Starity

Hogyan ápold nyáron a zsíros és pattanásos bőrt?

2024. május 22. 15:03   |   

Nyáron fokozottan számolni kell a napsugárzás hatásaival, így felül kell vizsgálni az év másik felében alkalmazott napi bőrápolási rutinunkat, és ha szükséges, változtatni rajta az időjárásnak megfelelően, különösen ha zsíros, pattanásos bőrrel küzdünk.

hirdetés
Hogyan ápold nyáron a zsíros és pattanásos bőrt?

A nyár, a napsütés jókedvre derít, kiváló stresszoldó, továbbá hatására termelődik a szervezetben az élettani folyamatokhoz nélkülözhetetlen D-vitamin, illetve kihat a hormonokra, az anyagcserére, a keringésre. Azonban az éltető napsugárzásnak negatív hatásai is vannak, amelyek különösen az azoknak leginkább kitett bőrt érintik, de a szervezet egészségére is károsak lehetnek. Cikkünkben a napsugárzás bőrre gyakorolt hatásairól lesz szó az egyik leggyakrabban előforduló bőrprobléma kapcsán. Tippeket adunk, milyen kozmetikumok lehetnek megfelelőek az ápolásához, mit ajánl a MediNatural zsíros, pattanásos bőrre

A napfény hatása a zsíros, pattanásos bőrre

A napsugárzás és a bőr kapcsán elsősorban a károsodásokról esik szó, mindenki számára ismert, hogy gyorsítja a bőr öregedési folyamatait, fokozott ráncosodást és pigmentfoltokat eredményez. Nyáron különösen fontos a szervezet egésze és a bőr számára is a hidratálás, úgy belülről, mint kívülről, hiszen könnyen kiszárad. 

A dehidratált bőr még inkább ki van téve az időjárás viszontagságainak és más környezeti hatásoknak, ezáltal sérül a védekező funkciója, amire fokozott faggyútermeléssel reagál. A faggyú távozását megnehezíti, hogy a napsugárzásra válaszul a bőrfelszín megvastagszik, ami eltömíti a pórusokat, mitesszerek, pattanások alakulnak ki. A napozás tehát tovább rontja a bőr állapotát. 

Bőrápolás nyáron

A tudatos bőrápolás nem nélkülözheti a fényvédő krémek használatát, nincs ez másként a zsíros, pattanásos bőr esetén sem. Olyan készítményt kell azonban választani, amely nem hagy zsíros érzetet, és érdemes magasabb SPF faktorú készítményt választani.

A reggeli és az esti arctisztításról sem lehet megfeledkezni, hiszen ez segíti a faggyú és a szennyeződések alapos, ám kíméletes eltávolítását. A hidratálás zsíros, pattanásos bőr esetén is elengedhetetlen, azonban nyárra könnyed textúrájú készítményeket, például pórusösszehúzó arczselét válassz! Jó kiegészítés lehet a pattanásokra és a pigmentfoltok ellen a PAD, illetve éjszakára a Bakuchiol szérum.

Hetente kétszer hasznos lehet a hámlasztás PHA és BHA bevetésével, ugyanis megújítja a bőrt, eltávolítja az elhalt hámsejteket, gátolja a pattanások kialakulását.

Használd ki a napfény jótékony hatásait!

Napfényre szükségünk van, azonban csak mértékkel és megfelelő fényvédelmet alkalmazva, a hidratálásról sem megfeledkezve. Napközben jól eshet a bőrnek, felfrissítheti, ha arcpermetet alkalmazunk. 

Pattanásos bőr esetén különösen vigyázni kell a napozással, ugyanis a pigmentfoltok elszíneződését és akár maradandó elváltozásokat is okozhat. 

A megfelelő kozmetikumok mellett sokat segíthet, ha rendszeresen hidratálsz, egészségesen étkezel és a testmozgásról sem feledkezel meg. 

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek