Starity

Jung Taek Woon "Leo"

Jung Taek Woon Jung Taek Woon nemzetisége 1592. 343rajongó 13vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 98%
 • szimpátia: 99%
 • Születési név
 • Jung Taek Woon (정택운)
 • Becenév
 • Leo (레오), Poker Face, Head Fairy, Lesinset, Magical Voice, Chic Leo, Jung Leo
 • Születési idő
 • 1990. november 10.
 • Születési hely
 • Yangjae-dong, Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekes
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 183 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Kim Sung Gyu Yang Seung Ho Kim Dasom Lee Ki Seop Brian Joo Seo In Guk Zhang Yi Xing Kim Won Shik Cha Hak Yeon Lee Jae Hwan Lee Hong Bin Han Sang Hyuk Heo Young Ji

Jung Taek Woon életrajza

Születési név: Jung Taek Won (정택운)
Művésznév: Leo (레오)
Születési idő: 1990. november 10.
Születési hely: Yangjae-dong, Szöul, Dél-Korea
Magasság: 185 cm
Testsúly: 64 kg
Vércsoport: 0
Csillagjegy: Skorpió
Kínai csillagjegy:
Ügynökség: Jellyfish Entertainment (2012-től jelenleg is)
Csapat: VIXX
Pozíció: főénekes
Oktatás: Howon Egyetem
Család: szülei, három nővér
Amihez ért: remek sport ember; debütálása előtt a Nemzeti Ifjúsági futball-Válogatottnak volt a tagja, 4-es szintű Taekwondós, illetve Különböző bajnokságokat is nyert úszásban és boxban is.

Leo mindig is imádott focizni, majd 12 évesen a 2002-es VB-t követően az volt az álma, hogy focista legyen. A szeretet mellett persze tehetsége is volt hozzá, így 2004-ben bekerült Dél-Korea Nemzeti Ifjúsági Válogatottjában. Itt három évig volt jelen, míg 2007-ben ki nem lépett.

Mondhatjuk, hogy Leo álmai 180°-os fordulatot vettek, hiszen 2009-ben sikeresen bekerült gyakornoknak a Jellyfish Entertainmenthez. Itt három éves képzést követően 2012-ben már énekesi tehetségét csillogtatta meg a nagyközönség előtt. Ugyanis miután a Mydol reality showban bebizonyította tehetségét, öt másik szerencséssel a cég őt is debütáltatta májusban, mint VIXX tag. A hat fős banda első dalaként a Super Hero jelent meg, Leo pedig, mint fő énekes kapott helyet a csapatban.

Két évvel debütálását követően nagy álma vált valóra, hiszen 2014. augusztus 5-én jelent meg a Blossom Tears című dal, melyben a szóló énekesnő LYn duett partnere volt.

Hat évvel debütálását követően 2018-ig kellett várni Leo önálló debütlására. Július 31-én viszont nem csak Touch & Sketch című dala és a hozzá tartozó videó klip jelent meg, hanem első mini albuma a Canvas is a boltok polcaira került.
Később október 2-án megjelent You are There, but not There című kislemeze, melynél Hanhae is közreműködött.
2019. június 5-én megjelent 2. kislemeze The Flower címmel, ami előfutárjaként szolgált legújabb mini albumjának, mely június 17-én Muse címmel jelent meg. Az album vezető kislemezeként pedig a Romanticismhez forgattak klipet.  


Musical szerepei

Leo a zenei élet mellett 2014-ben bele kóstolhatott a musical világába is, mikor is ő játszotta Lee Young Jae karakterét a Full House című darabban.
Két évvel később a Mata Hariban tűnt fel, ahol Armand karakterét keltette életre, a színdarab premierje 2016 március 25-én volt a Blue Square Samsung Electronics Hallban és egészen június 12-ig tartottak az előadások. Ugyan ebben az évben november 19-én volt a premierje a Monte Cristonak, ahol Albert szerepében láthattuk. A darabot a Chungmu Arts Centerben egészen 2017. február 12-ig lehetett megtekinteni.
2017-ben újra Armand szerepébe bújva ismételten színpadra vitték a Mata Harit. Az ismételt előadást a Sejong Művészeti Központban tartották június 16. és augusztus 6. között.
Az évet december 15-én a The Last Kiss musicallel zárta, ahol Rudolf korona herceget alakítja, az előadásokat egészen 2018. március 11-ig tartották.

2018. november 17-én a szöuli Blue Square Theaterben kezdték meg az Elizabeth előadást, ahol Leo Der Todot (a halált), alakította hármas szereposztásban. Az előadás 2019. február 10-ig volt látható.

 

VIXX – LR

2015: Beautiful Liar
Augusztus 5-én a Jellyfish közzétett egy visszaszámláló órát, majd napokkal később kiderült, hogy 17-én debütál a csapat első alegysége a VIXX – LR. Az ’LR’-ből persze már lehetett asszociálni, hogy a duót bizony Leo és Ravi alkotják majd, akikről később meg is jelentek a teaser képek. Ahogy pedig megígérte a cég augusztus 17-én megjelent a csapat első videója, melyet Beautiful Liar dalukhoz forgattak. Ugyanezzel a címmel és ugyanezen a napon, pedig elérhetővé vált a srácok első mini albuma is.
Augusztus 21-én a Music Bankban be is mutatkozott a duó, a promóciós időszak alatt pedig egy díjat be is zsebelt a páros.

2017: Whisper
A duó sikerén felbuzdulva két évvel később, augusztus 28-án, újabb dalt tett közzé a Jellyfish, ami a Whisper címet kapta. Ezzel egyidőben megjelent a második minialbumuk is, ugyanezzel a címmel. A lemez hat dalt tartalmaz, köztük a vezető szám instrumentális verzióját is.

 

 

VIXX

2012: MyDoll & Super Hero
A Jelly Fish Entertainment az Mnet-el közösen elindította MyDoll címmel reality műsorát, amiben a nézők 10 gyakornok egymással való versenyzését nézhette. A tét ugyanis nem volt kisebb, mint a debütálás joga, ugyanis akik a műsor folyamán meggyőzik ügynökségüket, azok helyet kapnak a cég készülő fiú csapatában. A műsor végére a 10-ből 6-an kaptak végül lehetőséget a cégtől, a bukottak között ott volt ByungJoo és Nakta (Topp Dogg), Nakhun (ex Demion tag) és Lee Dae Won.
A hivatalos debütálás előtt a srácok a műsor végén tartottak egy koncertet is, ezzel is bizonyítva, hogy már most sok rajongót tudhatnak magukénak.

Május elején végül az ügynökség bejelentette, hogy fiú csapata május 24-én VIXX névvel fogja debütálását tenni. 10-én megjelentek az első koncepció képek, illetve fény derült a debüt kislemezre is, ami a Super Hero címet kapta. Több teaser videót követően pedig végül az ígérethez hűen május 24-én megjelent a srácok debütáló videó klipje. A klippel egy napon a srácok az M! Coutdown-ban is debütálásukat tették, ami kritikusok szerint tökéletes volt.
Annak fényében, hogy hazai rajongóik mellett külföldi rajongóikat se hagyják ki, a srácok youtube csatornáján útnak indított VIWW TV-t angol felirattal tették közérthetőbbé.
Újonc csapatként pedig rengeteg pozitív elismerést kaptak nem csak a közvéleménytől, de rengeteg szakértőtől is.

A csapat viszont nem sokat váratta rajongóit, ugyanis júliusban a cég bejelentette a csapat visszatérését. Majd augusztus 14-én a srácok immáron második kislemezüket is kiadták, mely a Rock Ur Body címet viselte. Illetve 16-án ismételten az M! Countdown-ban adták elő élőben megjelent dalukat.
Év végén pedig az ügynökség ’Jelly Christmas 2012 Heart Project’ keretén belül a cég többi hírességével együtt adták ki a Because It’s Christmas karácsonyi kislemezt, mely december 5-én jelent meg.

2013: On and On, Hyde & Voodoo
Az évet január 6-án a srácok Don’t Want to Be an Idol című dalukkal nyitották meg, ami lényegében előfutára volt közelgő visszatérésüknek. Január 17-én végül megérkezett 3. kislemezükhöz az On and On-hoz forgatott videó is.
Az év eleji kiadásukat követően május elején az ügynökségük jó hírrel szolgált, miszerint a fiúk nemsokára első mini albumukkal fognak visszatérni. A bejelentéshez hűen május 19-én megérkezett a srácok legújabb klipje, melyet Hyde című dalukhoz forgattak. Másnap pedig szintén Hyde címmel, a boltok polcaira került első mini albumuk is. Az új visszatérésükkel pedig tovább mélyítették az On and Onnal elindított koncepciót.

Pár hónappal később július elején ügynökségük viszont újabb közleményt tett közzé, melyből kiderült, hogy a srácok Hyde című albumukat újra csomagolva Jeckyl címmel újra piacra dobják.
Július 31-én pedig ki is adták az új albumot, illetve az albummal egy napon legújabb videó klipjük is napvilágot látott, melyet GR8.U dalukhoz forgattak. A klip különlegessége, hogy visszafele mennek az események. Illetve a Hyde-al ellentétben a Jeckyl egy igazán világos és vidám koncepciót kapott. Augusztus 1-jén pedig az M! Countdownnal a dal promóciói is elkezdődtek.

A nyarat követően a csapat továbbra se pihent, hiszen november 8-án Only You címmel új videót adtak ki. Pár nappal később pedig kiderült, hogy a dal a srácok első stúdió albumának előszeleként került kiadásra. Elkezdődött a srácok újabb visszatérésének szellőztetése, a teaser képekből pedig hamar kiderült, hogy a srácok a Hyde-al behozott sötét koncepciót viszik tovább.
November 20-án meg is jelent Voodoo Doll címre keresztelt dalukhoz forgatott videó klip, majd 25-én Voodoo címmel a srácok első stúdió albuma is elérhetővé vált. November 24-én viszont felkerült a klip úgynevezett tisztított verziója is, ugyanis az eredeti videót 19+-ra értékelte a koreai média.
 December 6-án pedig a Music Bankban karrierjük első zenei shows díját is átvehették.

2014: Eternity, japán debütálás & Error
Március 5-én a srácokat kezelő cég jó híreket osztott meg a fanokkal, miszerint április közepe vagy május elején új kislemezzel tér vissza a csapat. A bejelentéssel szemben végül némi csúszással május 18-án jelent meg az első teaser kép a csapat új visszatéréséről. Május 27-én pedig végül megérkezett a srácok 4. kislemeze, mely az Eternity címet kapta.
Május 29-én az M! Countdownnal kezdetét vették a promóciók is, valamint a dallal az inkigayoból és a Show Champion-ből is díjjal távoztak. Valamint június 4-én Eternity videójuknak megjelent az ún. ’dance’ verziója is.

Hazai visszatérésük mellett a fiúk elkezdték bevenni a Szigetországot is, ugyanis a Jellyfish és a japán CJ Victor ügynökség május 19-én jelentette be, hogy a tervek szerint Darkest Angels című albumukkal július 2-án Japánban is debütálásukat teszik a srácok. A bejelentéshez hűen pedig július 2-án meg is jelent a srácok válogatás albuma
Pár nappal később 5-én és 6-án Tokióban tartottak rajongói találkozót is. Az album pedig nagy sikert aratott, ugyanis öt hétig tartotta a 10. helyet az Oricon charton és több, mint 12 ezer példányban értékesítették az albumot.
A japán tevékenységeik mellett június 22-én hivatalos oldalukon tették közzé, hogy a srácok megtartják első önálló koncertjüket ’VIXX Live Fantasia – Hex Sign’ címmel. A koncertre három egymást követő napokon került sor, az első napra pedig kevesebb,m int tíz perc alatt minden jegy elkelt. A koncerteket július 18-20. között a szöuli Olimpiai Parkban tartották meg.

Szeptember 25-én a cég bejelentette, hogy október 14-én a srácok visszatérnek második mini albumukkal. Október elején el is kezdődött a fiúk visszatérésének részleteinek szellőztetése, a teaser képekből pedig nyilvánvalóvá vált, hogy ez a srácok eddigi legérettebb képet mutató koncepciójuk.
A bejelentéshez hűen pedig 14-én peg is érkezett legújabb klipjük, melyet Error című dalukhoz forgattak. Maga a dal egy elektronikus hangzású,nagyon intenzív szám lett, ezzel is ráerősítve, hogy ez az eddigi legerősebb visszatérésük. Ezt végül a díjak is tükrözték, ugyanis a dallal ötször nyerték el a zenei showkból az első díjat.

2015: Boys’ Rekord, első alegység & Chained Up
Január 16-án a Jellyfish bejelentette, hogy februárra tervezik a csoport legújabb visszatérését. Végül február 24-én meg is jelent legújabb és egyben speciális kislemezük a Boys’ Rekord, videó klipet pedig Love Equation című dalukhoz forgattak. Február 27-én a Music Bankkal elkezdődtek a dal promóciói is, amely időszak alatt a srácok összesen nyolcszor távoztak díjjal a zenei showkból.

Az év eleji megjelenést követően augusztusban debütálását tette a csapat első alegysége is a VIXX – LR, amelyet Leo és Ravi alkotnak.
Az alegység után ősszel újra egyesült a csapat október közepén pedig kikerült egy titokzatos teaser kép. November elsején aztán már konkrét teaser képek kerültek ki, ami egy letisztult még is egyedi koncepciót sejtettek. November 10-én végül megjelent a srácok második mini albuma, ami a Chained Up címet kapta, illetve ugyan ezzel címmel jelent meg legújabb videó klipjük. A srácok november 13-án a Music Bankkal a promóciókat is megkezdte, a Chained Up pedig ezúttal három díjat hozott a csapatnak.

2016: Depend on Me, VIXX 2016 CONCEPTION & Hana-Kaze
Január 15-én kiderült, hogy a csoport készül kiadni első japán stúdió albumát, amin 12 szám kap majd helyet. Egy héttel később 23-án megjelent a lemez címadó dalának a Depend On Me videója, majd 27-én a teljes album is napvilágot látott.
Az albumuk népszerűsítésének érdekében pedig január 13 – 31. között tartottak a szigetországban egy kis mini turnét ’Mini Live & Hogh Touch’ címmel, mellyel többek között ellátogattak Sapporoba, Kobeba, Tokióba, Oszakába és Fukuokába is.

A japán tevékenységeiket követően márciusban ügynökségük bejelentette, hogy április 19-én érkezik a srácok új kislemeze. Végül április 20-án érkezett meg a srácok legújabb Dynamite-ra keresztelt videójuk, mely 5. kislemezüknek a Zelos-nak volt a vezér dala. Legújabb kislemezükkel pedig ötször kaparintották meg a zenei showk díjait.
Tavaszi hazai visszatérésüket június 29-én 3. japán kislemezükkel folytatták a sort, ugyanis ekkor adták ki Hana-Kaze címre keresztelt videójukat.
Július végén viszont újabb örömhírt kaptak a rajongók, ugyanis készülőben volt a srácok 6. koreai kislemeze, mely a Hades címet kapta és amit végül augusztus 12-én ki is adtak. A kislemezhez tartozó videó klip Fantasy címmel 15-én került fel a YouTube-ra, majd 18-án az M! Countdown-al az élő promóciókat is elkezdték. Ezzel a visszatérésükkel ezúttal viszont csak két díjat gyűjtöttek be a zenei showkból.

Ám a srácok a nyarat követően sem álltak meg, így október 9-én jött az újabb örömhír, hogy érkezik a ’Conception’ trilógia utolsó része a Kratos, ami egyben a fiúk 3. mini albuma is lesz.
Október 31-én meg is érkezett a ’VIXX 2016 Conception’ trilógia utolsó része, az album vezető dalaként pedig a The Closer-hez forgattak klipet. A korábbi gyors tempójú megjelenéseikkel ellentétben ez a dal inkább egy érzékibb R&B inspirálta dal lett.
A trilógián belül a Kratos mellett a cég november 21-én kiadott egy speciális albumot is, ami a ’VIXX 2016 CONCEPTION – Ker Special Pakcage’ címet kapta

2017 – 2018: Peach Blossom Spring & Eau De Vixx, Reincarnation
Az idei évet a srácok tavasszal nyitották meg, ugyanis május 15-én vált elérhetővé 4. mini albumuk a Do WOn Kyung (Peach Blossom Spring). Ezzel egy időben pedig megjelent legújabb klipjük is, mely a Shangri-La címet kapta. A srácok koncepciója a régi idők hagyományos ruházatára épült, illetve egy kínai mesére, mely az örök paradicsomról szól. A hagyományos ruhájukhoz pedig egy hasonlóan elegáns koreográfiát kaptak.

2018 tavaszán a srácok három év után kiadták harmadik stúdió albumjukat, mely az Eau De Vixx címet kapta. A vezér dalnak kiválasztott Scentist pedig különleges módon két szóból az „artista” és az „esencia” szavakból lett összegyúrva. Az album és a klip április 17-én került kiadásra.
Haza rajongóik mellett ugyan ebben az évben japán rajongóikat is megörvendeztették szintén egy teljes album megjelenésével. Szintén harmadik stúdió albumként Reincarnation címmel szeptember 26-án adták ki.

2019: Walking, Parella
Február 1-jén a srácok kiadták Walking címmel legújabb kislemezüket, melyhez klip anyagként a pár nappal ezelőtt január 27-én megtartott 5. rajongói találkozójuk szolgált. A dallal a srácok a rajongóik évek óta tartó töretlen támogatását szerették volna e kép meghálálni. Maga a dal nagyrész a csapat vezérének N-nek a munkáját dicséri aki elárulta, hogy igazából amikor írta a dalt a csapattársaira gondolt és arra mennyit utaztak együtt.

Május 24-én őket is utolérte a szerződés lejárat, de míg Leo, Ken, Hong Bin s Hyuk újabb éveket írtak alá a Jelly Fish Entertainmenttel, addig Ravi nem kötött szerződést a céggel. Ugyanis a fiatal rapper saját kezelő cége alatt szeretné folytatni egyéni karrierjét. ám abban megállapodás született, hogy továbbra is a csapat része marad. Jelenleg egyedül N jövője a kérdéses, ugyanis ő időközben bevonult, így az ügynökség vele kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy ha leszerel akkor vele is megtárgyalják a jövőt.
De a csapat ezután sem torpant meg, hiszen szeptember 19-én megjelent legújabb digitális kislemezük, mely a Parallel címet kapta.

írta: BeJoyful

Musicalek
2018 – 2019
~ Elisabeth
– Der Tod (halál)
2017 – 2018
~ The Last Kiss
– Rudolf koronaherceg
2017
~ Mata Hari
– Armand
2016 – 2017
~ Monte Cristo
– Albert
2016
~ Mata Hara
– Armand
2014
~ Full House
– Lee Young Jae  

VIXX megjelenések

Koreai kiadások

Stúdió albumok
~ Voodoo /2013.11.25./
~ Chained Up /2015.11.10./
~ Eau de VIXX /2018.4.17./

Mini albumok
~ Hyde /2013.05.20./
~ Error /2014.10.14./
~ Kratos /2016.10.31./ 
~ Peach Blossom Spring /2017.05.15./

Special Albumok
~ VIXX 2016 CONCEPTION – KER Special Pakcage /2016.11.21./

Újracsomagolt albumok
~ Jekyll /2013.07.31./

Egységes digitális kislemezek
~ Super Hero /2012.05.23./
~ Rock Ur Body /2012.08.14./
~ On And On /2013.01.17./
~ Eternity /2014.05.27./
~ Zelos /2016.04.19./
~ Hades /2016.08.12./
~ 걷고있다 (Walking) /2019.02.01./
~ Parallel /2019.09.19./

Special Single
~ Boys’ Rekord /2015.02.24./

Együttműködések
~ Girls, Why? (feat. Okdal) /2013/

Sorozat, film dalok
~ Alive (Moorim School OST) /2016/
~ The King (Moorim School OST) /2016/


Japán kiadások

Stúdió albumok
~ Depend On Me /2016.01.27./
~ Lalala – Ai wo Arigatou- /2017.09.27./
~ Reincarnation /2018.09.26./

Válogatás albumok
~ Darkest Angels /2014.07.02./

Egységes digitális kislemezek
~ Error /2014.12.10./
~ Can’t Say /2015.09.09./
~ Hana Kaze (花風) /2016.06.29./


Kínai kiadások

Egységes digitális kislemezek
~ Destiny Love (命中注定) /2015.03.18./
~ Error /2015.07.07./
~ Chained Up /2015.12.01./
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VIXX – LR

Mini albumok
~ Beautiful Liar /2015.08.17./
~ Whisper /2017.08.28/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Egyéni megjelenései

Mini albumok
~ Canvas /2018.07.31./
~ Muse /2019.06.17./

Egységes digitális kislemezek
~ You Are There, But Not There /2018.10.02./
~ The Flower /2019.06.05./

Együttműködései
~ Blossom Tears (with. LYn) /2014/
~ We, the Reds (with. SeJeong og Gugudan) /2018/

Egyéb dalok
~ Feel Love (Space project) /2019/

Utolsó frissítés: 2019.10.10. 13:01 BeJoyful által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace