Starity

Marié Digby

Marié Digby Marié Digby nemzetisége 9623. 21rajongó 1vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 80%
  • stílus: 80%
  • szimpátia: 100%

Marié Digby életrajza

Marié Christina Digby-ként látta meg a napvilágot 1983. április 16-án New York-ban. Ám New York-i születése mellett nem csak amerikainak mondhatja magát, hisz édesanyja felől japán míg édesapja részéről írnek is nevezheti magát. Ezen felül pedig van két húga Naomi és Erina. A kaliforniai Los Angelesben járt középiskolában és ekkoriban kezdett el dalokat is írni, majd a kaliforniai Berkely Egyetemen folytatta tovább tanulmányait. Első éves volt az egyetemen mikor Miss Invisible dalával megnyerte a 2004-es Pantene Pro-Voice verseny első helyét, így az 5 ezer dollár mellett egy producer segítségével első albumát is kiadhatta.
Ezután éjszakai klubokban zenélt, majd 2005. elején szerződést írt alá a Rondor Music leányvállalatával a Vivendi SA's Universal Music Group-al, 2005 végén viszont már a Hollywood Records-al állt szerződésben. Első albuma 2006 végére készült el, Fool dala pedig rákerült a Disney válogatás albumára a Next Girl-re.

2007. elején kezdett el egyszerű videókat feltölteni a YouTube csatornájára, ahol különböző előadók dalait énekelte fel sokszor egy szál gitárral. Ám mikor Rihanna - Umbrella dalának cover változatát töltötte fel népszerűsége igen csak megszaladt, hívták rádió állomásokra és a Hollywood Records ki is adta Marié Umbrella változatát.
Végül hatalmas YouTube sikere után 2008. január 18-án megjelent első hivatalos kislemeze Say It Again címmel, majd április 8-án debütáló albuma az Unfold következett, mely már közel egy éve teljes egészében készen volt. Az albumon Hollywood legjobbjaival dolgozott, ezen felül az ő vázlatai alapján készült az album dizájnja és a későbbiekben egy japán verzió is napvilágot látott.

2009. március 4-én piacra dobott egy japán albumot, melyen feldolgozásai szerepeltek. Az album a Secong Home címet kapta, melye teljes egészében japán volt, melyet korlátozott példány számban bocsájtottak ki a szigetországban.
Második angol nyelvű albumát a tervek szerint májusban adta volna, ki ám menedzser gondok miatt Marié kérte a céget, hogy még várjanak. Később újabb hírek jelentek miszerint szeptember 8-án adja ki Breathing Underwater lemezét, de végül még a tervezettnél is korábban április 8-án voltak kénytelenek kiadni, ugyanis valahogy kiszivárgott az album a neten.
2010-ben Marié közzé tette twitter oldalán, hogy útban van már következő japán, illetve amerikai albuma is, ám az évet főleg saját show műsorával, melyben megosztotta rajongóival, hogy mi is az ami inspirálja őt a dal írásra.

2011-ben újabb fordulat történt ugyanis Marié a Star Records és az MCA Music segítségével szeptember 16-án kiadta Your Love című albumát a Fülöp-szigeteken. Debütáló albumán pedig több nagy múltú filippínói zenésszel is együtt dolgozott.
2012-ben albumával ázsiai turnéra is indult, így a Fülöp-szgk mellett Szingapúrba is ellátogatott, valamint a Yahoo!-nak adott interjújában beszámolt arról, hogy gyerekkori depressziója miatt fordult a zene felé, valamint, hogy már dolgozik következő albumán is melyet 2013-ra tervez.
A bejelntéshez hűen pedig több együtt működés után 2013. október 29-én kiadta 5. stúdió albumát Winter Fields címmel.

Megjelenései
2010 - Breathing Underwater (Webes mini sorozata)

Stúdió albumok
2008 - Unfold
2009 - Second Home (japán, válogatás album)
2009 - Breathing Underwater
2011 - Your Love (Fülöp-szgk-i debütáló albuma)
2013 - Winter Fields

Utolsó frissítés: 2014.02.21. 14:02 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace