Starity

Egy kiváló 2.1 soundbar a tévéd alá - Blitzwolf SDB2 teszt

2019. február 17. 15:03   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Korábban már teszteltük a kínai gyártó SDB1 típusjelű termékét, ami egy olcsóbb, belépőszintű kategóriát célzott meg és szárnyalt is túl. Most nézzük mit tud a nagytesó, a Blitzwolf továbbfejlesztett soundbarja, amely a magasabb árkategóriájval már sokat elárul arról, hogy mire számíthatunk.

hirdetés
Egy kiváló 2.1 soundbar a tévéd alá - Blitzwolf SDB2 teszt

Csomagolás és design

Csomagolás tekintetében szinte teljesen megegyezik az SDB1-el. A vállról indítható rakétára hajazó csomagolás igényes, jól védi a terméket, ami kell is, hiszen a világ másik végéből érkezik hozzánk. Már a kicsomagolásnál feltűnik, hogy méretes darabról van szó, a készülék majdnem kétszer olyan vastag, mint az előző kiadás és sokkal nehezebb, egészen pontosan 4kg, szélessége 90 cm. A cucc már ránézésre nagyon impozáns, prémium érzést biztosít a fémes megjelenésével, a digitális kijelzővel és az érintőpanellel pedig igazán modern a megjelenése. 

A csomagban a hangszóró mellett érkezik egy használati utasítás, egy távirányító (mellékelt elemmel), egy tápkábel (eu csatlakozóval), egy koaxiális, egy Jack-RCA és, Jack-Jack, valamint egy optikai kábelt. Ezen kívül még egy USB hosszabbítót is kapunk, amely L alakú csatlakozóval láttak el, így nem kell előretolni a faltól a soundbart, ha egy méretes pendriveot szeretnénk csatlakoztatni.

A távirányítón is látszik a fejlődés: nagyon vékony kialakítású és jobban átgondolt lett. A távirányító segítségével a hangerőállításon kívül válthatunk a bementi források és háromféle hangszín közül, valamint Bluetooth/USB estén léptethetjük/szüneteltethetjük a zenét is.

Funkciók

A soundbarra szinte minden népszerű módszerrel rá tudunk csatlakozni. Vezeték nélkül, Bluetooth segítségével a nappali központi zenelejátszójává válhat a készülék, hiszen bárki rá tud csatlakozni mobiljával. Ezen kívül elsősorban a tévét szeretnénk rákötni, hogy végre felváltsa valami a tévé kritikán aluli beépített hangszóróit. Erre a hátulján találunk optikai, aux és koaxiális bemenetet.

Ezen kívül van még USB bemenetet, valamint egy subwoofer kimenetet, hiszen a Blitzwolf az SDB2 soundbart alapvetően 2.1-es rendszerben tervezte meg, viszont a BW-SW2 szubládát külön kell megvennünk hozzá, szettben nem árulják, ami furcsa, mert kizárólag egymással kompatibilisek. Viszont ebből a szubládából rögtön kettőt is köthetünk rá, ha ilyen jellegű igényünk van és ezt vezeték nélkül is megtehetjük.

Számomra nagy hiányosság a HDMI csatlakozási lehetőség, nem igazán értem miért nem tették bele, sokkal több lehetőséget és kényelmet biztosítana, mint egy koax vagy egy optikai összeköttetés, de legalább utóbbiakkal is tudja a készülék az automatikus ki/be kapcsolást.

Hangzás

Hangteljesítmény tekintetében felülmúlja az előző verziót. Itt 8 darab, immár különböző frekvenciákban megszólaló hangszórókat találunk, két magas-, két közép-, két mély, valamint két alacsony frekvenciás meghajtóval rendelkezik a soundbar. 

Összteljesítménye 60W, ami megegyezik az SDB1-el, mégis többet tud nyújtani. A hangzás kiegyensúlyozottabb, a zene sokkal szélesebb spektrumban szólal meg. Mélyláda nélkül volt csak lehetőségünk tesztelni, de így is sokkal teltebb mélyhangokat tud produkálni a készülék, magasabb hangerőn sem puffog, vagy kopog, mint ahogy azt a kistestvére teszi. 

Összegzés

Ha inkább csak filmnézésre használnád a soundbart és nem vágysz 2.1-es hangrendszerre, akkor jó választás lehet a korábbi modell is, mert tévé-jellegű hangforrások esetén önmagában nem nyújt annyival többet az SDB2, mint amennyibel többe kerül. 

Visoznt ha komolyabb basszust szeretnél vagy mélyládában is gondolkozol, illetve számít a hangszoró megjelenése, akkor ez a készülék lesz a tökéletes választás. 

A Banggood oldaláról ide kattintva tudod megrendelni.

A RendeljKínait.hu összeszedte, hogy mire kell figyelned, ha még nem rendeltél soha Kínából, de már szemezel ezekkel a kiváló, olcsó cuccokkal. Ezt ide kattintva tudod elolvasni.

További tesztjeink is vannak, itt találod őket:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek