Starity

Shawn Crahan

Shawn Crahan Shawn Crahan nemzetisége 2968. 161rajongó 4vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Michael Shawn Crahan
 • Becenév
 • Clown, Kong, #6
 • Születési idő
 • 1969. szeptember 24.
 • Születési hely
 • Des Moines, Iowa, USA
 • Foglalkozás
 • háttérénekes, ütőhangszeres
 • Családi állapot
 • nős, 4 gyermek
 • Partner
 • Chantel Crahan
 • Magasság
 • 180 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Mérleg
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Joey Jordison Corey Taylor Paul Gray Chris Fehn Craig Jones Sid Wilson Mick Thomson James Root Donnie Steele Anders Colsefini

Shawn Crahan életrajza

Édesapja ingatlanfejlesztő. Saját bevallása szerint boldog gyerekkora volt. A korai 90-es években alkoholproglémái voltak, amit csupán súlyosbosott, amikor vásárolt Des Moines-ben egy bárt, "The Safari" névvel (ahol kezdő bandák léptek fel). Bevallotta, hogy megölte volna magát, ha  nem találkozik feleségével, Chantal. "A megváltó, az én hősöm. Ő mentette meg az életemet."

Mint a Slipknot minden tagja külsőre sokak számára ijesztő, de a maszk egy hatalmas szívet takar, feleségével 1993. június 27-e óta boldog házzaságban élnek, ezt négy gyermekük (Alexandria,21, Gage,18, Gabrielle,15, és Simon, 8, akik a Knot Fest-es Slipknot koncert után dobálták be a dobverőket) is bizonyítja, a sors hatalmas tehetséggel áldotta meg, zenész, dalszerző, producer, rendező de még fotóművészként is megállja helyét. 

Egy darabig klubtag volt a 'Runaway klubban' is, így kezdő zenekarokat támogathatott tagdíjából (havi 7 dollár). Hamar beleunt a bandákba, mivel mindig egy-egy másikra kívántak azok hasonlítani, így egy kis idő után  kialakult benne a koncepció egy olyan bandáról amely semelyik másikhoz sem fogható, azaz a Slipknot. 

Zenei pályája 1993-ban kezdődött, banda egyik alapító tagja (1995),  mókamestere, a maszkok viselése is az ő ötlete volt, amikor is az egyik próbára maszkban lépett be (egy narancssárga hajú bohoc állarcban, amit manapság is gyakran használ fellépéseken) ("Dude"-nak, azaz "Haver"-nak becézni), s nem sokkal ezután társai is követték példáját, ahogy ő mondja, azért húztak maszkokat, hogy az emberek a zenéjükre figyeljenek, s ne arra, hogyan néznek ki. Igen beszédes ember, sok interjúban látni őt. Barátai "az őrület magjának" is szokták becézni. 

Big Orange Clown Records névvel alapította meg 2005-ben saját zenei kiadóját, úgy tervezte, hogy kevésbbé ismertebb znekarokat fog támogatni, köztük a To My Surpriset is, de mikor az felomlott a kiadóval sem foglakozott tovább.

Apocalyptic Nightmare Journey címmel jelent meg  első könyve, mely egyébként már évek óta készűlt,a könyv előszavát a Metallica dobosa, Lars Ulrich írta meg, amiről ezt nyilatkozta Clown: “Ez egy művészi album inkább, mint könyv… Annak is megvan az oka, hogy csak most jelent meg. Talán épp amiatt alakult így, mert a turnézás közben találkoztam Lars-szal, akivel nagyon jóban vagyunk… Óriási megtiszteltetésnek vettem, hogy hajlandó volt részt venni a projektben.”  Azt is bevalotta, hogy e könyv egyféle kompenzálása annak, hogy sose fejezte be a főiskolát, amivel magának is csalódást okozozott, amikor feladta, s nem folytatta tanulmányit. A könyv egyfajta diplomaumunka számára, egyféle fotógyűjtemény, s a benne lévő képek mind eredetiek. 2012-ben egy kevésbé ismertebb filmet rendezett, The Devil's Carnival-t.

Érdekességek

Esztergályos multjának köszönhetően ő készítette, titániumból saját és Chris dobját, amiknek a hangja így nem túl jelegzetes. A koncerteken rengeteg őrültséket követett már el, többször is eltörte csontjait, s persze a tűztől se rettent meg, több alkalommal is megégette magát mutatványai közben. 

Gyakran mondogatja, hogy a Slipknot nem csak zene, egy életrforma, és ő addig fog Clownként küzdeni, míg mindenki meg nem érti, hogy mi a célja. "Egy világhódító küldetést tűztem ki magam elé. A Slipknot nem csak valami átlagos banda. Nem is csak zene. Ez egy életforma, az igazi életforma. Amikor a színpadra lépek, a rock n' roll klisék elmehetnek a fenébe, az már a múlté. Ha elértük hogy mindenki megismerjen és megértsen minket akkor kilépek. Végeztem. Megcsináltam." Rövid ideig ő futatta a www.Slipknot2.com weboldalt (ami mára megszünt). Sid Wilsonnal gyakran "harcolnak", de ezek nem komoly dolgok, inkább csak aféle "testvér bunyók".  

Egyszer az autópálya mellett talált egy döglött varjút, amit belehelyezett egy üvegedénybe, s megárta, míg az lebomlik, végűl egy sűrű, fekete massza lett belőle, néhány koncert közben kinyitotta az üveget, mire ő és a közönség is rosszúl lett a baktériumok és a bűz hatására, később elvitte egy interjura, amivel nagyon megrémítette a riportert, a varjú végül is a szemetesben végezte, miután néhány kisgyerek eltörte az üveget, amiben tárolta. 

2011 agusztusában egy interjú keretében ezt nyilatkozta: “Könnyen össze tudom foglalni. A zenekarban mindenki mindig ír valamit. Legyen szó akár egy kazettás magnóról, egy egyszerű memóról az iPhone-odban, vagy esetleg Corey vethet papírra kezdeti ötleteket, netán Joey lemehet a stúdióba rögzíteni valamit, hiszen bármikor kibérelhet egyet magának, és ott is írhat. Úgy gondolom, hogy az emberek nem igazán értik, amit korábban mondtunk, és hogy mind másképp dolgozzuk fel Paul halálát. Van, aki túl akar lépni rajta, van, akinek még időre van szüksége. Ettől függetlenül persze mondhatjuk azt, hogy vannak olyan témáink, amik már meg vannak írva, de még semmit sem raktunk össze együtt, és addig nincs is ennek értelme, amíg fontosabb dolgunk is van. Az biztos, hogy a Stone Sour halad tovább a saját útján, és meg is érdemlik ezt.” 

Nem olyan rég elérhetővé vált a Slipknot telefonos alkalmazása, a Wear The Mask, aminek nagy részét ő tervezte. Siddel közösen tervezte a Slipknot kilenc ágú csillagát. A Slipknot klippjeinek és DVD-inek nagy részét ő rendezte, vagy társ-rendezője volt, illetve más zenekarok kilippjeit is rendezte már. Családjával macskákat is tart, pontosabban három nőstéyt (Co Co, Garfield és Abby), akik mind egy alomba születtek, illetve van egy kutyájuk is.

Slipknot

A zenekart 1995 szeptemberében Paul Gray és Clown alapította, eredetileg The Pale Ones névvel, az akkori felállás szerint Clown dobolt, Paul basszusgitározott, Donnie Steel gitározott és Anders Colsefni énekelt. Nem sokkal ezután Paul megkérte legjobb barátját, Joey Jordisont, hogy csatlakozzon hozzájuk, aki természetesen elfogadta az ajánlatot és beült a dobok mögé, így Clown a perkás szerepét vállalta magára. Andres Colsefni perkás szerepet is vállat az ének mellé. Nem sokkal ezután Josh Brainard is csatlakozott közéjük, aki szintén gitáron játszott. Ekkor már hat tagú volt az együttes.

Még az évben Joey azt javasolta, hogy a zenekar nevét változtassák meg Slipknotra, amibe bele is egyeztek a többiek. Az új névvel 1995 december 4-én adták elsõ kocertjüket. 1996 februárjában Donnie Steel kilépett az együttesbõl, pletykák szerint áttért a keresztény hitre és a zenekar akkori arculata nem felelt meg azon énének. Helyére Craig Jones állt be, azonban röviddel ezután azt javasolták, hogy Slamperesük is legyen, amit Craig vállalt, mivel saját elmondása szerint igazi barátai mindig is csak a gépek voltak, így Mick Thomson állt be gitárosnak. Ekkor már hét taggal büszkélkethettek.

Nem sokkal Mick csatlakozását követõen, pontosabban októberben kiadták demo lemezüket, mely a Mate. Feed. Kill. Repeat. címet viseli, hiába a tehetség a lemez nem aratott nagy sikert, így továbbra is ismeretlen maradt a Slipknot név. 1997-ben Clown meghívta énekesnek Corey Taylort, aki akkoriban éppen lázadó életét élte a Stone Sour frontembereként. Corey csatlakozott, így Andres csak a háttérénekes szerepét kapta, azonban neki nem felelt meg e szerepkõr és Corey belépésére egy hónapra elhagyta a bandát, e rövid idõ alatt (míg mindketten tagok voltak) elkezdtek dolgozni egy Crowz elnevezésû lemezen, melyet sohasem adtak ki, még ez évben Chris Fehn is csatlakozott közéjük, aki Clown mellet perkásként és háttérénekesként foglalatoskodott. 1998-ban egy koncert közben Sid Wilson felfigyelt az együttesre, és csatlakozni szeretett volna közéjük, mint DJ, be is lépett, mivel a tagoknak tetszett bevállaóságga és merészsége. ekkor már kilenc tagot számlált a Slipknot.

1998. július 8-án a aláírtak egy szerzõdést a Roadrunner Records-al, ami a mai napig kiadójuk. A debütáló lemez stúdiómunkálatait Malibuban végezték, felvétele közben Josh elhagyta a zenekart, helyére Corey James Rootot javasolta, akit a Stone Sourból ismert. A lemez a Slipknot címet kapta, amit 1999. július 29-én adtak ki, és ezzel turnéztak elõször az Ozzfesten is. Ráadásul 2000-ben a lemez platina minõsítést kapott. Borítóján még Josh látható. Még 1999-ben kiadták a Welcome to Our Neigtborhood elnevezésû DVD-t.

2001-ben már elkezdték rögzíteni egy új albumot, a Los Angelesi Sound City Studiosban. Akkoriban még csupán felszínesen ismerték egymást, így ellenségeik egymás ellen tudták ugrasztani õket, februárban már készültek a turnéra. 2001. augusztus 28-án jelent meg az Iowa elnevezésû albumuk. A turné sikeres volt, de 2002 közepére rosszakaróik már-már elérték céljukat, több tagjuk is más bandáknál kezdett el játszani.

Mindezek ellenére 2003-ban elutaztak a los angelesi The Manson stúdióba és nekiálltak egy új stúdióalbum készítésének. Ekkoriban kezdték igazán megismerni egymást. 2004. május 24-én adták ki a Vol. 3: (The Subliminal Verses) elnevezésû lemezüket. A méltán népszerû Billboard listáján a 2. helyet érte el és hat kislemez is készûlt belõle. Ezek után turnéra indultak a Befor I Forget nevû daluk 2006-ban Grammy díjat nyert. Még az év decemberében kiadtak egy DVD-t mely a Voliminal: Inside the Nine nevet kapta és a tagokról láthatunk egy-egy interjút (Craig nem látszódik és nem nyilatkozik):

A sikerek után ismételten a többi bandával kezdtek el foglalkozni, 2007-ben Iowában a Sound Farm Studioban dolgoztak az új lemezüket, ami 2008. augusztus 20-án jelent meg, All Hope Is Gone címmel, melllyel soha nem látott sikereket értek el világszerte, a Billboart listáján az elsõ helyezést érte el. Összesen öt kislemezt készítettek és egy DVD-t is, ami az album készítését mutatja be. Világ körüli turnéra indultak és minden nevezetes rock és metal fesztiválon részt vettek.

Paul Grayt, a zenekar basszistáját, 2010. május 24-én holtan találták meg egy iowai motelszobában. A rákövetkezõ napon a Slipknot megmaradt tagjai, felesége és testvére, egy rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak. Így a zenekar jövõje bizonytalanná vált, hiszen mindannyian szerették Paul s a banda egyik kulcsfigurája is volt, de egy kisebb szünet után úgy döntöttek, hogy tiszteletbõl folytatják a zenélést. 2011-ben a Sonispheren is felléphettek. 2012-ben USA-ban tartottak koncertkörutat és az évben jelenet meg Antennas to Hell címû válogatásalbumuk, amihez minden tagról mellékeltek egy videót, s abban az évben rendezték saját fesztiváljukat is, melyet Knot Festnek neveztek el.

Gyakran elismételték, hogy azért nem vonulnak stúdióba, mivel számukra szokatlan, hogy Paul nincs ott velük, viszont 2014 elején már nekiállnak a munkának, az új lemez, testvérükrõl fog szólni, hasonlítani fog az Iowához, de vele ellentétben a szeretetre fog épülni, sõt olyan dalok is lesznek rajta, amikben Paul munkája is benne van. 2013. december 13-án kirúgták Joey Jordisont a zenekarból, személyes okokra hivatkozva.

 Néhány hónap stúdióban töltött idő után az ötödik lemez is elkészült, melyből a legelső dal, amit halhattunk a The Negative One volt, azonban az eslő hivatalos single a The Devil In I cimű dal, melynek klipjében nem csak a régi tagok és új maszkjaik, hanem az új "tagok" is, a Clowbn által készített egyen maszkjaikban, a basszista szerepét Alessandro ‘Vman’ Venturella kapta, a dobos személye még midngi ismeretlen. A megjelenés október 21-re várható, mely a 5.: The Gray Chapter nevet viseli, ezt követően amerikai turnéra indultak, ezt félbeszakítva egy kétnapos kaliforniai és egy japán Knot Festtel, melyek még nagyszabásúbbak voltak, mint a legelső. 2015 februárjában minket is meglátogattak.

To My Surprise

A zenekar 2002-ben alakúlt, Iowában(Shawn Crahan, Brandon Darner, Stevan Robinson), majd 2003 október 7-én kiadták első lemezüket To My Surpise néven. 2004-ben eltávozott frontemberük Brandon Darner, így kiadójuk (Roadrunner Records) megszüntette szerződésüket. 2005-ben újra elkezdetk dolgozni egy albumon, mikor Shawn és  Robinson felvette Dorothy Hecht, Jarrod Brom, Paul Thompson, Wade Thompson és Patrick McBride-et, így a zenekar az erdetei létszám kétszeresévé vált, úgy tervezték, hogy új albumukat Clown saját Big Orange Clown Records által adják ki, azonban ez nem történt meg, mivel a banda "meghalt".


1999: Welcome to Our Neighborhood


2002: Disasterpieces


2002: Rollerball


2006: Voliminal: Inside the Nine


2008: Nine: The Making of "All Hope Is Gone"


2009: Of the (sic): Your Nightmares, Our Dreams 


2010: (sic)nesses

2011: Goat


2012: The Devil's Carnival - The Tamer 

Slipknot

1996: Mate.Feed.Kill.Repeat
1996: Mate.Feed.Kill.Repeat 

Slipknot
Gently
Do Nothing/bitchslap
Only One
Everything Ends
Tattered & Torn
Confessions
Some Feel
Killers Are Quiet
The Dogfish Rising 


Crowz

Ez egy kevéssé ismert album, amit eredetileg 1997-ben adtak volna ki, de a tagcserék miatt ez elmaradt.

Have leaked
Coleslaw
Interloper (Anders énekhangjával)
May 17th
Windows (Corey énekhangjával)
Windows (Anders énekhangjával)
Untitled 1
Untitled 2
Carve (Corey énekhangjával)
Carve (Anders énekhangjával )
Prosthetics
Me Inside (Corey énekhangjával)
The Me Inside (Anders énekhangjával)
Tattered & Torn
Only One
Slipknot (Corey énekhangjával)
Heartache And A Pair Of Scissors (Anders énekhangjával)
Heartache And A Pair Of Scissors (Corey énekhangjával)  


1999: Slipknot

 742617000027
 (Sic)
Eyeless 
 Wait and Bleed 
 Surfacing 
Spit It Out
 Tattered & Torn 
 Me Inside
 Liberate
Prosthetics
 No Life 
 Diluted 
 Only One 
 Scissors (tartalmazza az Eeyore rejtett számot) 


2001: Iowa

(515)
People = Shit
Disasterpiece
My Plague
Everything Ends
The Heretic Anthem
Gently
Left Behind
The Shape
I Am Hated
Skin Ticket
New Abortion
Metabolic
Iowa 


2004: Vol. 3 (The Subliminal Verses)

Prelude 3.0
The Blister Exists 
Three Nil
Duality 
Opium of the People 
Circle 
Welcome
Vermilion 
Pulse of the Maggots 
Before I Forget 
Vermilion, Pt. 2 
The Nameless
The Virus of Life
Danger – Keep Away


9.0 Live 

Koncertlemez

CD 1:

The Blister Exists
(sic)
Disasterpiece
Before I Forget
Left Behind
Liberate
Vermilion
Pulse of the Maggots
Purity
Eyeless
Drum Solo
Eyeore

CD 2:

Three Nil
The Nameless
Skin Ticket
Everything Ends
Iowa
The Heretic Anthem
Duality
Spit It Out
People = Shit
Get This
Wait and Bleed
Surfacing 


2008: All Hope Is Gone

Execute
Gematria (The Killing Name)
Sulfur
Psychosocial
Dead Memories
Vendetta
B"utcher's Hook
Gehenna
This Cold Black
Wherein Lies Continue
Snuff
All Hope Is Gone

Special Edition bónuszok

Child of Burning Time
Vermilion Pt. 2
Til We Die


Antennas to Hell

Válogatás album legnébszerűbb számaikból
(sic)
Eyeless
Wait and Bleed
Spit It Out
Surfacing
People = Shi
Disasterpiece
Left Behind
My Plague
The Heretic Anthem
Purity
Pulse of the Maggots
Duality
Before I Forget
Vermilion
Sulfur
Psychosocial
Dead Memories
Snuff  


2014: .5: The Gray Chapter

XIX
Sarcastrophe
AOV
The Devil In I
Killpop
Skeptic
Lech
Goodbye
Nomadic
The One That Kills The Least
Custer
Be Prepared For Hell
The Negative One
If Rain Is What You Want
Override (bonus track)
The Burden (bonus track)

To My Surprise


2003: To My Surprise

The World's Too Small
Get It To Go
In The Mood
Blue
Say Goodbye
Easy Or Not
Turn It Back Around
This Life
Come With Me
Sunday
Who's To Say

Dirty Little Rabbits


2007: Breeding

Hello
Hero Poet
I'm So Beautiful


2009: Simon

Poor Poor Woman with Her Head in the Oven
You Say
Hello
I'm So Beautiful
Happy
Same Mistakes 


2010: Dirty Little Rabbits 

Simon
You Say
Put It In the Rock
Hello
Happy
I Love You
Professional Hit
If
Leave Me Alone
The Didn'ts
Rabbit Holes

 The Black Dots of Death


2011: Ever Since We Were Children 

S.A.T.A.N
 Destroy Anything
 Standing Alone
Lower Than Dirt
 Everyone Can Kill
 I Am Lost
 The Hunt Is Over
Uncertainty
 Been Gone So Long 

Remix, egyéb szereplések:

2002: American Head Charge - Just So You Know
2009: Bring Me the Horizon - Sleep With One Eye Open
 2009: Dead by April - Angels of Clarity 
2009: Suicide Silence - Wake Up
2009: Coheed and Cambria - Welcome Home 
2009: Marilyn Manson -Arma-Goddamn-Motherfuckin-Geddon
2010: Escape the Fate - This War Is Ours
2010: Mindless Self Indulgence - Pay for It 
2010:  Hesta Prynn - Pepper
2011:  Austra - Beat and the Pulse 

Producer

2000: L.D. 50 - Mudvayne
2001: Invitation to the Dance - 40 Below Summer
2003: To My Surprise - To My Surprise
2005: The Imbuing - Gizmachi
2008: The American Nightmare - Dirtfedd 

Utolsó frissítés: 2016.02.28. 09:09 Darkness által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace