Starity

Legyen az Ön cége a következő Kerékpárosbarát Munkahely cím nyertese!

2022. február 15. 08:08   |   

Az idei év egyik újdonsága, hogy az adózási törvények változtatásainak köszönhetően a cégek az eddigivel ellentétben jelentősen kedvezőbb feltételekkel ruházhatnak be céges kerékpárra vagy akár kerékpár flottára.

hirdetés

A Magyar Kerékpárosklub kezdeményezésének támogatása és elfogadása nem csak a vállalatok és a munkavállalók közötti kapcsolatot erősíti, hanem a környezettudatosságra is felhívja egyéni és céges szinten is a figyelmet.

Milyen biciklit vásárolhat egy cég?

Lényegében bármilyet. Ahhoz azonban, hogy a társasági adóból le tudja írni a költségeket, vagy emberi erővel hajtott modell vagy maximum 3000 W teljesítményű elektromos kerékpár beszerzése jöhet szóba. Az viszont nincs kikötve, hogy milyen típus lehet. Így érdemes átgondolnia a cégvezetésnek a következőket:

  • Mire fogják használni a kollégák a bringát? Két telephely közti közlekedésre? Kisebb csomagszállításra? Be kell járni egy nagyobb területet a városban?

  • Csak munkaidőben vagy szabadidőben is használhatják? Nem feltétel ugyanis, hogy csak a munkakörhöz kapcsolódóan lehet élni a lehetőséggel.

Ha városi környezetben, fixen az elvégzendő feladathoz szeretnének bicajt, akkor a városi, azaz city kerékpár kategóriában érdemes nézelődni. Viszont, ha van olyan nagyvonalú a vállalkozás, hogy saját használatot is engedélyez, akkor olyan járgányt kell választani, ami a lehető legváltozatosabb terepen is a legmagasabb teljesítményt nyújtja. Erre a legalkalmasabbak a cross trekking kerékpárok, de érdemes a Kerékpárwebshop.eu teljes bicikli kínálatát megismerni!

A cross trekking kerékpár

Sportos, mozgékony vasparipa. Hosszú távok gyors megtételére alkalmas, viszont jellegéből adódóan van némi hiányossága. Például nem szereltek rá sárvédőt, csomagtartót, világítást, kitámasztót. 

Ugyanis ezek a bicajok a fürgeségüket a lehető legkisebb súlynak köszönhetik. Ezért nincs rajta semmi luxus, de bármikor fel lehet szerelni a szükséges kiegészítőkkel. Országúton és terepen is élmény vele a tekerés. Ideális a városi közlekedésre, kirándulásra, munkába járáshoz.

Városi/city kerékpár

Nem csak a fővárosban, hanem úgy általában a jól infrastruktúrált településeken, ahol aszfalton lehet jószerével csak pedálozni, bátran bevethető. Mindennel fel van szerelve, amire egy bicajosnak szüksége lehet, lényegében már csak tekerni kell. 

Ez a fajta canga nagy változás azoknak, akik eddig csak MTB-n ültek, mert teljesen más a felépítése. Kényelmes, párnás nyeregben ülhet a kerékpáros, a hajlított kormány olyan magasan kell, hogy legyen, hogy egyenes háttal kellőképpen tudjuk irányítani a kétkerekűt. Az idősebb munkatársak hálásak lesznek egy ilyen könnyen karbantartható, komfortos darabért. 

Legyen az Ön cége a következő Kerékpárosbarát Munkahely pályázat győztese!

Már 13 éve hirdetik meg a pályázatot, amin települések és cégek indulhatnak. Általában augusztusban kell leadni a jelentkezést, így még van ideje a munkatársaival megbeszélni a részleteket a beszerzéssel, a tárolással, valamint a szervizeléssel kapcsolatban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek