Starity

Összeolvad a két legnagyobb streaming szolgáltató?

2016. október 03. 07:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyelőre még nem tudni pontosan, hogy mit jelent az az újonnan kötött szerződés, melyet a Spotify és a Soundcloud szóbeli megegyezés alapján kötött.

hirdetés

Az Apple Music és a Tidal mellett egyértelműen a Spotify és a Soundcloud a két legnagyobb streaming szolgáltató, ám úgy tűnik, hogy a két óriás összefogása nyomán kívánja átvenni a vezető szerepet és maga mögé utasítani a konkurenciát. A The Financial Times pénzügyi lap ugyanis arról számolt be a napokban, hogy a Spotify átvenné a Soundcloud itányításának jogait, így együttes erővel próbálnának érvényesülni a továbbiakban.

A Spotify vezetősége egy 350 millió fontos (kb. 120 milliárd 655 millió forint) szerződést ajánlott a Soundcloudnak, utóbbi pedig részint rábólintott arra, ám írásos megállapodás még nem született. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor és milyen formában kezdődne meg a két szolgáltató egyesülése, és hogy ez mennyiben változtatná meg a felhasználók mindennapjait.

Érdekesség, hogy mind a Soundcloudnak, mind a Spotify-nak 175 millió felhasználója van havi szinten, ám előbbi bevétele messze alulmúlja utóbbiét, ami részben annak (is) köszönhető, hogy szívesebben karol fel kezdő, amatőr művészeket – ezáltal kevesebb haszonra szert téve. Ezzel szemben a Spotify tavaly 1.5 millió fontos (kb. 517 milliárd 95 millió forint) haszonra tett szert, így érthető, hogy zsebből meg tudja venni a konkurenciát.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek