Starity

Deryck Whibley: „Soha nem voltam még ilyen jól!”

2015. április 08. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Alig egy év telt el Deryck Whibley súlyos alkoholizmusa által kiváltott egészségügyi problémáinak kezelése óta, ám a zenész köszöni szépen, remekül van.

hirdetés
Deryck Whibley: „Soha nem voltam még ilyen jól!”
Fotó: Chelsea Lauren/WireImage

Tavaly tavasszal egy hónapig kezelték kórházban a Sum 41 frontemberét, mivel hatalmas méreteket öltő alkoholizmusának köszönhetően veséje és mája felmondta a szolgálatot. A kezelést követően hosszú ideig lábadozott, és zenésztársai mellett a rockvilág krémje, valamint volt felesége, Avril Lavigne is támogatta a felépülésben.

Napjainkra Deryck köszöni szépen, sokkal jobban érzi magát, és elmondása szerint nem volt még jobb formában soha életében. A 35 éves zenész a Noisey-nak adott nemrégiben interjút, melyben beszámolt felépülésének folyamatáról és jövőbeli terveiről.

Örülök, hogy ez az egész most történt, és nem 50 éves koromban. Akkor nem igazán tudta volna kezelni a szervezetem a helyzetet. Mindazonáltal már sokkal jobban érzem magam, mi több: soha nem voltam ennyire jól! Egészségesebb vagyok, és nem voltam még ilyen jó formában korábban – nyilatkozott jelenlegi helyzetéről a zenész, ám szót ejtett a tavalyi tragikus eseményekről is, amikor megromlott egészségügyi állapota miatt egy hónapig vendégeskedett kórházban.


Életveszélyes állapotban szállították kórházba

„Az orvosok egyöntetűen azt mondták, hogy szerencsés vagyok, amiért életben vagyok, mivel nagy eséllyel bele is halhattam volna – vallotta Deryck, és azt is elárulta, hogy a mai napig részt vesz fizikoterápiás kezeléseken. – Ha visszagondolok erre az időszakra, mindig eszembe jut, hogy mennyivel rosszabbul is járhattam volna. Sokkal több egészségügyi problémám is kialakulhatott volna, mint ami kialakult, de szerencsére a májam rendben van. Még időben véget vetettem ennek az egésznek, mielőtt maradandó károsodásokat okoztam volna. Kisétálni a kórházból cirrózis és szervátültetés nélkül... sokkal rosszabb is lehetett volna.”

A zenész alkoholproblémái már tinédzserkorában elkezdődtek. 13 éves volt, amikor megalapította a Sum 41-t, ám a nagy áttörésre 2001-ig várnia kellett, ugyanis akkor jelent meg a csapat első, All Killer No Filler címre keresztelt stúdiólemeze. Az énekes elmondása szerint az alkohol jelentette számára a menekülést a hétköznapi életből.

Alig, hogy felébredtem reggelente, máris nyúltam az üveg után. Ez hamis energiával töltött fel. Voltak időszakok, amikor nem akartam inni, de fáradt voltam, így legurítottam néhány pohár Jacket és újra meg újra színpadra tudtam így állni.

Napjainkra Deryck belátta, hogy józanul sokkal teljesebb életet élhet, jelenleg zenekara hatodik stúdiólemezén dolgozik. Végezetül azt is elárulta, miszerint nem hiányzik neki az alkohol – amiért a szervezete is hálás –, és végleg leszámolt az italozással egy egészségesebb, hosszú élet reményében.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek