Starity

Hasznos tanácsok a könyvpakoláshoz - költözés előtt

2021. március 27. 11:11   |   Szerző: Starity

A költözés rengeteg stresszel, tennivalóval és megoldandó feladattal jár. Ezek közül az egyik ilyen a könyvek összepakolása. Első hallásra nem tűnhet túl bonyolult feladatnak, mégis van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni. A Visszuk.hu költöztető cég csapata ellátott minket néhány jó tanáccsal.

hirdetés
Hasznos tanácsok a könyvpakoláshoz - költözés előtt

Rend(szer) a lelke mindennek

Költözés előtt célszerű beiktatni egy alapos rendszerezést és szelektálást. Nincs ez másként a könyvek esetében sem. Érdemes kiválogatni azokat a könyveket, amikre már biztosan nincs szükségünk és nem szeretnénk magunkkal vinni az új lakásba vagy házba. Ezzel nemcsak megkönnyítjük a saját dolgunkat, de meg is ajándékozhatunk velük valakit.

Nem törékenyek, mégsem árt vigyázni

Bár a könyvek csomagolása nem túl megterhelő feladat, mégis szükség van hozzá néhány dologra, hogy elkerüljük a lehetséges sérüléseket – mondják a Visszuk.hu költöztető cég munkatársai.

  • Kartondobozok: A könyvek szállításához nincs szükség különleges tárolókra, megfelelnek az egyszerű kartondobozok is. Viszont fontos, hogy tiszták és elég erősek legyenek ahhoz, hogy elbírják a könyvek súlyát. 

  • Csomagolóanyag: Tiszta és puha csomagolóanyagra lesz szükség a könyvek biztonságos becsomagolásához.

  • Újságpapír: Nemcsak a könyvek, de bármilyen tárgy csomagolásánál nagyon hasznos, hiszen a rések kitöltésével megóvjuk a tartalmát, például a szállítás közbeni sérülésektől. 

  • Ragasztószalag: A dobozok tetején és alján célszerű extra erősítésként ragasztószalagot használni.

  • Filctoll: Az egyik leghasznosabb dolog, ha a dobozainkat egyenként megjelöljük: mit tartalmaz és melyik helyiségben kell majd kipakolni őket. 

Hatékony elrendezés

Több lehetséges elrendezés is van, ha a könyvek dobozba való elcsomagolásáról van szó. Lehet gerinccel lefelé vagy állítva rendezni őket, de mégis a legbiztonságosabb, ha a könyvek fektetve vannak a dobozban. Az értékesebb vagy érzelmi kötődéssel bíró könyveket érdemes az utazás során inkább kézközelben tartani, akár egy hátizsákban vagy kézitáskában.

Fontos szempontok a biztonságos szállításért

  • Figyeljünk rá, hogy egy-egy doboz súlya ne haladja meg a 20 kilogrammot.

  • A legnehezebb könyveket rakjuk a doboz aljára, majd ezek tetejére a könnyebbeket. Így alacsonyabban lesz a doboz súlypontja, ami jelentősen megkönnyíti a doboz emelését és szállítását.

  • A nagy értékű könyveket mindig egyenként, gondosan csomagoljuk be.

Bár ezek a tippek nagyon jól kamatoztathatóak, a legegyszerűbb, ha egy tapasztalt, felkészült költöztető cégre bízzuk otthonunk átköltöztetését, akik leveszik a vállunkról ezeket a terheket. A Visszuk.hu weboldalán lehetőség van személyre szabott árajánlatot kérni, ami akár már pár órán belül is megérkezhet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek