Starity

Choi Beom Gyu

Choi Beom Gyu Choi Beom Gyu nemzetisége 7752. 23rajongó 2vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 90%
 • stílus: 90%
 • szimpátia: 90%
 • Születési név
 • Choi Beom Gyu (최범규)
 • Becenév
 • Beomgyu, Bamgyu, Cookie
 • Születési idő
 • 2001. március 13.
 • Születési hely
 • Daegu, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • táncos, énekes
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 180 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Halak
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Choi Soo Bin Huening Kai Choi Yeon Jun Kang Tae Hyun

Choi Beom Gyu életrajza

Születési név: Choi Beom Gyu (최범규)
Művésznév: Beomgyu (범규)
Angol név: Ben
Születési idő: 2001. március 13.
Születési hely: Daegu, Dél-Korea
Csillagjegy: Halak
Magasság: 180 cm
Vércsoport: AB
MBTI: ENFJ
Család: apa, anya, két báty
Tanulmányok:

elemi iskola: Daegu Gwanmun Elementary School
alsó középiskola: Guam Middle School
felső középiskola: Hanlim Multi Arts High School

 

ÉRDEKESSÉGEK

- Reprezentatív állata a pillangó, virága a pipacs.
- Hobbijai a gitározás és a polaroid fotók készítése.
- Tud játszani elektromos gitáron is. Gitározni YouTube videók segítségével tanult meg.
- Szereti a fokhagymás kenyeret és a ruhákat.
- Nem szereti a paradicsomot.
- Satoori nyelvárással beszél, ami a Daegu környékén élő emberek jellemzője.
- Egy iskolai együttes tagja volt Jaeyunnal (TO1) együtt.
- Tigrisnek hívja magát, mert a "beom" tigrist jelent.
- Taehyunnal egy iskolába jártak. Az iskola tanulói szerint egyikük sem említette korábban, hogy hamarosan debütálnak egy együttesben, ez csak az első előzetes képüknél derült ki.
- Egy osztálytársa szerint ő volt az osztály kedvcsinálója, és mindig csend volt, amikor ő hiányzott.
- Jó tanuló, neki voltak a legjobb jegyei az osztályában.
- Nagy rajongója a BTS-nek. Állítása szerint gyorsan ver a szíve, akárhányszor belefut egy BTS tagba a cég épületén belül.
- Eleinte szégyellős és csendes típus, de, miután feloldódik, képes egyfolytában beszélni.
- A főtt gesztenyét jobban szereti, mint a sültet.
- Három évig volt gyakornok.
- Van egy Toto nevű papagája.
- Jól beszél angolul.
- Beszél a tagokhoz álmában.
- Van saját stúdiója, ahol mindig szokott gyertyát gyújtani.
- Egyszer megkérdezték, hogy a tagok közül kit vinne magával valahova, azt válaszolta: "ha nem mehetünk mindannyian, akkor én sem megyek."
- Taehyunnal koránkelők.
- Soobin szerint ő szokott a legtöbbet cukin viselkedni.
- Ha lány lenne, egyik taggal sem randizna közülük.
- Az egyetlen tag, aki jól tud rajzolni.
- Az új dormban Soobinnal lakik egy szobában.
- Kedvenc...
...évszaka a tavasz.
...gyümölcsei az eper és a mangó.
...állatai a medve és a papagáj.
...színei a fehér és a rózsaszín, de az összes színt szereti.

 

HIVATALOS OLDALAK

Instagram: @bamgyuuuu

 

Beomgyu aláírása

 

 TXT (TOMORROW X TOGETHER)

Balról jobbra: Soobin, Beomgyu, Yeonjun, Taehyun & Huening Kai.

Csapat nevének jelentése: Te és én együtt, ugyanazokkal az álmokkal és célokkal.
Tagok száma: 5 (4 koreai és 1 amerikai)
Hivatalos debütálás: 2019. március 4.
Fanclubjuk neve: MOA
Fanclubjuk nevének jelentése: Egy angol mozaikszó, a "Moment of Alwaysness" (a mindenség pillanata) rövidítése. 
Mottójuk: "ONE DREAM! Hello, we are Tomorrow X Together!"
Ügynökségük:

Dél-Korea: Big Hit Entertainment
USA: Republic Records 

 

TAGOK

Soobin (vezető, vokalista)
Yeonjun (főrapper)
Beomgyu (vokalista, főtáncos)
Taehyun (vezérvokalista)
Huening Kai (maknae, fővokalista)

*maknae = a csapat legfiatalabb tagja*

 

DEBÜTÁLÁS ELŐTT

A BTS rajongókat már évek óta foglalkoztatta, hogy ugyan mikor fog a Big Hit Entertainmet egy másik csapatot is bemutatni. A várakozók örömére szolgált a Big Hit 2018 november 29-én, hiszen bejelentette, hogy hat év után 2019 elején tervez debütáltatni egy öt tagból álló fiúcsapatot. 2019 január 11-én bemutatásra került az első tag, aki nem más, mint a legidősebb tag, Yeonjun. Őt követte három nap múlva Soobin, mint a formáció vezetője, majd két nap elteltével Hueng Kai-t is megismerhettük, negyedik tagként Taehyun-t ismerhettük meg, végül ötödik, vagyis végső tagként Beomgyu-t mutatták be. A fotók alapján arra lehetett következtetni, hogy a fiúk egy cuki koncepcióval fognak előrukkolni, sejtésünk be is bizonyosodott.

2019: DEBÜTÁLÁS A "THE DREAM CHAPTER: STAR" NEVEZETŰ KÖZÉPLEMEZZEL, "THE DREAM CHAPTER: MAGIC" 

Február 7-én a Big Hit Entertainment beharangozta, hogy a TXT március 4-én fogja kiadni bemutatkozó lemezét "The Dream Chapter: STAR" névvel, valamint az Mnet Debut Celebration Show keretein belül fognak színpadra állni. Végezetül az ígért időpontban elérhetővé vált számunkra a mini album dalai, melyen összesen öt számra lelhetünk, köztük a "Crown" is, amely a vezető dalként van jelent. A "Crown" igen sikeresnek bizonyult, hiszen YouTube-on egy hét alatt elérte a 40 milliós kattintást. A lemezen szereplő "Blue Orangeade"-hez keszítettek egy dalszöveges videót, valamint a rajongók kérésére a "Cat & Dog"-hoz forgattak egy egyszerű, de aranyos videoklipet, amit április 24-én tettek közzé. Nemsokkal a klip megjelenése után a Big Hit elárulta a TXT rajongók hivtalos nevét, mely a Young One, viszont nem biztos, hogy a legjobb választás ez volt, hiszen Tiffany is így nevezi rajongói táborát. Azóta viszont ezt a nevet már megváltoztatták Moa-ra. 

A Big Hit Entertainment megerősítette, hogy a TXT ki fogja adni stúdió albumát "The Dream Chapter: Magic" címmel október 21-én. Október 2-án már előzetesen meg lehetett rendelni az albumot. Végül a várt időpontban meg is jelent a lemez vezető dalának, a "Run Away" videoklipje. Az album összesen nyolc dalt foglal magába, köztük mindenféle stílussal találkozhatunk.

2020: JAPÁN DEBÜTÁLÁS, "THE DREAM CHAPTER: ETERNITY" ÉS "MINISODE1: BLUE HOUR"

2019 november 26-án a fiúk bejelentették, hogy 2020 január 15-én debütálni fognak Japánban. Bemutatkozó kislemezüknek a "Magic Hour" címet adták, amelyen összesen három dal található, köztük a már korábban koreaiul megjelent "Run Away", "Crown" és "Angel Or Devil". Az albumnak négy egyedi verziója van, a limitált kiadású A, B és C, valamint a "regular" vagyis normál verziójú.

Április 23-án a Big Hit Entertainment elárulta, hogy a TXT májusban készül visszatérni, április 28-án éjfélkor meg is jelent egy rövid előzetes, amelyről kiderült, hogy a várható szerzeményük címe "The Dream Chapter: ETERNITY", ami május 18-án jelenik meg. Számos koncepció fotó és videó közzététele után ki is adták a várt középlemezt, melynek vezető dalának a "Can't You See Me"-t választották. Szokásukhoz híven a lemezen szereplő két dal kivételével az összes számhoz forgattak zenés videót.

Június 24-én a csapat bejelentette, hogy auguszus 19-én kiadják második japán kislemezüket "Drama" címmel, mely az előzőhöz hasonlóan három dalt tartalmaz. A lemez előrendelései június 24-én már meg is kezdődtek, hat különböző változatban érhetőek el, A, B, C, normál és a Weverse exkluzív limitált kiadásban.

Éppen hogy a tagok befejezték japán promócióját be is jelentették, hogy októberben megjelenik harmadik középlemezük "Minisode1: Blue Hour" névvel. A szokásos előzetes videós és fotós procedúra után október 26-án kiadták mini albumukat, melyre vezető dalnak a "Blue Hour"-t választották ki.

2021: "STILL DREAMING", "THE CHAOS CHAPTER: FREEZE", "THE CHAOS CHAPTER: FIGHT OR ESCAPE" ÉS "CHAOTIC WONDERLAND"

Az együttes első japán stúdióalbumja, a "Still Dreaming" január 20-án jelent meg. Az albumon helyett kapott a "Force" című dal, ami a World Trigger című anime második évadának főcímdalaként szolgál.

Április 22-án felszínre került, hogy a banda május végén új koreai megjelenéssel tér vissza. A második stúdióalbumjuknak, a "The Chaos Chapter: FREEZE"-nek a kiadására május 31-én került sor, s a címadó dalában, a "0X1=LOVESONG (I Know I Love You)" című munkában Seori, dél-koreai szólóénekesnő hangja is felcsendül.

Augusztus 17-én jelent meg a csapat első újracsomagolt lemeze, a "The Chaos Chapter: FIGHT OR ESCAPE", amelyre az előző kiadványuk dalain kívül három újdonság is felkerült: a "LO$ER=LOVER", amelyhez videoklip is forgott, a "MOA Diary (Dubaddu Wari Wari)" illetve a "0X1=LOVESONG (I Know I Love You)" emocore változata. A "MOA Diary (Dubaddu Wari Wari)", mint a címéből is kiderül, egy rajongóknak szóló dal, melynek írásában a tagok is kivették a részüket.

A banda az első japán középlemezének, a "Chaotic Wonderland"-nek a megjelenését november 10-ére datálta. A korongon összesen négy dal foglal helyet: a "0X1=LOVESONG (I Know I Love You)" japán változata – amelyben a Yoasubi nevű japán duó énekese, Ikuta Lilas működött közre –, a "MOA Diary (Dubaddu Wari Wari)" japán változata, illetve az "Ito" és "Magic" című szerzemények. Az "Ito" a japán Greeeen nevezetű rockegyüttes által íródott, és a "Spiral Labyrinth – DNA Forensic Investigation" című dráma főcímdalaként fog szolgálni.

2022: WEBTOON MEGJELENÉS, "MINISODE 2: THURSDAY'S CHILD" ÉS ELSŐ VILÁGTURNÉ 

Január 17-én a Wattpad nevű történetíró platformon megjelent egy, az együttesről szóló webtoon "The Star Seekers" elnevezéssel.

Május 9-én a fiúcsapat kiadta negyedik középlemezét "Minisode 2: Thursday's Child" néven, melyről a "Good Boy Gone Bad" című szerzeményhez forgattak videoklipet. A lemezen továbbá helyet kaptak az "Opening Sequence", "Trust Fund Baby", "Lonely Boy" és a "Thursday's Child Has Far to Go" című dalok. A lemez promóciója érdekében a csapat megkezdte első világturnéját "Act: Lovesick" néven, július 2-án.

Július 22-én a TXT diszkográfiája egy angol nyelvű kislemezzel bővült, mely a "Valley of Lies" címet kapta, melyben a puerto ricó-i rapper, Iann Dior is közreműködött. Július 30-án, mint első kpop együttes léptek fel a Lollapalooza fesztiválon.

Augusztus 31-én megjelent a "Good Boy Gone Bad" japán verziója a csapat ugyanazon című harmadik japán kislemezén, két másik dallal, amik a "Hitori no Yoru" és "Ring" címet kapták. Az utóbbi a "Heart Signal Japan" betétdala lett, ami a koreai "Heart Signal" című valóságshownak a szigetországbeli remake-je.

December 31-én a TXT fellépett Dick Clark újévi műsorában.

2023: "THE NAME CHAPTER: TEMPTATION", MÁSODIK VILÁGTURNÉ, "SWEET", "DO IT LIKE THAT" ÉS "THE NAME CHAPTER: FREEFALL"

A csapat január 27-én kiadta ötödik minialbumát "The Name Chapter: TEMPTATION" címmel, melynek címadó dalául a "Sugar Rush Ride" című szerzeményt választották. A korongon ezen kívül további négy dal kapott helyet, amely közül a "Happy Fools"-ban Coi Leray is közreműködött. Január 16-án bejelentésre került, hogy "ACT: SWEET MIRAGE" címmel a csapat újabb világturnéja kezdődik március 25-én.

Február 22-én a csapat kiadta a "Goodbye now" című dalt, ami a "Love Revolution" című webtoon betétdalaként szolgál.  

Június 22-én fény derült rá, hogy a csapat egy közös dalt fog kiadni a Jonas Brothers-szel július 7-én "Do It Like That" néven. Két nappal korábban, július 5-én megjelent a fiúk második japán stúdióalbumja, a "Sweet", melyen a "Sugar Rush Ride" japán verziója mellett egy új szerzemény is helyet kapott "Hydrangea Love" címmel.

Augusztus 30-án fény derült rá, hogy a TXT hamarosan megjelenteti a harmadik stúdióalbumját "The Name Chapter: FREEFALL" néven. Szeptember 15-én megjelent a lemezről a "Back for More" című pre-release single, amiben Anitta is közreműködött. Az album október 13-án jelent meg, címadó dalául a "Chasing That Feeling" című szerzemény szolgál.

November 1-jén bejelentésre került, hogy a csapat fogja felénekelni a "Solo Leveling" című animációs sorozat betétdalát Sawano Hiroyukival.

2024: "MINISODE 3: TOMORROW", HARMADIK VILÁGTURNÉ ÉS "CHIKAI"

Április 1-jén megjelent a csapat hatodik középlemeze "minisode 3: TOMORROW" címmel, melyről a "Deja Vu" című dalhoz forgattak videoklipet. Március 11-én bejelentették, hogy május 3-ától kezdve megkezdik a harmadik világturnéjukat, ami az "ACT: PROMISE" nevet kapta. Július 3-án megjelenik a banda negyedik japán kislemeze, a "Chikai".

 

DÍJAK, ELISMERÉSEK

A csapat a 2023-as Mnet Asian Music Awardson.

 

Zenei műsoros első helyezések

DAL CÍME GYŐZELMEK SZÁMA
Crown 3
Run Away 1
Can't You See Me? 2
Blue Hour 1
0X1=LOVESONG (I Know I Love You) 4
LO$ER=LOVER 2
Good Boy Gone Bad 1
Sugar Rush Ride 4
Chasing That Feeling 2
Deja Vu 3

Díjak

DÍJÁTADÓ DÍJ JELÖLT MUNKA
2019
Asia Artist Awards  Év újonca  
The Fact Music Awards Következő vezetői díj  
Gaon Chart Music Awards Év új előadója – album  
Genie Music Awards Új férfi előadó  
Melon Music Awards Év új férfi előadója  
Mnet Asian Music Awards Nemzetközi rajongók választása Top 10  
Mnet Asian Music Awards Legjobb új férfi előadó  
Soribada Best K-Music Awards Év új előadója  
BreakTudo Awards Legjobb nemzetközi debütáló videoklip Crown
Brand of the Year Awards Év új férfi előadója  
VLIVE Awards Nemzetközi újonc Top 5  
2020
The Fact Music Awards Legjobb előadó  
Golden Disk Awards Év újonca  
Mnet Asian Music Awards Kedvenc tánc fellépés – férfi  
Mnet Asian Music Awards Nemzetközi rajongók választása Top 10  
Seoul Music Awards Új előadói díj  
Soribada Best K-Music Awards Új koreai előadói díj  
Radio Disney A nyár dala Can't You See Me?
2021
Golden Disk Awards Album Fődíj The Dream Chapter: ETERNITY
Seoul Music Awards Fődíj  
Melon Music Awards Év videóklipje  
Mnet Asian Music Awards Nemzetközi rajongókválasztása Top 10  
The Fact Music Awards  Fődíj  
Brand of the Year Awards Feltörekvő férfi előadó  
2022
BandLab NME Awards Év hőse  

 

KÖZÖSSÉGI OLDALAK

Instagram: @txt_bighit
Twitter (hivatalos): TXT_bighit
Twitter (személyes): @TXT_members
Twitter (Japán): @TXT_bighit_jp
YouTube: TOMORROW X TOGETHER OFFICIAL
VLIVE: TOMORROW X TOGETHER
Hivatalos Fan Community: TXT
Weboldal: txt.ibighit.com
Facebook: TXT

Írta és kiegészítette: sunmi., heecasso
Az adatlapot 2021-től szerkeszti: heecasso. 

KOREAI

VIDEOKLIPEK
2019. 03. 04: Crown
2019. 04. 24: Cat & Dog
2019. 06. 05: Nap of a Star 
2019. 07. 12: Our Summer
2019. 10. 21: Run Away
2019. 11. 17: Magic Island
2019. 11. 28: Angel or Devil
2020. 05. 18: Can't You See Me?
2020. 06. 03: Puma
2020. 06. 28: Eternally
2020. 10. 26: Blue Hour
2020. 11. 12: We Lost The Summer
2021. 02. 14: Way Home
2021. 05. 31: 0X1=LOVESONG (I Know I Love You)
2021. 06. 11: Magic 
2021. 08. 17: LO$ER=LOVER
2021. 09. 10: 0X1=LOVESONG (I Know I Love You) feat. Mod Sun
2021. 10. 27: Frost
2022. 05. 09: Good Boy Gone Bad
2023. 01. 27: Sugar Rush Ride
2023. 10. 13: Chasing That Feeling
2024. 04. 01: Deja Vu

VALÓSÁGSHOW MŰSOROK
2019: ONE DREAM.TXT
2019: TALK X TODAY
2021: TO DO
2021: Playground
2022: Backstage
2022: The Game Caterers

RÁDIÓMŰSOROK
2019: Tomorrow X Together Show, Naver Now
2021: Kiss the Radio

DVD-K
2021: TXT Memories : First Story
2023: D'Festa The Movie TXT
2023: TXT World Tour [Act : Lovesick] in Seoul

JAPÁN

VIDEOKLIPEK
2020. 01. 14: Run Away (Japán verzió)
2020. 08. 19: Drama (Japán verzió)
2021. 01. 19: Blue Hour (Japán verzió)
2021. 11. 09: 0X1=LOVESONG (I Know I Love You) feat. Ikuta Lilas (Japán verzió) 
2022. 08. 30: Good Boy Gone Bad (Japán verzió) 
2023. 07. 05: Sugar Rush Ride (Japán verzió) 

ANGOL

VIDEOKLIPEK
2019. 05. 03: Cat & Dog (Angol verzió) 
2023. 07. 07: Do It Like That (ft. Jonas Brothers) 

KOREAI

ALBUMOK
2019. 10. 21: The Dream Chapter: MAGIC
2021. 05. 31: The Chaos Chapter: FREEZE
2021. 08. 17: The Chaos Chapter: FIGHT OR ESCAPE
2023. 10. 13: The Name Chapter: FREEFALL

KÖZÉPLEMEZEK
2019. 03. 04: The Dream Chapter: STAR
2020. 05. 18: The Dream Chapter: ETERNITY
2020. 10. 26: Minisode1: Blue Hour
2022. 05. 09: Minisode2: Thursday's Child
2023. 01. 27: The Name Chapter: TEMPTATION
2024. 04. 01: Minisode3: Tomorrow

DIGITÁLIS KISLEMEZEK
2019. 05. 23: Our Summer (Akusztikus verzió)
2021. 06. 25: 0X1=LOVESONG (I Know I Love You) feat. pH-1, Woodie Gochild, Seori
2021. 09. 10: 0X1=LOVESONG (I Know I Love You) feat. Mod Sun

BETÉTDALOK
2020. 11. 24: Your Light (Live On OST)
2021. 05. 24: Love Sight (Doom at Your Service OST)
2022. 09. 19: Free Falling (The Star Seekers OST)  
2023. 02. 22: Goodbye now (Love Revolution OST) 

ANGOL

DIGITÁLIS KISLEMEZEK
2019. 05. 03: Cat & Dog (Angol verzió) 
2022. 07. 22: Valley of Lies 
2023. 07. 07: Do It Like That (ft. Jonas Brothers)
2023. 09. 15: Back For More (ft. Anitta)

JAPÁN

KISLEMEZEK
2020. 01. 15: Magic Hour
2020. 08. 19: Drama
2022. 08. 31: Good Boy Gone Bad
2024. 07. 03: Chikai

ALBUMOK
2021. 01. 20: Still Dreaming
2023. 07. 05: Sweet 

KÖZÉPLEMEZEK
2021. 11. 10: Chaotic Wonderland

BETÉTDALOK
2020. 08. 19: Everlasting Shine (Black Cover OST)
2021. 01. 09: Force (World Trigger OST) 
2022. 08. 31: Ring (Heart Signal OST) 

Utolsó frissítés: 2024.05.22. 22:10 heecasso által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace