Starity

Belső vizsgálatot indítanak Ellen DeGeneres műsorának körülményei miatt

2020. július 28. 12:12   |   Szerző: Four

Több alkalmazott szerint is "mérgező környezetet" teremtett a showműsor vezetője.

hirdetés

Ellen DeGeneresszel kapcsolatban már egy ideje röpködnek a panaszok: több alkalmazottja szerint is lekezelően bánt velük, és egyik testőre is kitálalt a celeb öntelt viselkedéséről. 

Ezen a nyomvonalon haladt tovább a BuzzFeed: tényfeltáró cikkében egy jelenlegi és tíz korábbi alkalmazott is beszélt, akik mind arról számoltak be, elfogadott tény, hogy munkakörülményeik mérgezőek. 

Egyikük azt mesélte, hogy megtorlásra számíthatott, amikor egészségügyi problémák illetve temetés miatt nem jelent meg a munkahelyén. Másikuk szerint a rasszizmus sem áll távol Ellen jobbkezeitől: az egyik menedzser kijelentette, csak a fehér dolgozók nevét jegyzi meg. 

A már elbocsátott alkalmazottak azonban nem csak Ellenre, de legfőképp a három alatta dolgozó producerre panaszkodtak: állításuk szerint a problémákat nem szokás, sőt nem javallott megbeszélni velük, és bárki, aki egy kicsit is kifejezi ellenérzéseit, azonnal ki lesz rúgva - akár több év szorgalmas munka után is. Ezenkívül arról sokan nem is álmodhattak, hogy fizetésemelést kapjanak, mert ha felhozták ezt a témát, azért is megtorlás járt.

A producerek a kirobbanó botrány miatt egységes nyilatkozatot adtak ki, mely szerint "megszakad a szívünk, hogy akár csak egy ember is a produkció családjából negatív tapasztalatokat szerzett" és "az Ellen show nap-nap utáni működéséért mi vagyunk a felelősek" ezért aztán "nagyon komolyan vesszük az ügyet".

A panaszok azonban elég hangosak voltak ahhoz, hogy magasabb körökbe is eljussanak: a WarnerMedia ugyanis úgy döntött, belső vizsgálatot indít a The Ellen DeGeneres Show ellen. Ennek kapcsán pedig jelenlegi és volt dolgozókat is meginterjúvolnak majd tapasztalataikról.

Az utóbbi időben nem ez volt az első botrány lehetetlen munkahelyekről: Lucas Till például öngyilkos gondolatokról számolt be, amíg Peter M. Lenkovval kellett dolgoznia

Embed from Getty Images

via People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek