Starity

Kim Kardashian nagy bajba kerülhet a bútorai miatt

2024. június 15. 13:01   |   Szerző: SzilviD

Kim Kardashian megmutatta a cége, a Skkn by Kim irodáját, de másolat bútorai miatt csúnya per elé nézhet.

hirdetés

A minimalista kortárs művész, Donald Judd hagyatéka a héten pert indított Kim Kardashian ellen, azt állítva, hogy a divat- és szépségmogul az ő bútorterveiknek "olcsó másolatát" népszerűsítette. A kereset alapja egy 2022-es videó, amelyet Kardashian a YouTube-ra tett fel, és amelyben körbevezeti a közönséget az akkoriban vadonatúj sminkcégének, a Skkn by Kimnek az irodájában. 

Miközben irodája minimalista kialakítását dicséri, Kardashian külön dicséri a nagyméretű faasztalt a hozzá illeszkedő székekkel, amelyek tökéletes méretben beférnek alá - így egy olyan darab jön létre, amely kevésbé hasonlít egy étkezőasztalra, mint inkább egy szoborra.

Ezek a Donald Judd-asztalok tényleg elképesztőek, és teljesen beleolvadnak a székek

- mondja Kardashian, miközben egy széket kimozdít, hogy megmutassa a kamerának.

Az asztal és a hozzá tartozó székek Kardashian irodájában hasonlítanak Judd híres La Mansana Table and Chair 84 projektjére. A Judd Alapítvány még mindig gyártja és árulja ezeket a terveket, az asztal ára 90 000 dollár (33 millió Ft), míg a székek darabonként 9000 dollárba (3 millió Ft) kerülnek.

Kardashian árucikkei azonban nem autentikus darabok - írta a Judd Alapítvány. De még ha azok is lennének, az alapítvány "kategorikusan megtiltja az ügyfeleknek, hogy a megvásárolt Donald Judd-bútorokat marketing- és promóciós célokra használják". Az alapítvány védjegybitorlás, szerzői jog megsértése, tisztességtelen verseny és hamis reklámozás címén indított a pert a hamisított termékekkel kapcsolatban.

Az alapítvány felajánlotta, hogy kedvezményesen lecseréli a hamisított asztalokat és székeket az eredeti darabokra, ha Kardashian visszavonja vagy megszerkeszti a videót. Kardashian képviselői egy közösségi média posztban felajánlották a Judd Alapítvány népszerűsítését, amit az alapítvány elutasított, és felajánlották, hogy visszavonják a videó feliratát, de nem távolítják el a videót. 

Az említett rész 2:20-nél kezdődik: 

via CNN

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek