hogyan hat ez majd rá?
– Egész évben arról kérdezősködtem, hogy vajon Pam érintett lesz-e a Hatóság terveiben, és ha igen, hogyan fog ez kihatni a világára. Mint azt láthattuk, mind Pam, mind Tara belebotlott ebbe a helyzetbe, és bizony sok pusztítást fog ez még magával vonzani. Az új Sheriff, Elijah közölte: »Eric már a múlté«, de Pamnek foglama sincs róla, hogy ez pontosan mit is jelent a teremtőjére nézve.

Azok a bizonyos karók emelkednek feljebb és feljebb, Pam egy kemény csaj, de nem akar Eric nélkül tovább haladni, ezért kezébe veszi az irányítást. A létezése, az egész világa veszélyben van, de a kötődés közte és Tara között határozottan erősödik, ahogy a hátralévő epizódok követik egymást, és a dolgok igazán drámai fordulatot vesznek.

– Kristin jelenleg – többek között – egy dokumentumfilm producere is, a film bizonyos veszélyeztetett Afrikai fajokról szól, a TVFanatic pedig nem habozott, hogy erről is megkérdezze.
– Miközben az évadot forgattuk, rinocérosz fajok haltak ki a vadonban – az utolsó egyedeket rezervátumokban őrzik fegyveres védelemmel, és sajnos ugyan ezt tapasztalom az elefántok esetében is, a helyzet kétségbeejtő. Én igazából csak segíteni próbálok azoknak az embereknek Kenyában, akik próbálják mindezt megállítani. Egy komoly döntést kellett meghoznom a szünet alatti szabadidőmmel kapcsolatban: itthon maradni, a színészettel foglalkozni, kertészkedni, a háziállataimmal tölteni az időmet, vagy próbálni valami jót tenni? Ha más nem, legalább megpróbáltam. Szóval dolgoztam rajta, hogy egy kicsit mulatságosabbá tegyem ezt mindenki számára, aki segíteni akar az említetett állatok megmentésében – a kickstarter.com oldalon indítottam egy kampányt és számos True Blood-terméket és egyéb dolgokat ajánlottam fel az adományozóknak, mindent, ami elképzelhető: Pam pólóktól egészen egy vacsoráig velem és Joe Manganielllóval.

Kristin projektjét itt tudjátok megtekinteni, szerencsére a kitűzött célt sikeresen elérték, így hamarosan Afrika felé veszi az irányt, hogy elkezdjék a munkálatokat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek