Starity

Sztárok és különleges keresztneveik története

2020. szeptember 30. 16:04   |   Szerző: Four

Ezek a hírességek külön háttérsztorival rendelkeznek, ha keresztnevükről van szó.

hirdetés

1. Beyoncé Knowles

Embed from Getty Images

Az énekesnő valójában édesanyja, Tina vezetéknevét kapta meg keresztnévként. Az asszony egy podcastben mesélt erről:

Sokan nem tudják, de a Beyoncé valójában a vezetéknevem. A lánykori nevem Celestine Beyoncé, akkoriban pedig nem volt menő, ha ilyen fura neved volt. Szerettem volna mondjuk, hogy inkább Linda Smith legyek. 

Tina a CheatSheet szerint azért keresztelte el így lányát, mert úgy gondolta, nincs elég férfi a családban, aki továbbvihetné a vezetéknevét.

2. Selena Gomez

Embed from Getty Images

A híresség eredetileg nem ezt a keresztnevet kapta volna, ám valaki a családban megelőzte:

A nevem Priscilla lett volna, de az unokatesómat keresztelték el így, aki hat hónappal előttem született. 

Az énekesnőt végül a mexikói ikonról, Selena Quintanilla énekesnőről nevezték el, mert a szülei nagy rajongói voltak. 

3. Leonardo DiCaprio

Embed from Getty Images

DiCaprio szülei nem egyéb, mint Leonardo da Vinci után nevezték el kisfiukat. 

Az apám azt mesélte, hogy Firenzében töltötték a mézesheteiket, és épp az Uffizi Képtárban csodáltak meg egy da Vinci képet. Állítólag épp ekkor kezdtem el nagyon rugdalózni édesanyám hasában. Az apám ezt jelnek vette, azt gondolta, a DiCaprio nincs olyan messze a da Vincitől. És amilyen művészlélek, úgy döntött, legyen Leonardo a fiuk neve.

- mesélte.

4. Chrishell Stause

Embed from Getty Images

Talán a színésznőé az egyik legkreatívabb név: az édesanyjánál egy Shell benzinkúton indult be a szülés, ahol egy Chris nevű férfi segített a baba megszületésében. Az illető javaslata az volt, hogy a Chris és a Shell szavakat összegyúrva kereszteljék el a kislányt - ez pedig meg is történt. (Azt hozzá kell tenni, hogy Stause csak második névként kapta meg a Chrishellt, az első keresztneve Terrina, de a szórakoztatóiparban a másodikat hasznája.)

5. Oprah Winfrey

Embed from Getty Images

A műsorvezető elmondása szerint egy bibliai alakról, "Orpah"-ról kapta a nevét, ám sokan nem tudták, hogyan kell kiejteni, így megcseréltek két betűt:

A nevemet a Bibliából választotta Ida nénikém, és senki sem tudta, hogy kell leírni. Így tehát "Orpah"-ként lett anyakönyvezve, és az emberek nem tudták kiejteni. Mindenhol a "p" után mondták az "r"-t, kivéve az anyakönyvi kivonatban. 

6. Armie Hammer

Embed from Getty Images

Habár Armie csak közvetve kapta meg érdekes kereszt- és vezetéknevét, azért így is különleges a történet. Armie üzletember dédapja után kapta nevét, akit szintén Armand Hammernek neveztek el a Szocialista Munkáspárt jelképe után, amely egy kalapácsot (angolul hammer) fogó kar (angolul arm). Hammer dédapja egyébként halála után 200 millió dollárt hagyott hátra, és érdekesség, hogy élete során máshogy is visszaköszönt neve: résztulajdont vásárolt egy Arm & Hammer nevű, szódabikarbónát gyártó cégben.

7. Bryce Dallas Howard

Embed from Getty Images

A Jurassic World sztárja is elárulta neveinek eredetét: a Bryce-t a Bryce-kanyon után kapta annak vörös sziklái után:

Mindkét szülőm vörös hajú, és tudták, hogy velem is ez lesz a helyzet. A Dallast pedig onnan kaptam, hogy ott fogantam (...). 

- mesélte a színésznő. 

via People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek