Starity

Grimes védekezik a rajongók nemtetszése ellen

2013. november 01. 09:09   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kanadai énekesnő, Grimes, akinek eredeti neve Claire Boucher, ezen a héten Moszkvában adott privát koncertet és ezzel számos rajongó nemtetszését vívta ki.

hirdetés
Grimes védekezik a rajongók nemtetszése ellen

Sokuknak nem tetszett, hogy a kedvencük egy olyan országban lépett fel, ahol a homoszexuálisokat nem illetik meg az alapvető jogok és gyakran éri őket támadás.

Grimes a Tumblr-oldalán így fejezte ki a véleményét: „Nem érzem magamat rosszul emiatt. Nem gondolom, hogy a meleg közösség jogainak megtagadása és figyelmen kívűl hagyása Oroszországban klassz dolog lenne. A kormányt nem sérti, ha megtagadom, hogy ott turnézzak. Ha azonban nem megyek Oroszországba, azzal csak a rajongókat bántom meg.”

Az énekesnő azt is elárulta, hogy amint befejezi a legújabb albumát, egy nagyobb koncerttel fog visszatérni. (Legutóbbi lemeze, a Visions tavaly januárban jelent meg.)

Néhány hónappal korábban Oroszországban törvényt hoztak, miszerint komoly büntetést kap az, aki a 18 éven alattiaknak a homoszexualitásról szolgáltat információt. Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin úgy nyilatkozott, hogy a hazájában nem bánnak rosszul a melegekkel. „Ők emberek, éppen úgy, mint mindenki más, jogaik vannak és teljes szabadságot élveznek.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek