Starity

A lakásbiztosítás kérdőív precíz útmutató a választásban

2022. szeptember 18. 03:03   |   

A biztos nyugalom érdekében elengedhetetlen otthonunk teljes körű megóvása. A lakásbiztosítás kérdőív szerencsére nagyban megkönnyíti feladatunkat, amikor az élethelyzetünknek leginkább megfelelő kockázatviselési csomagot állítjuk össze.

hirdetés
A lakásbiztosítás kérdőív precíz útmutató a választásban

Míg ugyanis régebben csupán néhány káresemény bekövetkeztekor számíthattunk térítésre, ma már gyakorlatilag mindenre kiterjeszthetjük a védelmet. Éppen ezért kardinális kérdés, hogy alaposan mérlegeljünk mielőtt szerződést kötnénk. Ha pedig bizonytalannak érezzük magunkat, akkor mindenképpen kérjük ki szakember tanácsait, aki a rendelkezésre álló opciók közül könnyedén megtalálja a leginkább testhezállót.

A lakásbiztosítás kérdőív azonban remek kiindulási alapot ad. Precíz kitöltése esetén jóval könnyebben behatárolható, hogy milyen kiegészítő szolgáltatásokra van szükségünk. Egyáltalán nem mindegy ugyanis hogy milyen típusú ingatlanról van szó, ahogy az sem, mennyire gyakran utazunk külföldre és hagyjuk üresen otthonunkat. Legtöbbször bele sem gondolunk, de az elemi károk mellett rengeteg olyan esemény bekövetkezhet, ami a megfelelő kockázatviselési szolgáltatás híján óriási anyagi megterhelést jelenthet.

Szerencsére ma már minden eshetőségre létezik megoldás. Kertes ház esetén érdemes megfontolni, hogy a biztosítási csomagba belevegyük a kültéren tárolt vagyontárgyak védelmét, ahogy a meglévő napelem rendszer megóvására is nagy hangsúlyt kell fektetni. Fel kell azonban készülni az olyan speciális esetekre is, mint amilyen például a füst által okozott kár, vagy a leázás következtében elszenvedett értékvesztés.

Ugyancsak hatalmas könnyebbséget jelenthet, ha ingóságaink mellett az ott élők, illetve a házi kedvencek megóvásáról is időben gondoskodunk. Az ingatlanokkal kapcsolatos kockázatviselési csomagok részeként életbiztosítást is köthetünk, gyakran kedvezményes áron, így mindenképpen érdemes élni ezzel a lehetőséggel. Minden esetben tartsuk szem előtt, hogy egy lakásbiztosítás csak akkor lehet valóban optimális, ha az teljes mértékben a mi igényeinkre van szabva.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek