Starity

5 dolog, amit biztosan nem tudtál Meryl Streepről

2016. június 21. 14:02   |   Szerző: ScreamQueen

Meryl Streep június 22-én, vagyis holnap ünnepli a 67. születésnapját, így elhoztunk öt olyan érdekességet, amit valószínűleg még nem tudtál a művésznőről.

hirdetés
5 dolog, amit biztosan nem tudtál Meryl Streepről

1. Multikulturális családból származik

Meryl édesapja német és svájci származású volt, eredetileg Streebnek írták a nevüket. Édasanyjának angol, német, ír, skót és francia felmenői voltak; egyik anyai dédnagymamája Írországban született. Apja egy gyógyszertárt vezetett, anyja pedig háziasszony volt. Rajongtak a zenéért – apja zongorázott, anyja énekelt –, ennek hatására a kis Meryl is elkezdett énekelni.

2. Eredetileg pincérnő volt a foglalkozása

Mielőtt híressé vállt volna, Streep a Hotel Somersetben, Somerville-ben pincérkedett. A színésznővé válását megkönnyítette az is, hogy korábban fotografikus memóriája volt, vagyis egyszeri olvasás után is meg tudta jegyezni a szövegét. 

3. Jelentkezett Ellen Ripley szerepéért

Az 1979-es A nyolcadik utas: a Halál című filmben majdnem sikerült megszereznie a szerepet, ám az az egyik barátjánál, Sigourney Weavernél kötött ki. Ennek ellenére Streep nagyban hozzájárult a film sikeréhez. A végső megoldás: Halál (1992) effektjeinek egy részét Angliában készítették, szükségük lett volna Weaverre, hogy formába tudják önteni a fejét, ám a színésznő közben hazatért az Egyesült Államokba, így a filmesek kénytelenek voltak Meryl Streep kobakját használni.

hirdetés

4. Négygyermekes édesanya

Férjével, Don Gumerrel közös fiának, Henrynek, harmincévesen adott életet, majd négy év után megszületett Mary Willa. Harmadik gyereke Grace Jane, a negyedik Louisa Jacobson – előbbi 1986-ban, utóbbi pedig 1991-ben látta meg a napvilágot. 

5. Húszadik alkalommal jelölhetik Oscar-díjra

Pályafutása alatt eddig tizenkilencszer jelölték Oscarra, ebből hármat tudhat a magáénak. Egy arany szobrát a Vasladyben nyújtott alakításáért érdemelte ki. A filmért kapott fizetése egészét a Nők Történeti Múzeumának adományzta. Idén pedig azt latolgatják, hogy Florence Foster Jenkins megfolmálásakor valódi mélységet és drámát is vitt az Amerikában augusztus 12-től látható filmbe, így lehetséges, hogy övé lesz az egyik szobrocska. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek