Starity

5 dolog, amit biztosan nem tudtál Meryl Streepről

2016. június 21. 14:02   |   Szerző: Rêveur

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Meryl Streep június 22-én, vagyis holnap ünnepli a 67. születésnapját, így elhoztunk öt olyan érdekességet, amit valószínűleg még nem tudtál a művésznőről.

hirdetés
5 dolog, amit biztosan nem tudtál Meryl Streepről

1. Multikulturális családból származik

Meryl édesapja német és svájci származású volt, eredetileg Streebnek írták a nevüket. Édasanyjának angol, német, ír, skót és francia felmenői voltak; egyik anyai dédnagymamája Írországban született. Apja egy gyógyszertárt vezetett, anyja pedig háziasszony volt. Rajongtak a zenéért – apja zongorázott, anyja énekelt –, ennek hatására a kis Meryl is elkezdett énekelni.

2. Eredetileg pincérnő volt a foglalkozása

Mielőtt híressé vállt volna, Streep a Hotel Somersetben, Somerville-ben pincérkedett. A színésznővé válását megkönnyítette az is, hogy korábban fotografikus memóriája volt, vagyis egyszeri olvasás után is meg tudta jegyezni a szövegét. 

3. Jelentkezett Ellen Ripley szerepéért

Az 1979-es A nyolcadik utas: a Halál című filmben majdnem sikerült megszereznie a szerepet, ám az az egyik barátjánál, Sigourney Weavernél kötött ki. Ennek ellenére Streep nagyban hozzájárult a film sikeréhez. A végső megoldás: Halál (1992) effektjeinek egy részét Angliában készítették, szükségük lett volna Weaverre, hogy formába tudják önteni a fejét, ám a színésznő közben hazatért az Egyesült Államokba, így a filmesek kénytelenek voltak Meryl Streep kobakját használni.

4. Négygyermekes édesanya

Férjével, Don Gumerrel közös fiának, Henrynek, harmincévesen adott életet, majd négy év után megszületett Mary Willa. Harmadik gyereke Grace Jane, a negyedik Louisa Jacobson – előbbi 1986-ban, utóbbi pedig 1991-ben látta meg a napvilágot. 

5. Húszadik alkalommal jelölhetik Oscar-díjra

Pályafutása alatt eddig tizenkilencszer jelölték Oscarra, ebből hármat tudhat a magáénak. Egy arany szobrát a Vasladyben nyújtott alakításáért érdemelte ki. A filmért kapott fizetése egészét a Nők Történeti Múzeumának adományzta. Idén pedig azt latolgatják, hogy Florence Foster Jenkins megfolmálásakor valódi mélységet és drámát is vitt az Amerikában augusztus 12-től látható filmbe, így lehetséges, hogy övé lesz az egyik szobrocska. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek