Starity

Magyarországra jön Bonnie Tyler

2019. február 07. 20:08   |   Szerző: bazsi888

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Három év után újra magyar közönség előtt lép színpadra Bonnie Tyler, és új dalokat is hoz majd.

hirdetés

Legutóbb Debrecenben egy élményfürdő nyitóünnepségének sztárvendége volt. Idén a Tokaji Fesztiválkatlan nagyszínpadán ad koncertet július 27-én, szombaton este 20:30-kor - írja a KultúraOnline.

Az énekesnő újdonságokat is előad majd, hiszen jövő hónapban jelenik meg 17. stúdióalbuma Between the Earth and the Stars címmel. Ugyanerre a címre keresztelt turnéját áprilisban kezdi, és augusztusig több, mint 30 koncertje lesz - többek között Németországban, Svájcban, Franciaországban, Norvégiában, Ausztriában, Oroszországban és a Benelux államokban.

Bonnie Tyler idén ünnepli énekesi karrierjének 50. évfordulóját. 1969 áprilisától egy walesi klubban a hét hat napján lépett fel esténként, mígnem felfedezte egy menedzser és beajánlotta őt az RCA lemeziadóhoz. Végül a toplisták élére került, 1983-as slágere, a Total Eclipse of the Heart máig igen népszerű, és több rekordot is megdöntött. Holding Out for a Hero című slágere pedig számtalan mozifilmben csendült fel (Banditák, Shrek 2.). A kilencvenes években a Modern Talking alapítója, Dieter Bohlen egyengette zenei karrierjét. Németországban 1993-ban egymillió albumot adott el, és az év énekesnőjének választották. Az 1996-ban megjelent Limelight az atlantai olimpiai játékok egyik dala lett.

Bonnie Tyler napjainkban is igen népszerű. 2013-ban az Eurovíziós Dalfesztiválon Nagy-Britanniát képviselte, és megnyerte az ESC Radio Awards két közönségdíját is. A legtöbbször Magyarországon koncertező popénekesnő - Budapest mellett Győrben, Szombathelyen, Alsóörsön és Debrecenben is járt már, és a Magyar Televízió is többször meghívta szerepelni.

Dalai a filmek mellett több musicalben is felcsendülnek, a Total Eclipse of the Heart zenei alapjaira épül Roman Polański Vámpírok bálja című musicale, amely mindmáig óriási sikert arat a Pesti Magyar Színházban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek