Starity

A 2023-as Met-gálán Karl Lagerfeld előtt tisztelegnek, de ez nem tetszik mindenkinek

2022. október 06. 20:08   |   Szerző: SzilviD

Jameela Jamil angol színésznő elítélte a döntést, hogy a jövő évi Met-gála a néhai Karl Lagerfeldről szól majd.

hirdetés
A 2023-as Met-gálán Karl Lagerfeld előtt tisztelegnek, de ez nem tetszik mindenkinek
Fotó: hu.depositphotos.com

A napokban Metropolitan Museum of Art bejelentette, hogy 2023. május 1-jén megrendezik a Karl Lagerfeld: A szépség vonala témájú Met-gálát, amely a Chanel ikonikus divattervezője előtt tiszteleg, aki 2019-ben, 85 évesen halt meg. A téma azonban nem tetszett Jameela Jamil színésznőnek, aki az Instagramon fejtette ki a véleményét Anna Wintour témaválasztásáról.

A néhai német tervező fekete-fehér portréját megosztva azt írta:

Nem.

Azért bővebben is kifejtette:

Karl Lagerfeld lesz az egész Met-gála témája jövőre. Ez a férfi valóban rendkívül tehetséges volt, de kifejezetten gyűlölködésre használta platformját, főleg nőkkel szemben, többször és egészen az élete utolsó évéig, soha nem tanúsított megbánást, nem ajánlott fel engesztelést, nem kért bocsánatot, nem nyújtott segítséget az általa megtámadott csoportoknak... nem volt magyarázat a kegyetlen kirohanásaira.

Hosszan sorolta a divattervező bűneit:

Ezek között a csoportok között voltak a szexuálisan bántalmazott nők, az egész me too mozgalom, az örökbe fogadni akaró meleg párok, minden túlsúlyos ember, konkrétan a túlsúlyos nők, a legnagyobb sértettjei a muszlim menekültek voltak, és az undorító módja annak, ahogyan arról beszélt, hogy az emberek az életüket féltve menekülnek az otthonukból.

 Majd egy komoly kérdést is feltett:

Miért EZT ünnepeljünk, amikor annyi CSODÁLATOS tervező van odakint, akik nem bigott fehér férfiak? Mi történt mindenki elveivel és a »támogatással«. Nem szabad kiállni az igazságosság mellett ezeken a területeken, és utána részt venni valakinek az ünnepségén, aki gyönyörködött a marginalizált emberek iránti nyilvános megvetésben.

A sorait pedig még keményebb mondatokkal zárta:

Sajnálom, de nem. Ez nem a 90-es évek. Nem azért harcoltuk végig ezt a sok sz**t, hogy aztán eldobjuk az egészet, mert valami fehér fickó csinos ruhákat csinált az emberek sovány kedvenceinek... ugyan már.

A színésznő bizonyítékokat is mellékelt a határozott álláspontjához, például Lagerfelt 2009-es, ellentmondásos interjúját, amelyben a német Focus magazinnak azt mondta, hogy "senki sem akarja nézni a gömbölyded nőket".

via News.com.au

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek