Starity

Újabb Harry Potter-kulisszatitok látott napvilágot

2015. december 07. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újabb meglepő titokról hullott le a lepel, mely ismételten azt bizonyítja, hogy a Harry Potter könyv- és filmsorozat kidolgozottabb, mint hittük.

hirdetés

J. K. Rowling nem kevés időt és energiát fektetett a Harry Potter-könyvek megírásába, nemrégiben pedig az is kiderült, hogy a főszereplők neveit sem hasraütés-szerűen választotta, hanem gondos megkomponáltság áll minden egyes döntése mögött. A napokban derült ki ugyanis, hogy a Weasley-ikrek sorsa is előre meg volt írva. Hogyan lehetséges ez? Egy tumblr-felhasználó mutatott rá az igazságra.

Ron kivételével a Weasley család tagjai egy korábbi király vagy királynő után kapták a nevüket. III. György (George) király például süket volt az egyik fülére, és azután vált királlyá, hogy Frederick herceg váratlanul és fiatalon elhunyt

– olvasható a magyarázat a közösségi oldalon, ami meg is állja a helyét, hiszen mint tudjuk: George elveszítette az egyik fülét (ezáltal fél fülére megsüketült) azon az estén, amikor Harryt kimenekítette a Főnix Rendje a Priver Drive-ról – Fred pedig a Roxfort ostromának ideje alatt vesztette életét.

Tévednek, akik azt hiszik, hogy csak a Weasley-ikrek rendelkeznek különleges jelentősségű nevekkel, ugyanis édesapjuk, Arthur is egy királyról kapta a nevét, akinek legnagyobb ellensége Lucius Tiberius római császár volt. Ismerősen cseng a név? Nem csoda, ugyanis Lucius Malfoy róla kapta keresztnevét, míg vezetékneve a mal (francia eredetű szó, jelentése: rossz) és a foy (szintén francia eredetű szó, jelentése: hit, bizalom) szavakból áll össze, ez pedig éppen arra utal, hogy a Malfoy család feltétlen bizalmát élvezte a Sötét Nagyúr, aki nem szolgált rá erre a bánásmódra, és végül bebizonyosodott, hogy az aranyvérű máguscsalád rosszul döntött, amikor mellé állt a küzdelemben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek