Starity

Jang Seung Yeon

Jang Seung Yeon Jang Seung Yeon nemzetisége 7081. 37rajongó 2vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Jang Seung Yeon (장승연)
 • Becenév
 • Seung Yeon (승연)
 • Születési idő
 • 1996. november 06.
 • Születési hely
 • Seongnam, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekesnő, Táncos
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 163 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Sorn Oh Seung Hee Choi Yu Jin Jang Yee Eun Kwon Eun Bin Elkie

Jang Seung Yeon életrajza

Jang Seung Yeon október 6-án született Dél-Koreában. Jelenleg csapattársával Yee Eun-el együtt ő is a Szöuli Művészeti Középiskolába jár.
A Cube Entertainment látva Seung Yeon-ban lehetőséget felvették gyakornoknak. Seung Yeon a tánc és ének tehetsége mellett gitározni is remekül tud. Hozzá hasonlóan Seung Hee, Yu Jin, Sorn és Yee Eun kiemelkedően tehetségesek több területen, így végül ők öten esélyt kaptak az ügynökségtől. A Hosszú, fárasztó gyakornoki időnek 2015. március 19-én hivatalosan is vége lett, mikor megjelent a lányok első kislemeze 'Pepe' címmel. Seung Yeon a csapatban vezető énekesként és fő táncosként van jelen. 

 

 

CLC 2015 - 2022)
(CrystaL Clear)

2013-14: Háttérmunkálatok és adománygyűjtés
2013-ban a Beast fő énekesével Yang Yo Seob-al működtek legelőször együtt a Cube 'Voice Project'-jének keretein belül. A dalt Parfume címmel jelentették meg, a lányok pedig akkor, mint 'Cube Girls' voltak feltűntetve. Valamint gyakornoki időszakuk alatt több a cégnél tevékenykedő előadó és csapat klipjeiben tűntek fel.
2014 szeptemberétől viszont a Cube kiterelte a lányokat Szöul Hongdae negyedébe. Szöulnak ez a negyede híres indie szelleméről, a rengeteg utcai előadóról, underground zenekarokról és több mára befutott zenekarok is innen indultak, mint pl.: Jaurim, Crying Nut és a Peppertones.
A lányok megkezdték az utcai zenélést és minden vasárnap kipakoltak Hongdae-ban, ahol az önnépszerűsítésen kívül zenéjükkel adományt gyűjtöttek és figyelmet szereztek a fogyatékkal élő gyermekeknek.

November egy újabb együttműködéssel jelentkeztek, ugyanis a SMART iskolai egyenruhákat gyártó cég új kollekciójához készített Family címmel egy klipet, melyben a Gto7 és a B1A4 srácok mellett a CLC-s lányok is feltűntek.
A Cube végül 2014. december 8-án jelentette be, hogy 2015. év elején debütál első multinacionális lány csapatuk a CLC.

2015: Debütálás, Eighteen & 2nd mini album
2015. március 3-án a Cube egy közleményt adott ki, mely szerint március közepére tervezik a CLC debütálását. Március 16-án meg is jelent az első teaser videójuk is, valamint az első képek. Végül március 19-én jelent meg első videó klipjük 'Pepe' címmel, mellyel egy napon első mini albumuk a 'First Love' is kikerült a boltok polcaira. Debütálásuk napján pedig már az M! Contdown-ban is felléptek, ezzel elindítva a promóciókat.

Egy hónappal debütálásukat követően a lányok április 16-án kiadtak egy speciális kislemezt, mely az Eighteen címet viseli. A dalt minden előzetes bejelentés nélkül adták ki ezzel megköszönve rajongóiknak, hogy a debütálásuk előtt és után is támogatják őket.
Két hónappal a debütálásuk után pedig kiadták 2. mini albumukat Question címmel, az album vezető kislemezének választott Like klipje pedig szintén ezen a napon jelent meg. 

2016: Új tagok érkezése, 3rd Mini album, debütálás Japánban & Nu.Clear
Az eredetileg öt fős lánybandát a Cube 2016-ban két új taggal bővítette. Február 25-én mutatták be hivatalosan az első új tagot Elkie személyében, aki Hong-Kong-i születésű ezzel is tovább utalva arra, hogy a cég a lányokat valóban a nemzetközi piacra szánja. Másnap pedig a másik új tagról Eun Bin-ről is lehullt a lepel. Mivel pedig Eun Bin 2000-es születésű Yee Eun-től átvette a legfiatalabb azaz a maknae szerepét.

Február 29-én pontban éjfélkor (koreai idő szerint) megérkezett a lányok 3. mini albuma Refresh címmel. Címadó dalként pedig a High Heels-hez készült klip. Az albummal egy napon viszont a klipnek csak ún. rövid verziója jelent meg, melyben Eun Bin nem látható. Ennek az volt az oka, hogy Eun Bin ezzel egy időben az Mnet-en futó Produce 101 showban szerepelt, így őt az élő promóciók során sem láthatták a rajongók.
Ám egy hónapos csúszást követően március 30-án felkerült a lányok hivatalos YouTube csatornájára a klip teljes verziója is, melyben már Eun Bin is látható.

Április 13-án High Heels címmel első mini albumukkal is debütáltak a Japán zenei piacon. Valamint japán debütálásukkal egy időben vált hivatalossá, hogy a banda vezér posztja Seung Yeon-ra szállt át. 

Három hónapos csend után a lányok május 30-án kiadták immáron 4. mini albumukat, mely a Nu.Clear Címet kapta. Az album vezető kislemezeként a No Oh Oh jelent meg. 
Hazai visszatérésüket követően július 27-én immáron második japán mini albumuk a Chamisma is a boltok polcaira került.  Az album vezető kislemezeként pedig a Hobgoblin jelent meg.

2017: Crystyle & FREE'SM
December 27-én erősítette meg hivatalosan is a Cube, hogy január közepére várható a lányok hazai visszatérése. Majd január második hetén megérkezetek az első teaser képek is. A lányok 5. mini albuma a Crystyle január 17-én vált elérhetővé. 

Az év eleji visszatérésüket követően a lányok egy nyári comebackel készültek rajongóiknak. Július utolsó hetében kezdődtek meg a teaser képek kiadása, melyről jól látszott, hogy a korábbiakhoz képest a lányok egy komolyabb és nőiesebb vonalat hoznak. Legújabb 6. mini albumuk augusztus 3-án került a boltok polcaira FREE’SM címmel.

2018 - 2019: Black Dress - NO.1, Me & Devil 
Közel fél éves kihagyás után a lányok év elejére időzítették újabb albumuk kiadását. A lemez előfutáraként február 1-jén jelent meg To the Sky daluk, majd 22-én immáron 7- mini albumuk a Black Dress is kiadásra került. 

Közel egy éves szünetet követően a lányok 2019. január 30-án tértek vissza No.1 címre keresztelt 8. mini albumukkal. 
Négy hónappal később május 29-én pedig legújabb digitális kislemezüket a Me-t is piacra dobták.
A lányok tavaszi visszatérésüket követően kisebb pihenő után ősszel immáron 4. digitális kislemezükkel tértek vissza. Szeptember 6-án vált elérhetővé a lemez, mely a Devil címet kapta.

2020: Új lógó & Helicopter
Augusztus 22-én megjelent a lányok újra tervezett lógója, illetve végre döntés született a csapat hivatalos színeit illetően is.
Egy nappal később megjelent az első teaser kép a lányok idei első visszatéréséről. Legújabb kislemezük a Helicopter végül szeptember 2-án jelent meg.

2021: Elkie és Sorn távozása
Öt év után a csapat egyetlen kínai tagja Elkie február 3-án hivatalosan is távozott a csapatból és az ügynökségtől is. Elkie után még évvégére is jutott egy tag vesztés, ugyanis november 16-án a Cube Entertainment közleményben árulta el, hogy Sorn exkluzív szerződése lejárt és hogy nem csak a cégtől de csapatából is távozott.  

2022: lejáró szerződések, majd a csapat feloszlása
Március 18-án a Cube bejelentette, hogy Yeeun és Seungyeon szerződése lejárt a céggel. A lányok pedig az újítás helyett a távozás mellett döntöttek.

A tavaszi csapás után nyáron ütött be a bomba, mikor is május 20-án az ügynökség bejelentette, hogy június 6-val, 6 év után feloszlik a CLC. Persze a cég közleményben kifejezte sajnálatát és kérték a rajongókat, hogy továbbra is támogasság a lányokat.

Írta: BeJoyful

Show műsorok
2015: CLC’s Beautiful Mission
2015: CLC's Love Chemistry


Videó klipekben történt megjelenései
 
2016: Kim Jo Han – Y.O.U.
2014: B1A4 & Got7 - Family CF
2014: BtoB - Beep Beep
2014: G.NA - G.na's Secret

Egyéni megjelenései

Sorozat, film dalok
2021:
Another Level (with SeungHee – Be My Boyfriend OST-)


CLC megjelenések

Koreai kiadások

Mini albumok
2015:
First Love
2015:
Question
2016: Refresh
2016: Nu.Clear
2017: Crystyle
2017: FREE’SM
2018: Black Dress
2019: NO.1

Egységes digitális kislemezek
2015:
Eighteen
2018:
To the Sky
2019: Me
2019:
Devil
2020:
Helicopter

Együttműködések
2014:
Family (feat. B1A4 & Got7 -SMART CF-)

Sorozat, film dalok
2016:
Pounding Love (Choco Bank OST)
2015:
First Love (Midnight’s Girl OST)


Japán kiadások

Mini albumok
2016:
High Heels
2016: Chamisma

Utolsó frissítés: 2022.07.01. 14:02 BeJoyful által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace