Starity

A boszorkányok elveszett könyvének sztárja megalázó első meghallgatására emlékezett vissza

2024. január 03. 13:01   |   Szerző: SzilviD

Lindsay Duncan még messze a Me Too-mozgalom előtt kezdte a karrierjét, nem is egy megalázó helyzetbe került, mielőtt befutott volna.

hirdetés

Lindsay Duncan a legtöbbeknek A boszorkányok elveszett könyve, Az Idő Kereke sorozatokból, vagy a Napsütötte Toszkána című filmből lehet ismerős. 

Duncan a karrierjét az 1970-es években kezdte, és elmesélte, hogy milyen megalázó szituációkba kerülhetett akkoriban egy színésznő már egy egyszerű castingon is. Az 1975-ös Further Up Pompeii-nek a meghallgatására hívták be, amire így emlékszik vissza:

Ez volt az első tévés szereplésem. Arra kértek, hogy a meghallgatáson mutassam meg a lábam. Jelmezként egy egész alakos ruhát viseltem, miért kellett volna megmutatnom a lábam? Egyáltalán nem voltam fiatal, csinos nő. Őszintén nem voltam az. Később aztán volt egy fotózás az adott munkához, ahol arra kértek, hogy hajoljak előre.

Duncan nem tartotta magát csinosnak, komoly önbizalomhiánnyal küzdött. Előfordult az is, hogy arra kérték, mutassa meg a dekoltázsát, ami nagyon megviselte: 

Visszatekintve nagyon fájdalmas volt. Nem voltam magabiztos, tetszeni akartam az embereknek. Nem is tudtam, hogy mi történik velem. Visszamentem a lakásba, ahol két sráccal éltem, és egyszerűen sírva fakadtam. A szégyen és a szorongás keverékét hordoztam magamban, amit alig tudtam megfogalmazni.

via The Guardian

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek