Starity

Sors Tamás az első paralimpiai bajnokunk!

2012. augusztus 31. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mint már megszoktuk, a nyári olimpiai játékokat mindig a paralimpia követi. Ennek a színhelye idén London volt.

hirdetés
Sors Tamás az első paralimpiai bajnokunk!

Az olimpiát követően, augusztus 30-án ugyancsak hatalmas nyitóünnepség keretében fellobbant a paralimpiai láng is. A jövő vasárnapig tartó, 2012-es londoni paralimpián hazánkat 33 sportoló képviseli.

Szinte még el se kezdődött a torna, amikor Sors Tamás, Peking paralimpiai bajnoka első helyen jutott be a döntőbe. A pécsi úszó 100 pillangón jutott a fináléba, ahol jóformán végig uralta a mezőnyt, és elsőként csapott célbe, ezzel megvédte címét, és Londonban is ő lett a paralimpiai bajnok!

„Szerettem volna világcsúccsal nyerni, persze ezzel együtt örülök az első helynek. Láttam a végén, hogy jön az ausztrál, és imádkoztam egy jó benyúlásért, sikerült. Külön öröm számomra, hogy öt éve veretlen vagyok ebben a számban, és az, hogy nem lett világcsúcs, azt jelenti, hogy maradt még bennem. Jó formában érzem magam, két súly helyett már két rakéta van a lábamon, várom a holnapi 100 méter hátat. Az uszoda hangulata fantasztikus volt, annyira izgultam a hangzavarban, hogy csak a végén mertem felnézni a lelátóra. Köszönöm, hogy ennyi magyar szorított nekem!”nyilatkozta a finálé után Tamás.

Az úszó sorrendben még 100 háton, majd a későbbiekben 400 gyorson, 50 gyorson, 200 vegyesen és 100 gyorson is indul Londonban. Az utóbbi számban és 400 gyorson is bronzzal zárt a 2008-as paralimpián.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek