Starity

Saját kiadóval tér vissza a Blue

2012. szeptember 17. 08:08   |   Szerző: hana001

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Duncan James és Simon Webbe szeptember elején léptek fel Dubaiban, ahol újabb információkat árultak el a jövő évben megjelenő lemezről.

hirdetés
Saját kiadóval tér vissza a Blue

A Blue 10 évvel ezelőtt a világ egyik legsikeresebb fiúbandája volt: „All rise” című dalukkal szinte bombaként robbantak be a zeneiparba. Sikert sikerre halmoztak, de három kiadott nagylemez után mégis úgy döntöttek, különválnak. 5 év kihagyás után, 2009-ben hivatalosan is bejelentették a visszatérésüket. Legújabb dalukra két évet várni kellett: 2011-ben jelentették meg az „I can”-t, mellyel az Egyesült Királyságot képviselték az Eurovíziós Dalfesztiválon. Antony Costa, Duncan James, Lee Ryan és Simon Webbe ezután belevágtak a negyedik Blue-lemez elkészítésébe, mely a tervek szerint 2013-ban fog megjelenni.

Az együttes két tagja, Simon Webbe és Duncan James nemrégiben Dubaiban léptek fel, ahol egy helyi magazinnak újabb információkat árultak el a visszatérésükről.

„Az egész Duncan ötlete volt. Én akkoriban Amerikában voltam, mivel kaptam egy lemezszerződést. Majd felhívott, és megkérdezte, mi lenne ha a 10 éves évforduló alkalmából újra összeállnánk. Úgy éreztem, sokkal jobb vagyok csapatjátékosként, ezért magam mögött hagytam az USA-t – mesélte Simon

Duncan korábban azt nyilatkozta, most már ők irányítják a sorsukat. Ezt bizonyítja, hogy a legújabb Blue-album kapcsán egyetlen lemezkiadót sem kerestek fel, ehelyett alapítottak egyet, ami a „Blue World'' nevet viseli. Hogy miért döntöttek így, arról a fiúk a következőképpen nyilatkoztak:

„Évekig olyanok voltunk, mint a bábok. Egy nagy lemezkiadó manipulált minket, és mi észre sem vettük. Elvakított a hírnév és a csillogás” mondta Duncan.

„Három év alatt 20.000.000 fontot kerestünk az EMI-nek, de mi abból a pénzből nem sokat láttunk” – tette hozzá Simon. A velük készült interjúban arra is fény derült, miért oszlott fel a banda 2004-ben.

„Nem azért volt, mert nem tudtuk volna tovább csinálni. A lemezkiadók állandó nyomás alatt tartottak minket, egyszerűen csak belefáradtunk” – árulta el Duncan James. Az együttes újult erővel tér vissza, úgy érzik, ez lesz az eddigi legjobb lemezük. Bár a legújabb albumra még egy évet várni kell, a rajongóknak nem kell elkeseredniük. Októberben a Blue új dallal jelentkezik, amely majd a következő korongon is megtalálható lesz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek