Starity

3 terület, ahol hatalmasat fejlődött a fogászat

2022. november 15. 17:05   |   

Néhány évtizeddel ezelőtt még okkal félhettünk a fogorvosi kezelésektől, mivel ijesztő, nagy és hangos eszközökkel dolgoztak, és jó esetben csak kicsit fájt a kezelés. Így érthető, hogy sokunkban beleivódott a félelem és a szorongás.Mára azonban olyan hihetetlenül nagy léptékben fejlődik a technológia, ami teljes mértékben befolyásolja a fogászat eszközeinek fejlesztését is. Ennek köszönhetően pedig napjainkban már nem kell tartani a fájdalmas és félelmetes élményektől. Nézzünk meg 3 olyan területet, ahol a látványos fejlődésnek köszönhetően ma már nyugodt szívvel ülhetünk be a fogorvosi székbe.

hirdetés
3 terület, ahol hatalmasat fejlődött a fogászat

Teljesen fájdalommentes kezelések

A fájdalommentesség több mindennek is köszönhető. Egyrészt a modern eszközöknek, amik pontosan és gyorsan végzik el a kívánt beavatkozást. Másrészt az érzéstelenítő fejlődésének, ami ma már a hagyományos lidokainhoz képest jóval gyorsabban és erősebben fejti ki hatását, ráadásul hosszabb ideig is. Ennek köszönhetően a hosszabb kezeléseket is el lehet végezni egy alkalommal. Ha mindezek ellenére is erős szorongást érez magában valaki, azzal sincsen semmi gond, hiszen erre is van már megoldás. „Az éber szedálás eljárással, olyan felszínes alváshoz hasonló bódult állapotba kerül a páceins, amiben teljesen kizárható minden fájdalom és szorongás. Tapasztalataink szerint, ennek segítségével nagyban csökken, sok esetben megszűnik a fogászati kezelésektől való félelem, így a jövőben bátrabban jelentkeznek be a szükséges éves ellenőrzésre.” – magyarázza Dr. Deák György szájsebész szakorvos, a  Budapest Dentcare rendelő szakmai vezetője.

A problémák szakszerű megoldása

Régebben a legtöbb fogászati problémát foghúzással oldották meg, mivel nem voltak adottak az eszközök a fogak megmentésére. Ma már az alapos és teljeskörű kivizsgálásnak köszönhetően időben észrevehető a probléma, és a megfelelő eszközökkel orvosolható is.„A 3D röntgennek köszönhetően átfogó képet kapunk nem csak a fogsor, de az egész állcsont és arcüreg állapotáról. Így pedig pontosan meg tudjuk határozni az esetleges problémák forrását” – folytatja Dr. Deák György.

Új távlatok a szájsebészetben

Napjainkban már a foghiánytól sem kell tartani, hiszen a szájsebészeti ellátás során olyan profi technológiával dolgoznak, ami végleges és megbízható megoldást nyújt. A műgyökér beültetése, az implantáció elterjedése olyan fogpótlást tesz lehetővé, ami megszólalásig hasonlít kinézetre és érzetre is az eredeti fogakhoz és az állkapocs csont sorvadása is elkerülhető. Így már attól sem kell többé tartani, hogy feltűnő, esetleg kényelmetlen lesz a pótfog használata.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek