Starity

Már biztos: Poirot ősszel visszatér!

2014. június 16. 16:04   |   Szerző: Sally Sparrow

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már csak néhány hónapot kell várni és az olvasók a kezükben tarthatják a legújabb Hercule Poirot-krimit. Az írónő, Sophie Hannah részleteket is elárult az új történetről.

hirdetés
Már biztos: Poirot ősszel visszatér!

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, Agatha Christie unokája beleegyezését és áldását adta arra, hogy Sophie Hannah folytassa a belga detektív izgalmas történeteit. Az írónő számára nem idegen terep a lélektani krimi műfaja, már jelentek meg ilyen témában regényei.

A titokzatos regény A monogram-gyilkosságok címre hallgat és az előrejelzések szerint Nagy-Britanniában szeptember 9-én jelenik majd meg. A könyv 1929-ben játszódik, amikor Poirot éppen egyedül étkezik az egyik londoni kávézóban, ekkor egy rémült nő toppan be, akinek arcáról a detektív semmi mást nem tud leolvasni, mint puszta félelmet és aggodalmat. Hercule Poirot próbál vigaszt nyújtani a váratlan látogatónak, de kiderül, hogy „senki sem tud segíteni neki, ő már tulajdonképpen halott”, ezt követően pedig elmenekül az éjszakába. A kis belga ezúttal nem számíthat sem Hastings kapitányra, sem pedig Japp főfelügyelőre, helyettük Edward Catchpool szegődik mellé a nyomozás során, aki a Scotland Yard egyik nyomozója. A rettenthetetlen páros még aznap este két nő és egy férfi holttestére bukkan egy Piccadilly Circushöz közeli szállodában: mindhármukat megmérgezték, ráadásul szájukban egy-egy monogramos arany mandzsettagombot helyeztek el…

Az írónő elmondása szerint könyvében nem próbálja meg utánozni a krimik királynőjét, hiszen hiába is próbálná, ez úgysem sikerülne. Az ő szándéka csupán az volt a történettel, hogy újabb kihívás elé állítsa Poirot szürke kis agysejtjeit. A könyv magyar megjelenése szintén szeptember elejére várható.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek