Starity

Így válaszd ki a tökéletes konyhai panelt!

2023. augusztus 15. 14:02   |   

Ahol sütünk-főzünk, ott elkerülhetetlen, hogy némi kosz is keletkezzen. A zsírcseppek viszont a tűzhely melletti és feletti falakon nem mutatnak túl jól. Többek között erre is jó egy könnyen tisztítható, stílusos konyhai panel felszerelése. De milyen szempontokat tartsunk szem előtt a vásárlásnál?

hirdetés
Így válaszd ki a tökéletes konyhai panelt!

Csempék után szabadon

Az egyszerűbb konyhai csempék még ma is számos háztartásban megtalálhatóak. Ezek legnagyobb hátránya talán csak az, hogy sablonosak: nem nagyon tudjuk őket személyre szabni. A konyhai panelek esetében azonban számos minta és forma között válogathatunk - melyekre remek példákat találunk a Wallplex konyhapanel képgalériájában is. 

Szempontok, melyeket érdemes figyelembe venni a vásárláskor

1. A helyiség színvilága

Letisztultabb tónusok vagy éppen élénkebb árnyalatok fémjelzik konyhánkat? Ha a minimalizmus hívei vagyunk, válogassunk nyugodtan az élénkebb fali panelek között! Velük élettel telibbé tehetjük a helyiség monokróm enteriőrjét. Azonban, ha már így is az erőteljesebb színek dominálnak a térben, egy halványabb, pasztellesebb színt vagy mintát érdemes inkább választanunk. Így biztosan nem oltják ki a színek egymás hatását.

2. A stílus

Az uralkodó árnyalatok mellett nézzük meg azt is, milyen az a stílus, amit tükrözni szeretnénk az összhatással. Egy antik, régiesebb hatású helyiséghez nem illenek a harsányabb tónusok - sokkal inkább a kőburkolatok. Ezzel szemben a minimalista irányvonal inkább egy modernebb hátfalat igényel.

3. Mire és mennyit használjuk a helyiséget?

Naponta több órát is ott töltünk? Sokat főzünk, sütünk, esetleg mosogatunk? Ebben az esetben fontos, hogy ne csak a konyhabútor, de a fali panel is könnyen tisztítható legyen. A barázdák szinte vonzzák a szennyeződéseket, míg a sima felületről egyszerűbb lesz letakarítanunk minden szennyeződést.

4. Felhelyezés

Megoldható házilag, vagy kell hozzá szakember? Hacsak nem vagyunk asztalosok, egy üvegpanel felszereléséhez például egyáltalán nem célszerű egyedül nekilátnunk - hiszen könnyen eltörhetjük. A festés és a kőburkolat ugyancsak egy mesteremberért kiált, ám a műanyag vagy elemes paneleket magunk is gond nélkül összerakhatjuk.

A műanyag konyhai panelek előnyei

A műanyag panelek felszerelése és szállíthatósága is egyszerű törhetetlenségükből adódóan. Strapabíróságuk és eleganciájuk révén ezért remek alternatívái lehetnek az edzett üvegnek. 

A hasonló tulajdonságokkal bíró, Wallplex konyhapanel konyhai falburkoló paneleinek felragasztása házilag szinte gyerekjáték. E konyhai hátfalak hajlékonyságuknak köszönhetően pedig még íves felületeken is használhatóak. Mintegy 60-féle mintából és 4 fix méretből választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek