Starity

Ez a fa a legtöbbet fotózott karácsonyi látványosság

2018. december 29. 15:03   |   Szerző: egridora

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

New Yorkban van egy monumentális karácsonyfa, amire minden évben nagy figyelmet fordítanak. Designerek tervezik a díszeket és kilóméteres égősorokkal teszik látványossá.

hirdetés
Ez a fa a legtöbbet fotózott karácsonyi látványosság
Fotó: Rockefellercenter/Instagram

A New York-i Rockefeller Központ fenyőfája az egyik legtöbbet látogatott és fotózott karácsonyi látványosság. Nem csoda, hisz már maga a fa óriási mérete is egy külön látványosság: a 22 méter magas és 75 éves lucfenyőt egy wallkilli pár adományozta a városnak. 

A fát 8 kilóméternyi égősorral díszítették, és tetején Daniel Libeskind építész és a Swarovski ékszergyártó együttműködéséből született, majdnem négyszáz kilós csillag pompázik.

A fényeket a hagyományokhoz híven a polgármester, Bill de Blasio kapcsolta fel, a show-n pedig többek között Diana Ross és Tony Bennett szórakoztatták a tömeget. A gyönyörű fa reggel fél hat és este fél tizenkettő között teljes pompájában látható a látogatók nagy örömére, ahol egyébként folyamatos programokkal szórakoztatják az oda látogatókat.

A fények felkapcsolásáról mutatunk is egy videót:

Via Rockefellercenter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek