Starity

Érkezik a Stargate Universe folytatása

2010. október 05. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hamarosan újra belecsöppenhetünk a Stargate fantasyvilágába, hiszen nemsokára indul a legújabb Stargate-sorozat második szezonja.

hirdetés
Érkezik a Stargate Universe folytatása

A Stargate Universe című amerikai sci-fi sorozatot a SyFy 2009-ben kezdte el vetíteni, amikor is a tévécsatorna úgy döntött, hogy nem kér többet Atlantiszból és a lidércekből. Az egykori Stargate Atlantis nézettsége évadról évadra egyre csak csökkent és csökkent. Így tehát úgy döntöttek, hogy a hatodik évad forgatókönyvét átviszik egy vadonatúj sorozatra, amely a Stargate Universe címet kapta.

A történet valahol egy idegen bolygón kezdődik, ám nagy robbanásveszély fenyegeti az ott tartózkodókat. Dr. Rush, a minden lében kanál, de annál mogorvább maximalista tudós minden erejét beleadja abba, hogy féregjáratot nyithasson a Földre. Mindez dugába dől, hiszen a Föld helyett a Destiny (magyarul 'Végzet') nevezetű ős hadihajóra érkeznek meg. Mindez szép és jó, ha az adott hajó nem lenne egy roncs. A létfenntartó rendszer már a végét járja, nincsen vizük, ahogyan élelem hiányban is szenvednek, de a csekély energia az, ami a hajón tartja őket. Ugyanis a Végzeten található csillagkapu hihetetlen mennyiségű energiát emésztene fel, ha megpróbálnák a Földet tárcsázni. Így tehát egyre csak messzebb és messzebb haladnak a végtelen univerzumban, amely milliószor távolabb van az általunk olyannyira ismert Pegazus-galaxisnál. Na, de vigyázzunk csak! Minden rosszban van valami jó. Haza nem juthatnak hőseink, de a Végzet esélyt ad nekik a túlélésre. Mégis hogyan? A hajó megáll minden olyan lakható bolygónál, ahol Young ezredes és hűséges csapata elegendő vízhez, élelemhez vagy egyéb bármely hasznos dologhoz juthatnak. Így belegondolva túl egyszerű lenne.

hirdetés

Hát az írók megcsavarták a történetet egy olyan bonyodalommal is, amely az időre is figyelmezteti őket. Ha az adott pár órán belül nem tér vissza mindenki a hajóra, akkor az újra fényfeletti sebességre lép, ott hagyva bárkit, bármely bolygón. Emellett a sorozat bővelkedik románcokkal, kalandokkal, akcióval, szomorú pillanatokkal, olykor néha meg is nevetteti az embert. Az első évad utolsó részében a szereplők közül bárki a túlvilágon köthet ki.

No, de vajon ki fogja túlélni a túszejtést? Ki hal meg? És ki az, aki még ennél is több napot tölthet a Végezeten? Aki kíváncsi rá, vagy sci-fi-rajongó, ezt nem hagyhatja ki! Habár a legújabb Stargate sorozat kalanjdjait a hazai tévé csatornák még nem vetítik, ám akinek van lehetősége rá, az minden kedd estét végig izgulhat a SyFy-on.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek