Starity

Búcsúzik Adam Lambert a Glee-től

2014. április 07. 09:09   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az énekes karaktere öt epizódban szerepelt, és sikeresen felkavarta az állóvizet! Nézzük, mi történt vele a részek során.

hirdetés
Búcsúzik Adam Lambert a Glee-től

Az énekes csatlakozását a Glee-hez tavaly nyáron jelentették be, pár héttel Cory Monteith tragikus halála előtt. Érdekesség, hogy Adam Lambert 2008-ban is jelentkezett a sorozatba, akkoriban Finn Hudson szerepére, de nem kapta meg életkora miatt. Lambert mellett Demi Lovato is karaktert kapott, egy leszbikus lány, Danit alakítva.

Adam egy húszas éveiben járó egyetemistát játszott el, Elliott 'Starchild' Gilbertet, aki nem került be a NYADA-ba, de célja, hogy elismert előadóművész legyen. Éppen ezért, az 5. évad 4. részében jelentkezik Kurt Hummel [Chris Colfer] meghallgatására, ahol magát Starchildként mutatja be, Ziggy Stardusthoz és egy földönkívülihez – a Marsról – hasonlítva. Nem mindennapi belépője azonban csak Santanát nyűgözte le, míg Kurt sokkot kapott és megijedt attól, hogy ez a különc énekes majd az összes reflektorfényt elveszi tőle, így elutasította a jelentkezését. Starchild Lady Gagától énekelte a Marry The Nightot – és bár Hummelnek nem felelt meg, a YouTube-on már több mint hatmillióan kattintottak rá.

Itt azonban nem adta fel, és felkereste a kávéházban dolgozó Kurtöt, egy teljesen hétköznapi megjelenéssel. Elárulta igazi, Elliott Gilbert, nevét, azt, hogy nem vették fel a NYADA-ba, de a bandába mindennél jobban be szeretne kerülni, így akárkivé át tud alakulni, ami megfelel Hummelnek. Természetesen, Elliott felvételt nyert a bandába, és rögtön az epizód végén, a tagok, Kurt, Rachel, Dani, Santana és Gilbert előadják első, közös feldolgozásukat, a Roart.

Elliott három epizóddal később, a Puppet Masterben tűnt fel ismét. A Pamela Lansbury lefoglalta első fellépését egy bárban, de Kurt ragaszkodott az Into The Groove dalhoz Madonnától. A tényleges show-ra azonban csak egy ember volt kíváncsi, de ő is eltévedt. A banda az első kudarcot elfelejtve, saját bábujukkal énekli el a The Fox szerzeményt.

A Frenemies, 9. rész Gilbert, Hummel, és Rachel, Santana kapcsolata illetve konfliktusa köré épült fel. Kurt tart attól, hogy Elliott határozott fellépése azt jelenti, hogy a srác azon mesterkedik, hogy ellopja tőle a bandáját. Blaine tanácsára megpróbálja megismerni az 'ellenségét', így elmennek együtt vásárolni és kávézni. Elliott azonban átlátja Kurtöt, és igyekszik őt rávezetni arra, hogy hátsó szándék nélkül érkezett; éppen ezért gitárnézés közben elénekelte a The Darkness – I Believe in a Thing Called Love rockhimnuszát. Ezután Gilbert őszintén elbeszélget a banda vezetőjével, aki bocsánatot kér gyerekes viselkedése miatt. Újdonsült barátságukat megünnepelve készítenek egy képet együtt, ami viszont Blaine-nek, Kurt vőlegényének nagyon nem tetszik.

Rachel és Santana azonban nem járnak sikerrel békülés terén, így Berry a 10. részben elköltözik, és magát egy 'elveszett hősnőhöz' hasonlítva beállít Elliotthoz, hogy fogadja be – akinek kell a pénz, mert magas a lakbére, így meg is teszi.

Rachel az 'új legjobb meleg-öribari'-jához hasonlítja őt, ami nem éppen tetszik Gilbertnek, mert háziállatnak érzi magát. Barátságuk megkoronázása képpen előadják a Barracuda rockdalt a NYADA gyakorló termében. (Érdekesség, hogy ez Adam Lambert kedvenc Glee-feldolgozása és -előadása.)

Santana azonban igyekszik ármánykodni Rachel ellen, így magához csábítja Elliottot – szintén pénzzel. A lányok összevesznek a Gloria előadása közben Gilberten, akinek elege lesz a konfliktusból, így választás elé állítja Kurtöt: vagy megoldja a problémát vagy kilép.

Mivel sem Rachel, sem Santana nem hajlik a békülés felé, így kidobják őket a Pamela Lansburyból, aminek az új neve One Tree Hill lesz és a tagok: Dani, Elliott & Kurt. A banda egy bárban debütál, a The Happening számmal, majd az epizód végén előadják közösen a Hold Ont.

Az utolsó, New New York részben Lambert karaktere nem búcsúzik el, éppen hogy 'párkapcsolat-tanácsadót' játszik Blaine és Kurt között. Hummel és Elliott újabb duettet ad elő, ami a harmadik legsikeresebb Glee-feldolgozás lett: az A Great Big World – Rockstar című slágerét. Blaine féltékeny lesz Elliottra, hiszen vőlegénye csak az ő tanácsairól tud beszélni, éppen ezért felkeresi a rocksztárt, hogy kioktassa.

„Ideérek New Yorkba és hirtelen „Elliott ezt gondolja” és „Elliott azt gondolja” és „Elliott haja olyan sűrű és dús, hogy nem kell rá hajzselé”. Talán nem vagyok egy menő steampunk, glitter-rock vámpír tetkókkal és szemceruzával, de tudod mit? Szeretem Kurtöt. Szeretem őt! Ő az én vőlegényem, nem a tiéd, szóval kopj le!” – mondta, mire Gilbert leállította. „Nézd, Blaine, én nem pályázom Kurtre. Csak barátok vagyunk. Ne érts félre, úgy értem, ő egy aranyos srác, de nem gondolok rá abban az értelemben. És ha úgy is tennék, Kurt téged szeret. Mármint, rengeteget beszél rólad, igazából. Állandóan” – tudatta vele, majd tanácsot adott arról, hogy New Yorkban az embereknek sokkal több térre van szükségük, mint bárhol máshol, így ne próbálkozzon annyira.

Az kérdés, hogy a karakterétől hogy válnak el – talán egyszerűen nem beszélnek róla többet, azonban egy jelenet még biztosan bent van, amiről Lambert egy hónapja osztott meg ízelítőt Instagram-fiókján, viselve a magyar Pécsi Kesztyűjét.

Lambert a Glee-ben bebizonyította, hogy nemcsak énekesnek, de színésznek is kíváló. A producerek már most hiányolják – tudhattuk meg Twitteren, így minden kapu nyitva áll Adam előtt, hogy ismét visszatérjen a stábba. Jelenleg túl elfoglalt a Queen-turnéval és albumának készítésével, ami idén jelenik meg, ahhoz, hogy forgasson – mondta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek