Starity

Az étrended egyensúlyának megteremtése a karácsonyi időszak után

2022. november 12. 14:02   |   

A karácsonyi négyhetes ünnepi időszak rengeteg ellenállhatatlan étellel és itallal kecsegtet, és ez az év igazán durva volt, akkor miért ne kényeztethetnéd magad egy kicsit? Aztán jönnek a napok, amikor hirtelen rájössz, hogy azt a sok sütit bizony le kell majd dolgozni, amit a Mikulás tányérjáról levettél.

hirdetés
Az étrended egyensúlyának megteremtése a karácsonyi időszak után

Az igazság viszont az, hogy a december elejétől az újév első napjáig tartó gasztronómiai rohamból való kilábalás nem lesz egyszerű feladat. Sokan úgy érzik, hogy ilyenkor a „mindent vagy semmit” megközelítés a legjobb, de ez gyakran egy hónapnyi sikerhez és kudarcok sorozatához vezet. Ehelyett azt tanácsoljuk, hogy próbálj meg inkább hosszú távon gondolkodni, és lépésről lépésre visszaállítani az étrendedet. 

Amennyiben pedig nem igazán tudod, hogy hogyan is állj neki ennek a folyamatnak, és nincs időd az internetet böngészni egészséges receptek, illetve különféle gyakorlatok után, akkor tanácsos felkeresned a magyar fejlesztésű Filter.hu hírszűrő platformot. Ezen ugyanis válogatott híreket gyűjtenek össze a különféle híroldalakról és blogokról, hogy könnyebben tájékozódhass a témában. De azért mi is szeretnénk adni néhány tanácsot az induláshoz.

Megfelelő gondolkodásmód a siker kulcsa

Ahhoz, hogy valóban változtatni tudj az életmódodon, készen kell állnod arra, hogy felvállald az egészséges táplálkozást, és mindeközben ezt nem nélkülözésnek tekinted, hanem egy remek lehetőségnek arra, hogy megtisztítsd a testedet és az elmédet. 

Mindig tervezz előre!

Ahhoz, hogy az életmódváltásod sikeres legyen, érdemes egy étkezési tervet készítened, amely az általad szívesen fogyasztott ételeket tartalmazza. Persze ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy ehhez foggal-körömmel kell ragaszkodnod. De ez segít abban, hogy csak a szükséges dolgokat vásárold meg, és kizárólag a legfontosabb kellékek legyenek otthon. Néhanapján azonban itt-ott hozzáadhatsz ehhez a tervhez egy-két egészséges csemegét is.

Természetes alapanyagok

Amikor feltöltöd a szekrényed az újévi fogadalmadhoz, fontos, hogy a természetes összetevőkre és alapanyagokra koncentrálj, mint amilyen például a gyümölcs, zöldség és diófélék a zsírszegény, diétás vagy cukormentes élelmiszerek helyett, amelyek a januári időszakban előtérbe kerülnek. Ha ugyanis az ilyen címkékkel ellátott élelmiszerekre hagyatkozol, akkor a törekvéseid garantáltan kudarcra vannak ítélve. 

Ha netalántán mégis rád törne a sóvárgás

Miközben meg akarod szakítani a szervezeted cukorfüggőségét, az esetek többségében ilyenkor a sóvárgás csak tovább erősödik. Ezért nem árt, ha mindig van nálad pár szem kimagozott datolya és mandula. Ezek ugyanis nagyszerű snackek, mivel stabilan tartják a vércukorszintet.

Összefoglalva

Sokan abba buknak bele, hogy ezt a folyamatot diétaként kezelik. Helyette inkább próbáld meg buliként felfogni, és így belevetni magad a teljes értékű ételek világába, amelyek garantálják majd számodra a stresszes mindennapok teljesítéséhez szükséges energiát és vitalitást.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek