Starity

Mick Thomson

Mick Thomson Mick Thomson nemzetisége 2771. 179rajongó 4vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Michael Gordon Thomson
 • Becenév
 • Log, # 7, Mr. Seven, Molten Metal God
 • Születési idő
 • 1973. november 03.
 • Születési hely
 • Des Moines, Iowa, USA
 • Foglalkozás
 • gitáros
 • Családi állapot
 • nős
 • Partner
 • Stacy Riley
 • Magasság
 • 192 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Joey Jordison Corey Taylor Paul Gray Chris Fehn Craig Jones Sid Wilson James Root Shawn Crahan

Mick Thomson életrajza

Három testvére van, két férfi és egy nő. 14 éves korában  két hétig dolgozott egy gyorsétteremben. 16 éves korában kezdett el gitározni, mielőtt komolyabban zenélt volna gitárt oktatott a Des Moines-i 'Ye OldGuitar Shoppe' hangszerüzletben, amit még a mai napig szívesen csinál. Kezdetben a  Body Pit nevű zenekarban játszott, majd 1996-ban csatlakozott a Slipknothoz, akkoriban még Craig volt a banda gitárosa, de őt mindig is jobban érdekelték a gépek, így Mick lett a gitáros, Craig pedig a slamperes. 2012. okt. 5-e nagyon boldog nap volt számára, mivel összeházasodott Stacy Riley-el, néhány képet meg is találhatunk az interneten esküvölyükről.

Érdekességek 

Kedvenc zenéi: Jimi Hendrix, Immolation, Morbid Angel, Beatles, Deicide Gyakran írják a nevét Mick Thompson-nak, ez azonban hibás, a neve helyesen leírva Mick Thomson (p nélkül). Egyesek azt gondolják hogy egy előző Slipknot tag, Grouch valójában Mick volt, csak másik maszkkal ez azonban nem igaz. Sokan úgy vélik, hogy ő a Slipknot legmagasabb tagja, viszont James magasabb nála 6 cm-rel. Egyszer azt nyilatkozta, hogy a Slipknot mellet szívesen zenélne egy jazz együttesben is. Egyszer azt is nyilatkozta, hogy nagyon szereti a macskákat (pletykák szerint van is két sajátja), illetve, hogy valami féle varázst lát  a sorozatgyilkoskban, persze ez nem jelentené azt, hogy ez igaz lenne, nagy valószínűséggel csak a hecc kedvéért mondta. 2011. dec. 21-én a WWE felkérte őt, hogy legyen birkozó. 

Slipknot

1997-ben csatlakozott, nem sokkal késöbb pontosabban októberben kiadták demo lemezüket, mely a Mate. Feed. Kill. Repeat. címet viseli, hiába a tehetség a lemez nem aratott nagy sikert, így továbbra is ismeretlen maradt a Slipknot név. 1997-ben Clown meghívta énekesnek Corey Taylort, aki akkoriban éppen lázadó életét élte a Stone Sour frontembereként. Corey csatlakozott, így Andres csak a háttérénekes szerepét kapta, azonban neki nem felelt meg e szerepkõr és Corey belépésére egy hónapra elhagyta a bandát, e rövid idõ alatt (míg mindketten tagok voltak) elkezdtek dolgozni egy Crowz elnevezésû lemezen, melyet sohasem adtak ki, még ez évben Chris Fehn is csatlakozott közéjük, aki Clown mellet perkásként és háttérénekesként foglalatoskodott. 1998-ban egy koncert közben Sid Wilson felfigyelt az együttesre, és csatlakozni szeretett volna közéjük, mint DJ, be is lépett, mivel a tagoknak tetszett bevállaóságga és merészsége. ekkor már kilenc tagot számlált a Slipknot.

1998. július 8-án a aláírtak egy szerzõdést a Roadrunner Records-al, ami a mai napig kiadójuk. A debütáló lemez stúdiómunkálatait Malibuban végezték, felvétele közben Josh elhagyta a zenekart, helyére Corey James Rootot javasolta, akit a Stone Sourból ismert. A lemez a Slipknot címet kapta, amit 1999. július 29-én adtak ki, és ezzel turnéztak elõször az Ozzfesten is. Ráadásul 2000-ben a lemez platina minõsítést kapott. Borítóján még Josh látható. Még 1999-ben kiadták a Welcome to Our Neigtborhood elnevezésû DVD-t.

2001-ben már elkezdték rögzíteni egy új albumot, a Los Angelesi Sound City Studiosban. Akkoriban még csupán felszínesen ismerték egymást, így ellenségeik egymás ellen tudták ugrasztani õket, februárban már készültek a turnéra. 2001. augusztus 28-án jelent meg az Iowa elnevezésû albumuk. A turné sikeres volt, de 2002 közepére rosszakaróik már-már elérték céljukat, több tagjuk is más bandáknál kezdett el játszani.

Mindezek ellenére 2003-ban elutaztak a los angelesi The Manson stúdióba és nekiálltak egy új stúdióalbum készítésének. Ekkoriban kezdték igazán megismerni egymást. 2004. május 24-én adták ki a Vol. 3: (The Subliminal Verses) elnevezésû lemezüket. A méltán népszerû Billboard listáján a 2. helyet érte el és hat kislemez is készûlt belõle. Ezek után turnéra indultak a Befor I Forget nevû daluk 2006-ban Grammy díjat nyert. Még az év decemberében kiadtak egy DVD-t mely a Voliminal: Inside the Nine nevet kapta és a tagokról láthatunk egy-egy interjút (Craig nem látszódik és nem nyilatkozik):

A sikerek után ismételten a többi bandával kezdtek el foglalkozni, 2007-ben Iowában a Sound Farm Studioban dolgoztak az új lemezüket, ami 2008. augusztus 20-án jelent meg, All Hope Is Gone címmel, melllyel soha nem látott sikereket értek el világszerte, a Billboart listáján az elsõ helyezést érte el. Összesen öt kislemezt készítettek és egy DVD-t is, ami az album készítését mutatja be. Világ körüli turnéra indultak és minden nevezetes rock és metal fesztiválon részt vettek.

Paul Grayt, a zenekar basszistáját, 2010. május 24-én holtan találták meg egy iowai motelszobában. A rákövetkezõ napon a Slipknot megmaradt tagjai, felesége és testvére, egy rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak. Így a zenekar jövõje bizonytalanná vált, hiszen mindannyian szerették Paul s a banda egyik kulcsfigurája is volt, de egy kisebb szünet után úgy döntöttek, hogy tiszteletbõl folytatják a zenélést. 2011-ben a Sonispheren is felléphettek. 2012-ben USA-ban tartottak koncertkörutat és az évben jelenet meg Antennas to Hell címû válogatásalbumuk, amihez minden tagról mellékeltek egy videót, s abban az évben rendezték saját fesztiváljukat is, melyet Knot Festnek neveztek el.

Gyakran elismételték, hogy azért nem vonulnak stúdióba, mivel számukra szokatlan, hogy Paul nincs ott velük, viszont 2014 elején már nekiállnak a munkának, az új lemez, testvérükrõl fog szólni, hasonlítani fog az Iowához, de vele ellentétben a szeretetre fog épülni, sõt olyan dalok is lesznek rajta, amikben Paul munkája is benne van. 2013. december 13-án kirúgták Joey Jordisont a zenekarból, személyes okokra hivatkozva.

Néhány hónap stúdióban töltött idő után az ötödik lemez is elkészült, melyből a legelső dal, amit halhattunk a The Negative One volt, azonban az eslő hivatalos single a The Devil In I cimű dal, melynek klipjében nem csak a régi tagok és új maszkjaik, hanem az új "tagok" is, a Clowbn által készített egyen maszkjaikban, a basszista szerepét Alessandro ‘Vman’ Venturella kapta, a dobos személye még midngi ismeretlen. A megjelenés október 21-re várható, mely a 5.: The Gray Chapter nevet viseli, ezt követően amerikai turnéra indultak, ezt félbeszakítva egy kétnapos kaliforniai és egy japán Knot Festtel, melyek még nagyszabásúbbak voltak, mint a legelső. 2015 februárjában minket is meglátogattak.


1999: Welcome to Our Neighborhood


2002: Disasterpieces


2006: Voliminal: Inside the Nine


2008: Nine: The Making of "All Hope Is Gone"


2009: Of the (sic): Your Nightmares, Our Dreams


2010: (sic)nesses''


2011: Goat

Slipknot


1996: Mate.Feed.Kill.Repeat

Slipknot
Gently
Do Nothing/bitchslap
Only One
Everything Ends
Tattered & Torn
Confessions
Some Feel
Killers Are Quiet
The Dogfish Rising


Crowz

Ez egy kevéssé ismert album, amit eredetileg 1997-ben adtak volna ki, de a tagcserék miatt ez elmaradt.

Have leaked
Coleslaw
Interloper (Anders énekhangjával)
May 17th
Windows (Corey énekhangjával)
Windows (Anders énekhangjával)
Untitled 1
Untitled 2
Carve (Corey énekhangjával)
Carve (Anders énekhangjával )
Prosthetics
Me Inside (Corey énekhangjával)
The Me Inside (Anders énekhangjával)
Tattered & Torn
Only One
Slipknot (Corey énekhangjával)
Heartache And A Pair Of Scissors (Anders énekhangjával)
Heartache And A Pair Of Scissors (Corey énekhangjával)


1999: Slipknot

742617000027
(Sic)
Eyeless
Wait and Bleed
Surfacing
Spit It Out
Tattered & Torn
Me Inside
Liberate
Prosthetics
No Life
Diluted
Only One
Scissors (tartalmazza az Eeyore rejtett számot)


2001: Iowa

(515)
People = Shit
Disasterpiece
My Plague
Everything Ends
The Heretic Anthem
Gently
Left Behind
The Shape
I Am Hated
Skin Ticket
New Abortion
Metabolic
Iowa


2004: Vol. 3 (The Subliminal Verses)

Prelude 3.0
The Blister Exists
Three Nil
Duality
Opium of the People
Circle
Welcome
Vermilion
Pulse of the Maggots
Before I Forget
Vermilion, Pt. 2
The Nameless
The Virus of Life
Danger – Keep Away


9.0 Live

Koncertlemez

CD 1:

The Blister Exists
(sic)
Disasterpiece
Before I Forget
Left Behind
Liberate
Vermilion
Pulse of the Maggots
Purity
Eyeless
Drum Solo
Eyeore

CD 2:

Three Nil
The Nameless
Skin Ticket
Everything Ends
Iowa
The Heretic Anthem
Duality
Spit It Out
People = Shit
Get This
Wait and Bleed
Surfacing


2008: All Hope Is Gone

Execute
Gematria (The Killing Name)
Sulfur
Psychosocial
Dead Memories
Vendetta
B"utcher's Hook
Gehenna
This Cold Black
Wherein Lies Continue
Snuff
All Hope Is Gone

Special Edition bónuszok

Child of Burning Time
Vermilion Pt. 2
Til We Die


Antennas to Hell

Válogatás album legnébszerűbb számaikból

(sic)
Eyeless
Wait and Bleed
Spit It Out
Surfacing
People = Shi
Disasterpiece
Left Behind
My Plague
The Heretic Anthem
Purity
Pulse of the Maggots
Duality
Before I Forget
Vermilion
Sulfur
Psychosocial
Dead Memories
Snuff


2014: .5: The Gray Chapter

XIX
Sarcastrophe
AOV
The Devil In I
Killpop
Skeptic
Lech
Goodbye
Nomadic
The One That Kills The Least
Custer
Be Prepared For Hell
The Negative One
If Rain Is What You Want
Override (bonus track)
The Burden (bonus track)

Egyéb:


2007: Doomsday X (Malevolent Creation) 

Utolsó frissítés: 2016.02.28. 09:09 Darkness által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace