Starity

Görögország Eurovíziós delegáltjáról is lehullt a lepel

2015. március 09. 08:08   |   Szerző: Konvektor

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A görögök nemrég jelentették be, hogy mégis indulnak az idei Eurovízión, választásuk pedig Maria-Eleni Kyriakou-ra és az ő One Last Breath című dalára esett.

hirdetés
Görögország Eurovíziós delegáltjáról is lehullt a lepel

A görögök Magyarországhoz hasonlóan egy speciális válogatóműsor keretében döntötték el a kiküldött versenyző személyét és versenydalát. A mediterrán nemzet lehetséges delegáltjai az athéni Enastron Zenecsarnokban mérkőztek meg egymással. Mairy Synatsaki és Doretta Papadimitriou, a műsor házigazdái konferálták fel az EuroSong 2015 öt döntős esélyesét, melyek a következők voltak:

  • C: REAL – Crash & Burn (szerző: Takis Dimaschis)
  • Thomai Apergi & Legend – Jazz & Syrtaki (szerző: Christos Papadopoulos és Giannis Sinnis)
  • Barrice – Ela (szerző: Niclas Olausson & The Beatbox és Victoria Chalkiti)
  • Shaya Hansen – Sunshine (szerző: Shaya Hansen, Thomas Reil, Jeppe Reil és Marios Psimopoulos)
  • Maria-Eleni Kyriakou – One Last Breath (szerző: Efthivoulos Theoxarous, Maria Elena Kyriakou, Vaggelis Konstantinidis & Evelina Tziora)

A zsűri elsőre 50-50%-os arányban adta le szavazatát a nagy kérdésre, mely szerint kit is küldjenek ki Bécsbe. A végső voksok és azok aránya viszont Maria-Eleni Kyriakou-t hozták ki egyértelmű győztesként az összecsapásból. Ennek köszönhetően őt érte az a megtiszteltetés, hogy 2015. május 19-én énekelhet majd az ausztriai elődöntőben a továbbjutásért.

A nyertes énekesnő egyébként ciprusi származású, Görögországban pedig kifejezetten sikeres karriert tudhat magáénak. Maria Eleni részt vett korábban a Görögország Hangja című műsorban is. Az újságíróknak azt nyilatkozta, hogy egy nagy az álma vált valóra aztáltal, hogy indulhat az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A One Last Breath, Görögország induló dala

Ti mit gondoltok a győztes dalról, vajon mennyivel jobb vagy netán rosszabb választás, mint például a tavaly delegált Rise Up?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek