Starity

Interjú a Terhes társaság főszereplőivel

2010. november 08. 11:11   |   Szerző: mycroft

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A két főszereplő, Robert Downey Jr. és Zach Galifianakis először dolgozik együtt. Most megtudhatjuk, mit gondolnak egymásról és az elkészült filmről.

hirdetés
Interjú a Terhes társaság főszereplőivel

Mitől lett működőképes a kettősük a filmben?

Zach Galafianakis: Attól, hogy egyfolytában inzultáltuk egymást. Ez volt a mozgatórugó.

A Todd Phillips-filmekről tudjuk, hogy a politikailag inkorrekt poénoktól sem riadnak vissza. Miből lehet tudni, hogy azért most mégis túl­mentek egy határon?

Galifianakis: Todd filmjeinél az a lényeg, hogy túlmenjünk egy határon!
Robert Downey Jr.: A vígjátékok lényege szerintem az, hogy forgatás közben, a díszletek közt derül ki, hogy végül mit rögzítünk. Hogy ez aztán túl sok-e, az majd csak a tesztvetítéseken derül ki.

Zach, előbb ott volt a Másnaposok, most a Terhes társa­ság, aztán jön a Másna­po­sok folytatása… Ez már szinte egy kapcsolat Todd Phillipsszel!

Galifianakis: Szerencsés vagyok, hogy találkoztam vele. Meg­adta nekem azt a lehetőséget, amit senki mástól nem kaptam meg, és minden alkalmat meg is ragadok arra, hogy megkö­szönjem ezt neki. Persze minden nap ír SMS-t is, hogy erre figyelmeztessen!

Robert, mit vállal szíveseb­ben: drámát vagy vígjátékot?

Downey: Mindkét műfaj kényelmes nekem. Ráadásul amikor apám látta ezt a filmet, azt mondta, olyan, amilyet ő és a barátai szívesen csi­náltak volna annak idején, hogyha lett volna rá lehetőségük.

Ethan Tremblay, Zach karaktere elég fura fazon… Hogyan gondolkodtak az ő karakteréről?

Galifianakis: Teátrális, teli van érzésekkel, és nem fogja vissza magát, ha véle­ményt kell nyilvánítania. Egy elég aszexuális karaktert akartunk kihozni belőle, akivel kapcsolatosan az is fontos, hogy ki­lenc­évesen vesztette el a szü­zességét. Az eredeti ötlet szerint az apja titkár­nő­jével, de ez néhány ember­nél kiverte a biztosítékot.

Peter egy érzelmileg túlfűtött jelenetben Ethan kutyáján vezeti le a feszültséget…

Downey: Ne is mondja. Amikor elolvastam a for­gatókönyvben ezt a részt, hogy le kell köpnöm Sonnyt, arra gondoltam, hogy úristen, mi a fenét művelünk mi itt… De Sonnynak láthatóan nem volt akkora trauma a do­log, mint nekem. A hetedik felvételnél szinte már várta.

Milyen volt az első találkozásuk a forgatás kezdete előtt? Robert, igaz, hogy majdnem felpofozta Zachet?

Galifianakis: Az utcán mentem oda Roberthez, és azt mondtam, azt hiszem, lesz egy közös filmünk.
Downey: Néztem, és arra gondoltam, hogy ki ez az őrült. Ahogy arra a feleségem rávilágított, nem túl jó az arcmemóriám, de aztán rájöttem, hogy Zach az. Igazából nem szeretek megütni embereket, de Zachet muszáj volt. Ké­sőbb, a filmben.
Galifianakis: Való igaz, nem szeret verekedni. Inkább csipkedni, nagyon.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek