Starity

Újdonságairól mesélt Tarja

2018. július 27. 12:12   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A finn metálénekesnő az utóbbi években megállíthatatlanná vált, hiszen minden évben jelentkezik valamilyen újdonsággal, emellett pedig turnézik is.

hirdetés

A finn énekesnő háza táján igencsak zajlik az élet, hiszen holnap jelenik meg vadonatúj DVD-je, amivel már hónapok óta lázban tartja a már emígyis tűkön ülő rajongóit. Az utóbbi időben apránként hullott le a lepel az újdonság tartalmáról, így szemtanúi lehettünk néhány felvezetőnek, élőfelvételes kisfilmeknek, és azon rajongói fotóknak, melyeket maga a dalos pacsirta választott ki, és kaptak helyet az imént említett kiadványon.

A vokalista ezúttal az Ethereal Metal névre hallgató magazinnak adott egy terjedelmes interjút, melyben leginkább a DVD-ről esik szó, de említést tett új nagylemezéről is, ami köztudottan a jövő évben fogja megtölteni a lemezboltok polcait.

Öt teljes hónapig dolgoztam az Act II-n. Mindazok ellenére, hogy a műsorokat már korábban rögzítettünk. Óriási menyiségű időre volt szükségem, ezért tartott ilyen sokáig.

– kezdte.

Maga a színház ezúttal nem egy régi operaszínház, mint az Act I-nál, de sokkal modernebb, és a közönség ezúttal nem argentín, hanem olasz. Ezek nagyon fontos tényezők a hangulat teremtés szempontjából. A kulturális különbségek ránk is hatással vannak. Az argentín közönség nagyon szenvdélyes, különösen amikor érzelemiket és odaadásukat kimutatják az előadóknak, ezzel szemben az olaszok élvezik a koncerteket, és minden apró részletre odafigyelnek, s ezáltal más módon fejezik ki tiszteletüket és imádatukat. 

– magyarázta a különbséget a két DVD között.

A két DVD hangulata merőben eltér majd egymástól.

Általában én döntöm el a helyszíneket és a témákat is, majd Timmel együtt járjuk be a világot kutatva a lehetőségek után. A pózolásban már nagyon jó vagyok, hiszen évek óta fényképezőgépek elé kell állnom, de hatalmas különbség egy olyan tehetséges emberrel való együttműködés, mint amilyen Tim. Az ő munkája sokkal élvezetesebb és könnyebb, ha egy olyan személlyel osztja meg, aki nagyon elkötelezett.

– mondta a Tim Tronckoe fotóssal való munkájáról, ebből adódóan pedig szó esett az Act II borítóiról, melyeket az ex-Nightwish-énekesnő rajongói választottak ki, s mint az kiderült, a vokalista hasonló véleményen volt a választást illetően :

Nagyon örültem, amikor megláttam a végeredményt. A rajongóimnak nagyon jó ízlésük van!

– vallotta, majd kiderült, hogy számos meglepetést tartogat még a célközönség számára, így érdemes folyamatosan követni tevékenységeit. Mindezeken túl, elárulta, hogy pontosan mik is a tervei új lemezével kapcsolatban:

Már egy csomó dalt megírtam az új albumra, és köszönöm, hogy elég bizalmat kaptam a megírásukhoz. Úgy érzem, hogy az új korong a The Shadow Self útján halad majd, csak remélhetőleg sokkal jobb lesz! Ennél többet sajnos nem mondhatok. Csak azt remélem, hogy a lemezt sikerül majd kiadni a jövő év végén. Természetesen jó lenne újra együttműködni valakivel, de egyelőre még nicsenek konkrét terveim.

A The Shadow Self egyébként a Nightwish (egyik) alapítójának 2016-ban megjelenet, egyik legsikeresebb korongja, hiszen hagzása sokkal erőteljesebb, mint amit korábban már megszokhattunk. Mindezeken felül, a lemez több duettet is felvonultatott, olyan előadókkal karöltve, mint a Within Temptation, Alissa White-Gluz, vagy az énekesnő öccse, Toni Turunen - csak, hogy pár nevet említsünk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek