Starity

Ezek a legjobb online divatjátékok és applikációk

2016. december 13. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha egy divatikon életét szeretnénk élni, vagy épp arra vágyunk, hogy butik-tulajdonosok legyünk, esetleg divattervezői ambícióink vannak, akkor elég lesz, ha elővesszük az okostelefonunkat.

hirdetés

A divatjátékoknak és alkalmazásoknak köszönhetően ma már egyszerűen kipróbálhatjuk, hogy milyen is egy saját butikot üzemeltetni, üzletet nyitni csúcsminőségű márkáknak, vagy épp divatmodellként dolgozni. De mint úgy általában a piacon lévő telítettség miatt, nagyon nehéz kiválasztani a sok alkalmazás közül a legjobbat, hiszen a legkeresettebbek a Facebookon, az iPhone-okon, az iPad-eken vagy az androidos tableteken érhetőek el.

A kép illusztráció

Nézzük, melyek a legnépszerűbb divatjátékok a Facebookon:

It Girl

Az It Girl a CrowdStar kiadásában a Facebook legnépszerűbb divatjátéka, és ez tulajdonképpen a Facebookra optimalizált alternatívája a Top Girl nevű játéknak, melyet szintén a CrowdStar jelentetett meg.

Játék közben nagyon hamar rájöhetünk arra, hogy miért is ennyire népszerű tulajdonképpen az applikáció, hiszen több mint 140 szintet érhetünk el benne, tonnányi üzlet és több ezer ruha közül lehet válogatni. Mindegyik ruha követi az aktuális divatot, és a grafikája is elég vonzó ahhoz, hogy a felhasználók élvezhessék a játékot.

Az alapötlet elég egyszerű: minden órában kapunk virtuális pénzt a munkánkért, és ezt az összeget fordítjuk arra, hogy újabb ruhadarabokkal bővítsük az üzletünk kínálatát, és persze hogy minél megnyerőbb legyen a vásárlóink számára az üzletünk, fejlesztenünk is kell azt. De vigyázat, a játékban nagyon sok játékelemet és akciót csak valós pénz ellenében tudunk megvásárolni, és ezek az elemek nem is feltétlenül olyan olcsók – egyáltalán nem számít ritkának, hogy egyetlen egy ruhadarabot több mint 4 dollárért tudunk megvásárolni. Azonban az ingyenes letöltéssel és plusz pénz ráfordítása nélkül is elég szórakoztató tud lenni ez a játék.

Gala Stories

Az egyik legújabb, szintén Facebook használatával futó játék alkalmazás a Gala Stories, amely már most is rengeteg It Girl felhasználót átcsábított a saját használatára, ugyanis az It Girl rajongói többségben torkig vannak azzal, hogy mennyit kell a játékra költeni az egyes extra dolgokért, így inkább átváltanak erre az alkalmazásra.

A Gala Stories grafikája sokkal realisztikusabb, mint azt megszokhattuk, de nagyon sokban hasonlít az It Girl alapjaihoz, például abban is, hogy más felhasználókkal kell versenyezni azért, hogy pénzhez, illetve egyéb eszközökhöz jussunk. A Gala Stories-ban időről időre küldetéseket is kapunk, amelyek azt teszik lehetővé, hogy még több bevételhez jussunk.

Fashion Designer

Ezen játéknak már a neve is elég sok mindent elárul – egy divattervező játékot prbálhatunk ki, így bárki a kedvenc divatdiktátorának nyomába léphet az alkalmazáson keresztül.

A Fashion Designer tele van kihívásokkal, olyan ügyfeleknek kell segítenünk, akiknek különleges eseményekre van szükségük egyedi ruhadarabokra, így szabadjára engedhetjük a kreativitásunkat és saját egyedi darabokat tervezhetünk meg számukra. A legnagyobb hangsúly itt a megjelenésen van, minél több pénzt és pontot kapunk, annál jobban haladunk előre abban a státuszban, hogy nemzetközileg elismert sztár-divattervezővé váljunk.

Az iPhone-ra tervezett divatjátékokból is nézzük, melyik a 3 legnépszerűbb:

Top Girl

A Top Girl nagyon hasonló az It Girl Facebook alkalmazáshoz, csupán annyi a különbség hogy ez iPhone-ra készült verzió, de szerencsére elérhető android rendszert használó telefonokra és tabletekre is.

Ebben a játékban modellként kapunk munkát, ezáltal pénzt kell keresnünk azért, hogy szexi ruhákat vásárolhassunk, elmenjünk randizni a barátunkkal, aki időnként meglep minket új ruhákkal. A játékmenet nagyon leegyszerűsítve ennyi, így nagyon szimplának tűnhet elsőre, azonban őrülten függővé tehet minket.

Modern Girl

Az összes divatjáték közül a felhasználók talán legnagyobb kedvence a Modern Girl, mert ez a játék nem csupán a divatvilágra, hanem annak üzleti oldalára is koncentrál, legalább ugyanannyira fontos benne az üzlet, mint a ruhák.

Ezt az alkalmazást a CrowdStar alkotta meg, a Top Girl, a Sorority Life és az It Girl alkotója, így ehhez hasonló grafikát és ruhákat várhatunk tőle – ami az egyetlen hátránynak mondható azok számára, akik mindegyikkel játszanak. Ebben a játékban azonban nincs unalmas harc a többi lány ellen a legjobb ruha elnyeréséért, ugyanis a Modern Girl-ben ahhoz, hogy pénzhez jussunk, munkát kell kapnunk egy cégnél, és fel kell kapaszkodnunk a vállalati ranglétrán. Ezután persze vásárolhatunk, amíg csak bírunk!

Fashion Story

Ezt a játékot egy másik fejlesztő cég, a Storm8 hozta létre, és sokkal többről szól, mint csupán a vásárlásról, ehelyett a Fashion Story a kassza mögé állítja a játékost. Ebben az iPhone játékban megkapjuk a saját virtuális divat butikunkat – mi választhatjuk ki a ruhákat, és tervezhetjük meg az üzletet is. Persze itt is rengeteg különleges kihívással nézhetünk szembe, például az exkluzív árukat is biztosítanunk kell az üzletben.

Az összes iPhone, android és tablet applikáció letölthető a Google Play, az Amazon vagy az iTunes App Store kínálatából.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek