Starity

3 dolog, amiért mindenkinek megérheti a medence építés otthon

2024. április 24. 16:04   |   

Amint megjön a hőség, elérjük a 30 fokot, mindenki próbálja magát valamivel lehűteni. Persze jó megoldás lehet a klíma, de annak közel sem olyan a hatása, mint a szabad levegőn töltött időnek.

hirdetés
3 dolog, amiért mindenkinek megérheti a medence építés otthon

Egy kerti oázis megteremtéséhez, ahol nyugodtan tudunk ejtőzni, pihenni, elvonulni az erős napsugárzás elől, mindenképpen szükség van egy hatalmas medencére. Ez nemcsak a kicsiknek, hanem a nagyoknak is remek megoldást jelenthet arra, hogy szórakozhassanak.

Az EcoPool.hu kerti medence építés viszont nem egy egyszerű feladat. Több apróságra is ügyelni kell, már a tervezés előtt is, ha nem akarunk balesetet okozni.

De miért éri meg mégis? Mire figyeljünk oda, hogy minden rendben legyen és tényleg csak élvezni kelljen a hűsítő vizet?

1. Időtálló egyszeri beruházás

A felállítható medencékkel ellentétben az épített változatot nem kell pár évente cserélni, ezért jobban megéri, hiszen megfelelő karbantartással örökös darab marad. Egy hagyományos felfújható típus alig pár évet bír ki, ez viszont 10-20 évig medence marad, még az unokák is használhatják.

Fontos azonban, hogy mindig a megfelelő kivitelezőt válasszuk, a megfelelő alapanyagokkal dolgozzunk és ne feledkezzünk meg a tisztításról, a karbantartásról. Ezzel ugyanis megóvhatjuk az állagát, az állapotát, kisebb eséllyel keletkeznek rajta repedések vagy hibák.

A tisztítás mellett a teleltetés a legfontosabb, amit végezhetünk mi magunk, de kérhetünk szakmai segítséget is hozzá. Egy épített medence kizárólag akkor lesz strapabíró, ha időt szánunk az ápolására és a karbantartására.

2. Bármilyen típusban és formában gondolkodhatunk

A legjobb, hogy míg egy merevfalú vagy felfújható medence fix méretű és nagyságú, addig egy épített medence esetében szinte bármi szóba jöhet. Itt tényleg csak a képzeletünk szab határt, a végeredmény olyan lesz, amilyet csak szeretnénk. Ehhez azonban nem árt figyelembe venni a rendelkezésre álló helyet, átgondolni, hol fér el tökéletesen, hogyan tudjuk tisztítani és karbantartani.

A kisebb udvarokban és kertekben nem fog elférni egy 6 méteres medence, ez biztos. De nem árt megfontolni, ha van egy nagy terünk, ahová a lehető legnagyobb medencét akarjuk építtetni, akkor ott a víz tisztításával és ápolásával is rengeteg idő el fog menni. Vegyük figyelembe továbbá az alapvető biztonsági intézkedéseket is, hiszen ahol gyerek vagy állat van, ott nagyon lényeges a medence elkerítése vagy leválasztása.

3. Tökéletes szórakozási lehetőséget nyújt

Manapság mindenki rohan, szorong, stresszel, dolgozik, állandóan gondolkodik, hogy mit és hogyan kéne csinálni, nem igazán van időnk megállni és csak úgy pihenni egy keveset. Ha azonban van otthon egy épített medence, az segíthet kiszakadni a hétköznapokból, hiszen bármikor lehetőségünk van 10-15 percet mártózni a hideg vízben.

Egy hosszú munkanap után hatalmas élmény a saját medencénkben pihenni és mártózni. Egy pohár por vagy egy koktél, mellé a kedvenc könyvünk és tényleg minden adott lesz ahhoz, hogy fel tudjunk töltődni a következő napra. Ráadásul nem kell ezért belépőjegyet venni, nyugodtan csobbanhatunk a saját házi medencénkben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

ház kert otthon medence
hirdetés

Ajánlott cikkek