Starity

Érkezik a Stargate Universe folytatása

2010. október 05. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hamarosan újra belecsöppenhetünk a Stargate fantasyvilágába, hiszen nemsokára indul a legújabb Stargate-sorozat második szezonja.

hirdetés
Érkezik a Stargate Universe folytatása

A Stargate Universe című amerikai sci-fi sorozatot a SyFy 2009-ben kezdte el vetíteni, amikor is a tévécsatorna úgy döntött, hogy nem kér többet Atlantiszból és a lidércekből. Az egykori Stargate Atlantis nézettsége évadról évadra egyre csak csökkent és csökkent. Így tehát úgy döntöttek, hogy a hatodik évad forgatókönyvét átviszik egy vadonatúj sorozatra, amely a Stargate Universe címet kapta.

A történet valahol egy idegen bolygón kezdődik, ám nagy robbanásveszély fenyegeti az ott tartózkodókat. Dr. Rush, a minden lében kanál, de annál mogorvább maximalista tudós minden erejét beleadja abba, hogy féregjáratot nyithasson a Földre. Mindez dugába dől, hiszen a Föld helyett a Destiny (magyarul 'Végzet') nevezetű ős hadihajóra érkeznek meg. Mindez szép és jó, ha az adott hajó nem lenne egy roncs. A létfenntartó rendszer már a végét járja, nincsen vizük, ahogyan élelem hiányban is szenvednek, de a csekély energia az, ami a hajón tartja őket. Ugyanis a Végzeten található csillagkapu hihetetlen mennyiségű energiát emésztene fel, ha megpróbálnák a Földet tárcsázni. Így tehát egyre csak messzebb és messzebb haladnak a végtelen univerzumban, amely milliószor távolabb van az általunk olyannyira ismert Pegazus-galaxisnál. Na, de vigyázzunk csak! Minden rosszban van valami jó. Haza nem juthatnak hőseink, de a Végzet esélyt ad nekik a túlélésre. Mégis hogyan? A hajó megáll minden olyan lakható bolygónál, ahol Young ezredes és hűséges csapata elegendő vízhez, élelemhez vagy egyéb bármely hasznos dologhoz juthatnak. Így belegondolva túl egyszerű lenne.

Hát az írók megcsavarták a történetet egy olyan bonyodalommal is, amely az időre is figyelmezteti őket. Ha az adott pár órán belül nem tér vissza mindenki a hajóra, akkor az újra fényfeletti sebességre lép, ott hagyva bárkit, bármely bolygón. Emellett a sorozat bővelkedik románcokkal, kalandokkal, akcióval, szomorú pillanatokkal, olykor néha meg is nevetteti az embert. Az első évad utolsó részében a szereplők közül bárki a túlvilágon köthet ki.

No, de vajon ki fogja túlélni a túszejtést? Ki hal meg? És ki az, aki még ennél is több napot tölthet a Végezeten? Aki kíváncsi rá, vagy sci-fi-rajongó, ezt nem hagyhatja ki! Habár a legújabb Stargate sorozat kalanjdjait a hazai tévé csatornák még nem vetítik, ám akinek van lehetősége rá, az minden kedd estét végig izgulhat a SyFy-on.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek