Starity

Új ágy a megoldás a párkapcsolati gondok ellen?

2021. október 23. 17:05   |   

A hálószoba fontos helyszíne az életünknek, akár egyedül használjuk, akár együtt a párunkkal. Szerencsés, valamint ideális esetben is az életünk egy jelentős részét alvással töltjük.

hirdetés
Új ágy a megoldás a párkapcsolati gondok ellen?
Fotó: fizkes / Shutterstock.com

Nyugodt alvás, boldog élet?

A hálószoba fontos helyszíne az életünknek, akár egyedül használjuk, akár együtt a párunkkal. Szerencsés, valamint ideális esetben is az életünk egy jelentős részét alvással töltjük. Ez a kulcsa annak, hogy kellő energiával rendelkezzünk, és bírjuk az iramot az élettel. Utóbbi nem egyszerű kihívás, éppen ezért fontos, hogy megfelelő nyugalomban töltsük az éjszakákat. 

Előbbi egyik nyitja, hogy a matracok, amiken alszunk megfelelőek legyenek. Különféle változatai léteznek, ilyenek: a habszivacsos, a rugós, de a latex és a szendvics is. Persze előfordulhat az is, hogy a matrac a lehető legtökéletesebb, mégsem tudunk aludni. Ennek egyik leggyakoribb oka a párkapcsolatokban, ha az egyik fél horkol. Szerencsére erre is van megoldás.

Idősebb pároknál közel sem ritka megoldás, hogy az egyszemélyes ágyak mellett teszik le a voksukat. Ráadásul teszik ezt úgy, hogy lehetőség szerint ezeket külön szobában elhelyezve használják. Ez bár a friss szerelmeseknek elképzelhetetlennek tűnik, mégis sok párkapcsolati problémára nyújthat megoldást. Sok párnál jellemző, hogy a feleknek egészen eltérő a bioritmusa, és míg az egyik éjjeli bagoly – hajnalig kukorékol, de dél előtt fel sem ébred –, addig a másik pacsirta típus – legszívesebben már kora este az ágyban lenne, és pitymallatkor már ébren van. Ilyen esetekben rengeteg konfliktust elkerülhetünk az egyszemélyes ágyakkal, hiszen mindenki a saját ritmusában fekhet és kelhet.

Akad viszont olyan helyzet is, amikor a másik nem horkol, de folyton fészkelődik, ami miatt a párja nem tudja magát kipihenni, ez pedig problémát, majd vitát okoz. Ha a helyzet nem kezelhető másként, érdemes elgondolkodni az egyszemélyes ágy nyújtotta békesség lehetőségén. Nem árt számításba venni azt sem, hogy az idegrendszerünk mellett az egészségünkre összességében is hatással van a megfelelő mennyiségű alvás, illetve annak hiánya. Ha tehát jót akarunk magunknak, illetve a párkapcsolatunknak, nem árt megfontolni az egyszemélyes ágyakon való alvást a problémáinkra való megoldásként.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek