Starity

Fitnesz magazin címlapján pózol Demi Lovato

2014. december 06. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az énekesnő a FITNESS magazin címlapján tündököl, ami kapcsán az egészségről és az edzésről beszélgettek vele hosszasan.

hirdetés
Fitnesz magazin címlapján pózol Demi Lovato

A 22 éves énekesnő nem csak alakját illetően van bomba formában; zenei karrierje egyre csak felfelé ível, nemrég betört a szépségiparba is, de magánéletében is minden a legnagyobb rendben van. Október végén fejezte be idei második amerikai turnéját, ami alatt a FITNESS magazin megkereste őt, és felkérte, hogy legyen a címlaplányuk, ami kapcsán hosszasan beszélgettek vele az egészségről és edzési szokásairól.

- Nagyon sokáig testkép-problémákkal küzdöttél. Hogy sikerül legyőznöd ezeket?

- Megtanultam értékelni a testemet. Segít, hogy emlékeztessem magam arra, hogy milyen messze jutottam. Nemrég az első turnémról nézegettem képeket, és képes voltam az egész nyarat a forróságban egy piros kabátban végigkoncertezni, csak azért, mert szégyelltem a karomat. És ez akkor volt, amikor még csak 47 kiló voltam. A mostani turnémon megvolt az önbizalmam ahhoz, hogy minden egyes helyszínen megmutassam a karjaimat. Ez sokaknak semmiségnek tűnik, de számomra akkor is óriási dolog.

- Mi a legegészségesebb szokásod?

- Egyértelműen az edzés. A mozgás nagyon fontos szerepet játszik a gyógyulásomban mentálisan, és fizikálisan is. Koncertnapokon a fellépést edzésnek veszem, de a szabadnapokon megpróbálok reggel, majd este is edzeni egyet. Ez sok lehet fellépés és utazás között, ezért odafigyelek, hogy nehogy túlhajszoljam magam.

- Mi a legjobb dolog, amit a mozgásnak köszönhetsz?

- A kitartásom és az energiám sokat fejlődött. Sokkal erősebbnek és egészségesebbnek érzem magam. Általában a turnékon mindig elkapom az influenzát, de a mostanin csak kezdeti arcüreggyulladásom volt, amit le is kopogok.

- Hogy tudod megoldani az edzést az úton?

- Christina Perri jelenleg velem turnézik, és mindketten óriási SoulCycle-rajongók vagyunk, így hoztunk magunkkal kerékpárokat. Christina rengeteg órát vett, és ő mondja meg nekem, hogy mi a teendő. Nagyon szórakoztató, utána pedig zöld lét és fehérje shake-et iszunk, beszélgetünk. Jól esik néha egy kis minőségi, csajos időt eltölteni együtt.

- Mivel motiválod magad, amikor úgy érzed, hogy egyáltalán nincs kedved a mozgáshoz?

- Egy jó zenei összeállítás elengedhetetlen. Van, hogy az arénában dübörögtetjük a zenét, és azalatt le-fel futkorászok a lépcsőkön. Valamint van egy klassz csapatom, akik tisztában vannak a múltbéli egészségügyi gondjaimmal, így amikor azt látják rajtam, hogy rossz napom van, azt mondják 'Gyere, izzasszuk meg magunkat!'

- Miért fontos számodra, hogy egy olyan hatékonyan működő márkát képviselj, mint a Skechers?

- Felelősségre kötelez. Van egy bizonyos fajta félelemérzet afelé, hogy egy ilyen egészséges márkát képviselj. Megmondom őszintén, ugyanez volt a reakcióm akkor is, amikor megkerestetek, hogy a FITNESS címlaplánya legyek. Megrémiszt, de egyben az őszinteség útján tart, és arra motivál, hogy odafigyeljek magamra.

- Az őszinteség segít abban, hogy egészséges maradj?

- A szakmabeliekkel ellentétben, kevés olyan ember van körülöttem, aki mindenben helyesel nekem. Jó érzés körülvenni magam olyanokkal, akik nem félnek megmondani a véleményüket, mert ők néha hamarabb észrevesznek dolgokat, mint én. Ez egy olyan környezetet teremt számomra, ahol nem szégyellek segítségért fordulni.

- Mi a trükköd arra, hogy a nehéz napokon is pozitív maradj?

- Az edzőm a tükör elé állít, miközben a súlyemelést vagy a guggolást végzem, így láthatom az izmaimat formálódni. Lelkesítő löketet ad az, ahogy egyre izmosodom. Most már az tölt el izgalommal, hogy a csontok helyett izmok vannak.

- Hogy tudsz egészségesen étkezni a turnéd alatt?

- Hát ez elég nehéz. Tavaly nyáron majdnem úgy döntöttem, hogy visszamegyek a rehabra az evészavarom miatt. Megszállottja voltam az ételeknek, ugyanakkor rettegtem tőlük. Wilmer ezt észrevette, és elbeszélgetett velem, ami óriási megkönnyebbülés volt. Belefáradtam a félelembe, és abba, hogy túlettem magam, de fogalmam sem volt róla, hogy mért teszem. Ezért most egy speciálisan kialakított étrendem van. Napi négyszer eszem kis adagokat, kétszer pedig nassolok. Ez segít egyensúlyra tanítani.

- Mi a kedvenc ételed?

- Pulykaburger, vegán sajtos salátával – laktózérzékeny vagyok –, ketchup, paradicsom, az oldalán édesburgonyával. Vagy imádom még a darált pulykahúsos tacost, spenótos tortillával, vegán sajttal, és csípős szósszal. Egyszerű, de ízletes, és nem érzem magam utána rosszul tőle.

- Mi a titka annak, hogy kitarts az elhatározásod mellett?

- Légy türelmes, mert ahhoz, hogy valódi eredménye legyen az edzésnek, idő kell. Korábban olyan dolgokra kerestem rá, mint a 'Hogyan fogyj le egy hét alatt', de rájöttem, hogy a világ nem így működik. Ha fogyni akarsz, meg kell dolgoznod érte. Ha erősödni akarsz, szintúgy meg kell dolgoznod érte, máskülönben a végeredmény nem fog sokáig tartani, és nem is lesz egészséges.

- Mit tanácsolnál azoknak a nőknek, akik szintén nincsenek megelégedve magukkal?

- Mindannyiunknak vannak problémás területei. Nekem például mindig is vastag combjaim voltak. Ezen nem tudok változtatni, és ha folyton ezen stresszelnék, akkor az csak szánalmassá tenne. A lelki, szellemi és fizikai fejlődésünkhöz csak az tud hozzájárulni, ha megtanulunk hálásnak lenni a testünknek és odafigyelünk rá.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek