Starity

Szupercuki: 92 éves nagyijával utazza körbe az USA nemzeti parkjait egy férfi

2022. szeptember 05. 18:06   |   Szerző: Four

Brad és Joy Ryan nem mindennapi kalandra vállalkozott: meglátogatják az Egyesült Államok összes nemzeti parkját.

hirdetés
Szupercuki: 92 éves nagyijával utazza körbe az USA nemzeti parkjait egy férfi
Fotó: grandmajoysroadtrip/Instagram

Elképesztően aranyos történetet közölt a Bored Panda: egy Brad Ryan nevű férfi úgy döntött, 92 éves nagyijával együtt az Egyesült Államok összes nemzeti parkját meglátogatja. Joy és Ryan nem kis feladatot vállaltak magukra: összesen 63 nemzeti parkba kell elutazniuk - és egy kivételével már az összes állomást kipipálhatják.

Brad először 2015-ben, az állatorvosi tanulmányai közti szünetben kereste fel nagymamáját, hogy töltsenek el együtt egy háromnapos hétvégét, ám előtte hosszú ideig nem igazán ápoltak szoros kapcsolatot.

Bradet a szülei válása inspirálta arra, hogy keresse fel nagymamáját, mert nagyon nehéz időszakot élt meg. A válás mellett egyik osztálytársa öngyilkosságot követett el, így aztán a férfinak szüksége volt arra, hogy valami lelki kapaszkodót találjon. És rövidesen meg is lelte ezt özvegy nagymamája személyében.

Így aztán Brad 2015-ben felkereste Joyt:

Az elképzelés, hogy továbbra is a tornácon fog üldögélni, és minden este elsétál a temető felé ahelyett, hogy a legcsodálatosabb dolgok vennék körül, nagyon nem tetszett nekem. Így aztán elhatároztam, hogy ráveszem arra, üljön mellém az anyósülésre.

Fotó: grandmajoysroadtrip/Instagram

Brad meglepetésére a nagymamája beleegyezett a kirándulásba: az első útjuk a Great Smoky Mountains Nemzeti Parkba vezetett, és a dolog sokkal simábban ment, mint ahogy azt a férfi képzelte:

Tévesen ítéltem meg, hogy mennyit számít a kor és ami még fontosabb, hogy ő mire lesz képes.

- nyilatkozta Brad. 

A páros egy idő után nagyon belejött az utazgatásba: volt, hogy 28 nap alatt 21 nemzeti parkot látogattak meg. Ám a koronavírus-járvány az ő kirándulássorozatukat is megakasztotta:

Csak reménykedni tudtunk, hogy változni fognak a dolgok, és még meglesznek a lehetőségeink. 

- mesélte a férfi, aki a kalandjaikat a közösségi felületekre is kirakta, és rövidesen igazi rajongótábora lett Joy és Brad oldalának. 

Fotó: grandmajoysroadtrip/Instagram

Erre nem számítottunk. Brad azért rakta fel a dolgokat a közösségi felületekre, hogy otthon, Duncan Fallsban tudják, épp mit csinálunk. 

- lelkendezett Joy.

De nem csak, hogy rengetegen követni kezdték a páros oldalát - sokan az otthonukat is felajánlották arra az időre, amíg egy-egy nemzeti parkot meglátogattak.

Az egyik legemlékezetesebb kirándulás elmondásuk szerint 2021 júliusában volt: egy hónap alatt Alaszka 8 nemzeti parkját meglátogatták, és raftingoltak, gleccserek és fjordok mellett túráztak, illetve vadállatokat néztek meg. 

Mindig is látni akartam, hogyan halásznak a medvék, és ez végre sikerült. Nagyon szórakoztató volt.

- emlékezett vissza Joy.

Fotó: grandmajoysroadtrip/Instagram

A páros hamarosan minden nemzeti parkot kipipálhat a listájukon, egyedül az American Samoa Nemzeti Park van vissza, amely kb 10 ezer kilométerre van az otthonuktól. Joy nagyi azonban bizakodva tekint a jövőbe:

Mindent nagyon várok. Van még egy állomásunk, és tudom, hogy meg tudjuk csinálni, mert nagyon jó az egészségem. 

- jelentette ki a néni.

A Good Morning Americának úgy nyilatkozott, keserédesnek érzi, hogy már csak egy nemzeti park van hátra:

Tényleg nagyon-nagyon gyönyörű időszak volt. Semmiért nem cserélném el.

- mondta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek