Starity

Megkezdődött a 11. Női metálhangok fesztiválja

2013. október 20. 18:06   |   Szerző: Falling Awake

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ahogy az már hagyomány, évente megrendezik a metál műfajban éneklő, nők által vezetett együttesek fesztiválját. Tegnap a holland Delain a szintén holland Sharon Den Adelt látta vendégül.

hirdetés
Megkezdődött a 11. Női metálhangok fesztiválja

Októberben Belgium mindig hangos a zenei fesztiváljától, hiszen nem akármilyen fesztivál is kerül ott évente megrendezésre. Az idén 11. alkalommal megrendezett fesztiválon a női metálosok kaptak főszerepet. Az október 18-án kezdődött zenei esemény első napjának főattrakciója a norvég származású Liv Kristine volt.

Tegnap, azaz 19-én az olasz Lacuna Coil és a holland Delain léptek színpadra, akiknek különleges vendégénekesük a szintén holland Within Temptation énekespacsirtája, Sharon Den Adel volt. A különleges formáció két dalt adott elő: a No Compliament – Delain ft. Sharon Den Adel, valamint a vendégénekes saját szerzeményét, a Restless című dalt adta elő. Az este folyamán fellépett még a Leaves' Eyes, a Kontrust, ASRAI, aki a Visions of Atlantist váltotta fel, akik törölték a koncertjüket, a Sirenity, a Kobra & the Lotus, a Chaostar, az Imperia, a Victorians, a Magion és az Azylyla.

Ma, 20-án, a fesztivál zárónapján a főelőadó a finn Tarja Turunen lesz és a holland ReVamp. A különlegessége az estének az, hogy Tarja és Floor Jansen előadnak egy közös számot is. Az est további fellépői: Anneke van Giersbergen, Crimfall, a magyar Dalriada, a Stream of Passion, a Hell City, Cadaveria, L'Endevi és Eleanor lesznek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek