Starity

Megható: tini vízimentő segítette világra a kisbabát egy úszómedence mellett

2022. augusztus 02. 12:12   |   Szerző: Four

Coloradóban történt az eset, nagyon gyorsan kellett cselekednie a vízimentőnek.

hirdetés

Tessa Rider és férje, Matthew Jones azért indultak uszodába július 24-én, hogy a 9 hónapos terhes asszony úszkálás közben egy kis kényelmet találjon az egyre nehezebb várandóssága során.

A dolgok azonban nagyon gyors fordulatot vettek, amikor Tessa a medencében lubickolva megérezte, hogy "nagyon kell nyomnia". Az asszony azért is tartotta ezt furcsának, mert elmondása szerint előtte semmilyen jelet nem érzékelt magán a szülés közeledtéről. 

Natalie, a vízimentő (Fotó: YMCA of Northern Colorado)

A párnak nem volt ideje hívni a mentőket: amint Tessa kiszállt a medencéből, térdre esett és azonnal megindult a szülés. A procedúrát a 18 éves vízimentő, Natalie Lucas asszisztálta végig, aki szerintük nagyon nyugodtan és profin segített.

Nyugodt maradtam, nem ijedtem meg, mert a munkánk során ez fontos. Nem nagyon hezitálhatsz vagy várhatsz valaki másra. Te vagy a vízimentő, te vagy az életmentő.

- mondta a lány a The Washington Postnak. 

Natalie megragadott pár törölközőt, egy elsősegélydobozt, és a walkie-talkie-ján keresztül értesítette a munkatársait az esetről. Emellett megkért egy ott tartózkodót, hogy hívja a mentőket.

A lány Tessa férjével együtt segítette világra a picit, és Matthew elmondása szerint nagyon hosszúnak tűnt az a pár perc:

Percek múlva a karomban volt a baba. Habár az egész nagyon gyors volt, a fejemben örökkévalóságnak tűnt.

- mesélte.

Tessa egészséges kisfiúnak adott életet, aki a Tobin "Toby" Thomas Rider nevet kapta. Miután a kicsi megszületett, Natalie a hátával tartotta Tessát, amíg megérkeztek az ápolók.

A pár szerint Natalie nagyon jól helytállt a szülés során:

Senkire nem cseréltem volna el Natalie-t abban a helyzetben. Hálás vagyok, hogy része volt ebben, és hogy támogatott minket.

- mondta Tessa férje.

Tessát a szülést követően kórházba szállították, ahol egy éjszakát maradt - ma már férjével, a kis Tobinnal és két másik gyermekével, a 6 éves Lilával és a 2 éves Abigaillel otthon tartózkodik.

Úgy örülök, hogy a baba jól van, és lett egy újabb tagja a csodaszép családjának. Nagyon örülök neki, hogy segíthettem.

- jelentette ki Natalie.

Fotó: YMCA of Northern Colorado/Instagram

Tessa és Matthew azt reméli, hogy hamarosan elvihetik az uszodába a kicsit, és megköszönhetik Natalie-nak illetve a többi alkalmazottnak a segítséget.

Egyértelműen nagyszerű érzés tudni, hogy segítettem neki, és része voltam egy nagy pillanatnak. Szerintem ezt egyikünk se fogja elfelejteni.

- mondta Natalie.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek