Starity

Sid Wilson

Sid Wilson Sid Wilson nemzetisége 2621. 176rajongó 6vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Sidney George Wilson
 • Becenév
 • DJ Starscream, Ratboy, Gazboy, Monkeyboy, DJ Moonboots, Killa, The Filth Epitome, #0, Sidthe3rd
 • Születési idő
 • 1977. január 20.
 • Születési hely
 • Des Moines, Iowa, USA
 • Foglalkozás
 • DJ
 • Magasság
 • 174 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • zöld
 • Csillagjegy
 • Bak
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Joey Jordison Corey Taylor Paul Gray Mick Thomson James Root Shawn Crahan

Sid Wilson életrajza

S I D   W I L S O N

ÉLETE

Sidney George Wilson 1977. január 20-án született Des Moines-ban, Iowában. Szülei, Janis és Sidney, egyaránt Angliából származnak. Születésekor mindkét kezén hat-hat ujjal született, amit azonnal leműtöttek. Barátai néha azzal viccelődnek, hogy mire lennének képesek egy DJ-vel, akinek tizenkettő ujja van. A Slipknot nevezetű zenekarban tagja, de DJ Starscream néven is tevékenykedik, ezt a nevet egy Transformers-karakter után választotta magát. Nagy rajongója a Transformes-nek, még tetoválásai is vannak róla. Zeneileg a Slipknot-on belül Wilson hozzájárul a szkreccsekhez, a hanghatásokhoz, a horrorszerű hangokhoz, valamint a háttérzajokhoz, effektusokhoz. Amikor minden taghoz kioszották a számokat, ragaszkodott ahhoz, hogy nulla legyen, mivel ez a mocskosságot jelképezi. Ismert arról, hogy a Slipknot korai éveiben mindig beugált a közönségbe, 2008-ban mindkét sarkát eltörte, amikor is tíz méterre ugrott a színpadról. De szenvedett már harmadfokú égési sérüléseket, illetve többször is eltörte csontjait, többek közt a bordáját is. 

ZENEI KARRIER

SLIPKNOT

Háttér
1991-ben Des Moines legnagyobb metálzenekara az Atomic Opera volt, amelyben Jim Root volt a gitáros. A dobos, Joey Jordison megalapította a Modifidious nevű thrash metál zenekart. A Modifidious előzenekara volt az Atomic Opera-nak 1991. december 1-jén, ezek után a gitárosuk elhagyta a zenekart és az Atomic Opera-ba ment játszani. Jordison helyettesítette őt a helyi gitárossal, Craig Jones-szal. A dobos, Shawn Crahan újabb Des Moines-i zenekart alapított, melyet Heads on the Wall-nak nevezett el. A negyedik Des Moines-i zenekar a Vexx volt, ahol Anders Colsefni dobolt, a basszuson Paul Gray játszott és Josh Brainard volt a gitáros és az énekes. Ez idő alatt Crahan gyakran ment a Runway on Sundays nevű szórakozóhelyre, ahol találkozott más fiatal zenészekkel, hogy együtt zenéljenek. 1993 márciusáig Crahan Colsefni-vel, Gray-jel és Pat Neuwirth gitárossal játszott, a dalokat Gray pincéjében írták és adták elő. Az egyik felvett dal a "Slipknot" címet viseli.

1993-ban Des Moinesban megalakult az Inveigh Catharsis nevű zenekar, Gray basszuson, Brainard gitáron, Colsefni pedig dobokon játszott. Alkalmanként Jordison is csatlakozott hozzájuk. Brainard végül elhagyta a zenekart, hogy csatlakozzon Jordison és Jones együtteséhez, a Modifidious-hoz. 1994 folyamán a Modifidious néha ugyanazokon a showkon játszott, mint a Heads on the Wall. Gray Body Pit néven új zenekart alapított, amely viszonylag rövid idő alatt híressé vált. A Modifidious időközben abbahagyta a zenélést. Graynek nem sikerült rávennie, hogy Jordison csatlakozzon a Body Pithez, de nem sokkal a helyi gitártanár, Mick Thomson felvétele után a zenekar feloszlott.

1995 szeptemberében Crahan és Gray megalapították a Pale Ones nevű bandát.
Nem sokkal azután, hogy megalakultak, Gray felkérte Jordison-t egy próbára, mert a zenekar szeretett volna kísérletezni további dobelemekkel. Jordison később csatlakozott a zenekarhoz, mint fő dobosa, Crahan pedig az ütőhangszeres lett. Továbbá Colsefni is ütőhangszeres lett, miközben a zenekar énekese is maradt. A zenekar ezután úgy döntött, hogy Brainard-ot a második gitárosukká kívánják tenni, és így már hatan voltak tagok. A zenekar december 4-én debütált, de ezúttal már a Meld nevet használták.

Demó felvételek és kezdetek (1995–1998)
A zenekar korán megindult fejlődését annak tulajdonították, hogy Gray, Crahan és Jordison késő esti üléseket tartottak a Sinclair benzinkútnál, ahol ekkoriban Jordison dolgozott esténként. Ott történt, 1995 végén, hogy Jordison azt javasolta, cseréjék le az együttes nevét Slipknot-ra az azonos nevű daluk után. Decemberben – immáron Slipknot néven – elkezdtek dalokat felvenni a helybéli SR Audio stúdióban. Mivel nem volt szerződésük, a zenekar önfinanszírozta a projektet, amelynek költsége becslések szerint 40 000 dollár volt. 1996 februárjában a gitáros, Donnie Steele – aki keresztény volt – elhagyta a Slipknot-ot, miután megvitatta a zenekar dalszövegeit Sean McMahonnal. Az SR Audio projektjük keverési fázisai során Craig Jones-t vették fel, hogy helyettesítse Steele-t. A stúdióban töltött idejük alatt azonban a zenekar olyan mintákat vett fel, amilyeneket élőben nem tudtak előállítani. Ezt követően Jones lett a zenekar samplere, Mick Thomson pedig a helyettesítő gitáros. Ezután a bonyolult idő után a banda megjelentette Mate. Feed. Kill. Repeat. albumját 1996. október 31-én, Halloweenkor.

A demó terjesztése a bandára és a producerre volt bízva, mielőtt 1997 elején átadták az Ismist lemezkiadónak. A Slipknot dalait egy kis mennyiségben lehetett hallani a helyi rádiókon. Azonban ez nem vezetett semmilyen érdeklődéshez más kiadóktól, így a zenekar visszatért a stúdióba, hogy új anyagokon dolgozzon. Ebben az időben a zenekar több melodikus vokált keresett a dalaiba. Ennek eredményeként vették fel Corey Taylor-t. A stúdióban dolgozó Slipknot továbbra is helyi koncerteket adott. 1997 szeptemberében Colsefni bejelentette, hogy elhagyja a zenekart. A rést Greg Welts töltötte be. 1998 elején a Slipknot egy második demót készített, melyen csak öt felvétel található. A zenekar kezdte felkelteni a lemezkiadók érdeklődését, majd 1998 februárjában a producer, Ross Robinson felajánlotta, hogy elkészíti a debütáló albumjukat, miután részt vesznek a próbákon. Nem sokkal ezután a DJ-t, Sid Wilson-t toborozták a zenekar kilencedik tagjává, miután nagy érdeklődést mutatott és lenyűgözte a zenekar tagjait. Június végén a Slipknot kapott egy 500 000 dolláros, hét albumú ajánlatot a Roadrunner Records-tól, a zenekar pedig 1998. július 8-án nyilvánosan aláírta a szerződést. Két nappal korábban Welts-t kirúgták a zenekarból, az esethez a többi tag nem kívánt fűzni semmit. Őt Brandon Darner váltotta fel, de ő sem maradt sokáig.

Slipknot és megjelenés (1998–2000)
Darner helyére Chris Fehn került, mielőtt a Slipknot Malibu-ba utazott volna, hogy 1998 szeptemberében debütáló albumjukon dolgozzanak. Az album felvételének folyamán a Slipknot karácsonyra visszatért Des Moines-ba. Ebben az időszakban Brainard, a gitáros úgy döntött, hogy elhagyja a bandát, ugyanis nem volt elégedett néhány döntéssel, amit a zenekar hozott. A Slipknot később felvette Jim Rootot, hogy teljessé tegye a felállásukat, majd a zenekar visszatért Malibu-ba, hogy folytassa a már elkezdett munkát az új albumon. Az albummal 1999 elején végeztek, amely lehetővé tette számukra, hogy felléphessenek a 1999-es Ozzfest-en. Az Ozzfest jelentősen megnövelte a Slipknot rajongótáborát és az 1999. június 29-én megjelent album sikerét. A zenekar kiadta az első otthoni videóját, a Welcome to Our Neighborhood-ot, amelyet Thomas Mignone rendezett. Szintén ő rendezte a Wait And Bleed és a Spit It Out videoklipjét is. Ez a két dal a rádióban is hallható volt, a Slipknot pedig gyorsan fejlődött, főként a turné hatására. A zenekar 1999-ben és 2000-ben több országban is fellépett, hogy népszerűsítse az új albumot. 2000 elején a Slipknot első, a Roadrunner Records által kiadott albumja platina minősítést kapott.

Iowa and hiátus (2001–2003)
2001 elején kezdte felvenni a zenekar a Los Angeles-i Sound City és Sound Image stúdiókban a második albumját. Ebben az időben konfliktusok merültek fel a zenekar tagjai között a kiterjesztett turné és a felvételek időbeosztása miatt. Második lemezük felvétele 2001 februárjában véget ért, majd a zenekar megkezdte az Iowa World Tour-t. A Slipknot második albumja, az Iowa 2001. augusztus 28-án jelent meg. a Billboard listáján a harmadik helyen, az Egyesült Királyságban pedig az első helyen állt. Az albumon három kislemez található: The Heretic Anthem, Left Behind és a My Plague – utóbbi hallható volt a Resident Evil című filmben is. 2002-ben a Slipknot feltűnt a Rollerball című filmben, amelyben az I Am Hated című szerzeményüket adták elő. Az album megjelenése és intenzív promóciója számos országban teltházas előadást eredményezett.

2002 közepén a Slipknot a belső konfliktusok miatt hiátusra ment, a tagok pedig más projektekre koncentráltak. A vokalista, Corey Taylor és a gitáros, James Root újra a Stone Sour-ban zenélt. Joey Jordison megalapította a Murderdolls névre keresztelt bandát, melynek vokalistája Wednesday 13 lett. Az ütőhangszeres Shawn Crahan is együttest alapított, To My Surprise néven, Sid Wilson pedig szólóban folytatta tovább karrierjét DJ Starscream-ként. Egy ideig a Slipknot jövője bizonytalan volt, sok spekuláció volt arról, hogy lesz-e egyáltalán harmadik album, vagy végleg feloszlanak-e.

Mindazonáltal 2002. november 22-én a Slipknot kiadta a második DVD-jét, a Disasterpieces-t.

Vol. 3: (The Subliminal Verses) és második hiátus (2003–2007)
Számos késés után a Slipknot a Los Angeles-i The Mansion-ba költözött 2003 közepén, hogy elkezdjenek dolgozni a harmadik albumon Rick Rubin producerrel. 2004 elején befejeződtek a lemezen végzett munkálatok, és elindult a The Subliminal Verses World Tour. A Vol. 3: (The Subliminal Verses) 2004. május 24-én jelent meg; második helyen állt a Billboard listáján. Az album hat kislemezt tartalmaz: Duality, Vermilion, Vermilion, Pt. 2, Before I Forget, The Nameless, és The Blister Exists. A Slikpnot rögzítette az első élő albumját 9.0: Live címmel, kiadva pedig 2005. november 1-jén lett. A turné 2004-ben folytatódott, majd 2005-ben ért véget, mielőtt még második alkalommal is hiátusra mentek volna.

2006-ban a Slipknot megnyerte első Grammy-díjját a „legjobb metál előadás” kategóriában a Before I Forget című daláért. Ez a dal a Guitar Hero III: Legends of Rock nevű játékban is szerepelt. 2006. december 5-én a Slipknot kiadta a harmadik DVD-jét, a Voliminal: Inside the Nine-t. Amíg hiátuson voltak, a tagok ismét másfajta projektekre koncentráltak: Taylor és Root visszatért a Stone Sour-ba, Jordison különféle együttesekkel turnézott, Crahan megalapította a Dirty Little Rabbits nevű zenekart, Wilson pedig ismét DJ Starscream néven tevékenykedett.

All Hope Is Gone, harmadik hiátus és Gray halála (2008–2010)
A Slipknot negyedik albumjának előkészítése 2007 vége felé kezdődött. A munkálatokat a Sound Farm Studio-ban kezdték el 2008. februárjában Dave Fortman producerrel. Az album júniusban lett kész, a zenekar 2008. július 9-én megkezdte az All Hope Is Gone World Tour-t. A Slipknot negyedik albumját, az All Hope Is Gone-t 2008. augusztus 20-án adták ki, első helyen landolt a Billboard listákon. Öt kislemezt tartalmaz: All Hope Is Gone, Psychosocial, Dead Memories, Sulfur és Snuff. 2009 a Slipknot debütáló albumjának 10. évfordulója volt, hogy megemlékezzenek az eseményről, szeptember 9-én kiadták az album speciális kiadását. 2008-ban turnéra indultak, amely egészen 2009. október 31-ig tartott, amikor is megkezdték harmadik hiátusukat.

A hiátus során a tagok saját projektjeikre összpontosítottak: Corey megalapította a Junk Beer Kidnap Band nevű együttest és a Stone Sour-ba is visszatért James-szel együtt, Shawn tovább dolgozott a Dirty Little Rabbits együttessel, Joey is visszatért a Murderdolls nevű zenekarjához és Rob Zombie új dobosa lett. A perkás Chris Fehn a Will Haven nevű együttes basszusgitárosa lett, Sid Wilson pedig saját neve után megalapította Sid nevű bandáját.
2010-ben Paul Gray tervezte, hogy turnéra megy a Hail! nevet viselő supergrouppal, de 2010. május 24-én holtan találták egy Urbandale-i szállodában. Halálának körülményei nem voltak azonnal ismertek, a boncolás nem tárta fel az okát. A halála utáni napon a zenekar fennmaradó nyolc tagja egy élő, maszk nélküli sajtótájékoztatót tartott Gray özvegyével és testvérével együtt. Ez a sajtótájékoztató volt az első alkalom, hogy Craig Jones-t maszk nélkül láthattuk. Június 21-én megerősítésre került, hogy a halál oka morfin és fentanil véletlen túladagolása volt. A zenekar habozott bejelentést tenni a Slipknot jövőjét illetően.

A banda negyedik videóalbumja a (sic)nesses címet kapta és 2010. szeptember 28-án jelent meg. A DVD tartalmazza a Slipknot teljes fellépését a 2009-es Download Festival-on, egy 45 perces filmet az All Hope Is Gone turnéról, illetve a DVD megemlékezésül szolgált Paul Gray számára is.

Vissza a színpadra, Antennas to Hell és Knotfest (2011–2012)
A Slipknot 2011-ben tért vissza turnézni, számos fellépésük volt Európában. Az Iron Maiden és a Metallica mellett felléptek a Festival and Rock-on Rióban, illetve játszottak a Belgium's Graspop Metal Meeting-en is. Donnie Steele helyettesítette Gray-t a koncerteken.

Elárulták, hogy befejezik és kiadják az ötödik stúdióalbumjukat, és hogy nincsenek terveik Paul Gray helyettesítését illetően. Joey Jordison elmondta, hogy elkezdték megírni az új album dalait, és hogy ő már 17 dalt megírt. 2012-ben felléptek a Mayhem Festival-on.

2012. május 29-én a Roadrunner Records weblapján közzétételre került az Antennas to Hell előzetese. Később Corey Taylor a Twitteren keresztül közölte, hogy 2012. június 17-én ki fognak adni egy greatest hits albumot. Azt is elmondta, hogy a zenekar még nem vett fel új anyagokat, de demókat már összeállított egy új albumra.

A Slipknot első saját zenei fesztiválja, a Knotfest 2012. augusztus 17-én került először megrendezésre. A fesztiválon bemutatásra került a Slipknot múzeum is. 2013. június 14-én a Slipknot másodszorra is fellépett a Download Festival-on. A zenekar körülbelül 90 000 ember előtt lépett fel, és kétszer kénytelen voltak megállítani a koncertet – egyszer az egyik dal közepén –, hogy a tömeg nyomására szétnyílt elülső barikádot helyreállítsák.

Jordison távozása, .5: The Gray Chapter és új tagok (2013–2016)
A zenekar ötödik albumjának elkészítése 2013 végén kezdődött. Jim Root, a gitáros nem vett részt a Stone Sour januári turnéján, hogy anyagokat írhasson a Slipknot számára.

2013. december 12-én a zenekar hivatalos honlapján került bejelentésre, hogy Joey Jordison 18 év után elhagyja a zenekart, személyes okokra hivatkozva. A hivatalos Facebook oldalán Jordison később azt mondta, hogy nem lépett ki Slipknotból, és hogy ő magát is megdöbbentette a hír. Jordison és a Slipknot egyaránt megígérte, hogy további részleteket tesznek majd közzé ezzel kapcsolatban. Taylor azt mondta, hogy Joey Jordison nem fog játszani az új albumon, ugyanis nem jelent meg egyetlen dalszerzői ülésen sem.

2014. júliusában a Slipknot elkezdett előzeteseket közzétenni az új albumról a hivatalos honlapján és a szociális médián keresztül. a The Negative One címre keresztelt dal augusztus elsején került kiadásra, ezt követte négy nappal később a videóklip is, amelyet Shawn Crahan rendezett. A videóban egyik tag sem szerepelt. Augusztus 24-én megjelent a The Devil In I, illetve bejelentették az új album címét is. Hollandiában és Ausztráliában október 17-én, az Egyesült Királyságban október 20-án, világszerte pedig október 21-én jelent meg az új album, .5: The Gray Chapter néven.

A Slipknot október 25-én turnézni kezdett Észak-Amerikában az új album népszerűsítésének céljából. A zenekar 2015-ben a Soundwave Festival-on, Ausztráliában is fellépett. Egy basszusgitárost és egy dobost szerveztek be Gray és Jordison helyére, Crahan olyan maszkokat tervezett, amely megkülönböztette őket a bandától. A The Devil In hivatalos videóját, amelyen a zenészek a régi maszkjaiknak módosított változatát viselték – kivéve Taylor-t, Wilsont és Crahan-t, akik teljesen új maszkot viseltek – szeptember 12-én adták ki. A rajongók a videóban feltűnt dobos és basszusgitáros személyazonosságáról spekuláltak, de a zenekar nem nevezte meg őket hivatalosan.
December 3-án a banda egyik egykori személyzeti tagja közzétett egy fényképet és egy névlistát, amely megerősítette, hogy a basszusgitáros Alessandro Venturella és a dobos Jay Weinberg tagjai voltak az együttesnek a turné ideje alatt.

A The Negative One-t 2014-ben Grammyre jelölték a „legjobb metál előadás” kategóriában.

2015. március 11-én, míg a zenekar nem turnézott, Mick Thomson, a gitáros kórházba került, miután részegen késsel harcoltak a bátyjával saját otthonukban. A testvérpár komoly, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett. 2015. augusztus 2-án a Hartfordban tartott koncert során a zenekar kénytelen volt megállni, miután Venturella-t hirtelen a kórházba kellett szállítani. 20 perc elteltével Taylor, az énekes azt mondta a közönségnek, hogy a zenekar folytatja a koncertet, Venturella nélkül. Később kiderült, hogy Venturella kiszáradás miatt esett össze. A zenekar következő három koncertje alatt Venturella csak a színfalak mögött játszott basszusgitáron, majd augusztus 8-án visszatért a színpadra.

2016. szeptember 25-én a zenekar ismét fellépett a saját fesztiváljukon, a Knotfesten, ahol bemutatták a teljes Iowa albumot. 2016 novemberében a Slipknot ütőhangszerese, Shawn "Clown" Crahan egy Rolling Stone-i interjúban elmondta, hogy ő és a gitáros, Jim Root 2017 februárjában össze fog állni, hogy új anyagot írjanak az új Slipknot albumhoz.

Negyedik hiátus, Fehn távozása és We Are Not Your Kind (2017–napjainkig)
A Slipknot énekese, Corey Taylor 2017-ben a másik zenekarával, a Stone Sour-ral csoportosult, majd június 30-án kiadták Hydrograd című albumukat. 2017. decemberében Crahan azt nyilatkozta, hogy a következő Slipknot album lesz számára az utolsó a zenekarral.

Corey Taylor által 2018. októberében kiderült, hogy a zenekar 2019 elején lép újra stúdióba, és ugyanabban az évben szeretnék kiadni a hatodik albumot, majd világkörüli turnéra menni.

Október 31-én megjelent az All Out Life című zeneszámuk, amit egy videóklip is kísért.

2019. március 4-én a zenekar bejelentette, hogy a következő album kiadásának dátuma 2019. augusztus 9. lesz, és hogy a Gnotira, a Volbeat és a Behemoth támogatásával fellépnek majd a Knotfest Roadshow-on.
Március 7-én a Slipknot a Metallica nyítózenekara volt a hatodik WorldWired turnéjukon Ausztráliában és Új-Zélandon október 17-től október 31-ig.

2019. március 14-én Chris Fehn beperelte a zenekart, ugyanis állítólag nem fizettek neki. Fehn kifejezetten azzal vádolta Corey Taylor-t és Shawn Crahan-t, hogy több zenekarhoz kapcsolódó üzleti szervezeteket hoznak létre különböző államokban, amelyek pénzt gyűjtenek a zenekarból. Fehn arra szólította fel őket, hogy végezzenek teljeskörű könyvelést a zenekar összes vállalatával és eszközével kapcsolatban, annak érdekében, hogy megállapítsák az esetleges nyereségeket és károkat. 2019. március 18-án a zenekar bejelentette a hivatalosan honlapján, hogy Chris Fehn már nem tagja a zenekarnak. Néhány nappal később azonban az üzenetet eltávolították a honlapról, Fehn ügyvédje szerint az ütőhangszeres foglalkoztatási státusa a zenekarral nem változott. 2019 májusáig Fehn foglalkoztatási státusza a zenekarral nyilvánvalóan megváltozott, amint azt a zenekar Instagram-posztjaiban az új maszkokkal és Chris Fehn hiányzó nevével is nyilvánvalóvá tette.

2019. május 16-án felléptek a Jimmy Kimmel Live!-on, illetve az új maszkokról is megosztottak képeket. Ugyanazon a napon kiderült, hogy az album címe We Are Not Your Kind lesz, közzétételre került a dallista, illetve az Unsainted című daluk videóklipje is. Ebben a klipben volt először látható a zenekar kilenc tagjának új maszkja, beleértve a még ismeretlen új ütőst is.

2019. június 26-án hazánkban is felléptek a VOLT fesztivál keretein belül, ahol egy felejthetetlen koncertet adtak.

Július 22-én kiadták a második dalt is a közeljövő albumjukról, Solway Firth címmel. Ezt kísérte egy zenei videó is, amely élő felvételeket tartalmazott a 2019-es fellépéseikből, valamint a The Boys című sorozat néhány jelenete is látható volt benne.  

EGYÉB

Kezdetben punk bandákban játszott basszusgitáron és szaxofonon. Mielőtt csatlakozott volna a Slipknot-hoz, összeállítot egy DJ-kből álló csapatot Sound Proof Coaliton néen, akikkel időnként még ma is zenél. 

DJ-ként DJ Starscream néven szokot tevékenykedni, 2006-ban jelent meg első önálló albuma.

Emellett tagja a New Stars of the End Times hip hop és a My Love Affair pop-rock bandáknak, utóbbiban zongorázik és énekel. 

2010. augusztusától a SID nevezetű szólóbandájával is turnézik, ahol ő az énekes. SID címmel jelent meg a debütáló albumja 2011. szeptember 13-án. 

ÉRDEKESSÉGEK 

▬ szeret gördeszkázni, gördeszkáján három szemüveges űrmajom látható
▬ hobbik: főzés, agyagszobrászat, hódeszkázás 
▬ élete első koncertje egy Sheena Easton koncert volt három éves korábanl
▬ inkább a hip-hoppért rajong, nem pedig a metálért
▬ a Slipknot kilenc ágú csillagját Clownnal közösen tervezték 
▬ az Iowa felvétele idején halt meg nagyapja, ami szintén rányomta a bélyegét a lemezre
▬ nagyon szarkasztikus, állítása szerint „organikus agyi szindrómában” szenved
▬ ő a legőrültebb a zenekar tagjai közül 

• az All Hope is Gone felvételei közben meglőtte magát egy szögbelövővel  
• felgyújtotta a saját asztalukat egy díjátadógálán  
• egy bulin 72 adagnyi acid-et tömött magába, hogy azt hallucinálhassan, az emberek fejei szétrobbannak 

▬ egyben ő a legfiatalabb tag is
▬ legjobb koncertje az volt, amikor élőben láthatta a Slipknot-ot 
▬ kirúgták középiskolából
▬ utálja a politikát

Tetoválásai:
jobb kezén: Autobot logó, az ujjakon betűről betűre a "must" felirat olvasható
bal kezén: Decepticon logó a kéz hátoldalán, az ujjakon a "kill" felirat betűről betűre
bal karján: vörös és sárga lángok, a háttérben épületek láthatók, a szeptember 11-i terrortámadás emlékére csináltatta
bal könyök: csillagok körülötte
mellkas: a Wilson család emblémája

MASZKOK

     

Slipknot (1999) 
A DJ, Sid Wilson maszkja állandóan változik – gyakran drasztikusan – az albumok között. Az első egy egyszerű gázálarc volt, alapvető, de futurisztikus megjelenésű. 

 Iowa (2001) 
A DJ maszkja gyorsan fejlődött a együttes debütáló albuma óta, az egyszerű gázálarcáról egy koponya alakúra váltott. Kilenc darab volt belőle, mindnek nevet adott. 

● Vol.3: (The Subliminal Verses) (2004) 
Újra maszkot váltott, ezúttal egy kinyílt koponyára hasonlított; egy hagyományos csontváz, sötét orrral és mocskos fogakkal. Haját megnövesztette.

● All Hope Is Gone (2008) 
A Transformers iránti szeretete tükröződni látszott ennél a maszknál. Haját levágatta, illetve pirosra festette. A maszk szemöldöke része Sid által mozgatható volt, ami megengedte számára, hogy különféle arckifejezéseket produkálhasson.

● .5 The Gray Chapter (2014) 
Maszkja ismét megváltozott: maszkja most egy fekete, bőr kapucni volt, kör alakú fém szemmel és félelmetes fogakkal, amit egy szájvédő takart el.

We Are Not Your Kind (2019)
Kijelentette, hogy új maszkja nem fog sokáig maradni, ugyanis ez még nem a kész verziója. 

1999: Welcome to Our Neighborhood
2002: Disasterpieces
2002: Rollerball
2006: Voliminal: Inside the Nine
2008: Nine: The Making of "All Hope Is Gone"
2009: Of the (sic): Your Nightmares, Our Dreams
2010: (sic)nesses
2011: Goat
2016: Blood Bath – The Frozen Guy 
2016: Officer Downe – Crook #1 
2017: Day of the Gusano: Live in Mexico 

SLIPKNOT

 
1999. június 29.: Slipknot

742617000027
(Sic)
Eyeless
Wait and Bleed
Surfacing
Spit It Out
Tattered & Torn
Me Inside
Liberate
Prosthetics
No Life
Diluted
Only One
Scissors
(tartalmazza az Eeyore rejtett számot)


2001. augsztus 28.: Iowa

(515)
People = Shit
Disasterpiece
My Plague
Everything Ends
The Heretic Anthem
Gently
Left Behind
The Shape
I Am Hated
Skin Ticket
New Abortion
Metabolic
Iowa

2004. május 25.: Vol. 3 (The Subliminal Verses)

Prelude 3.0
The Blister Exists
Three Nil
Duality
Opium of the People
Circle
Welcome
Vermilion
Pulse of the Maggots
Before I Forget
Vermilion, Pt. 2
The Nameless
The Virus of Life
Danger – Keep Away 


2005. november 1.: 9.0 Live
Koncertlemez

CD 1:

The Blister Exists
(sic)
Disasterpiece
Before I Forget
Left Behind
Liberate
Vermilion
Pulse of the Maggots
Purity
Eyeless
Drum Solo
Eyeore

CD 2:

Three Nil
The Nameless
Skin Ticket
Everything Ends
Iowa
The Heretic Anthem
Duality
Spit It Out
People = Shit
Get This
Wait and Bleed
Surfacing 


2008. augusztus 26.: All Hope Is Gone

Execute
Gematria (The Killing Name)
Sulfur
Psychosocial
Dead Memories
Vendetta
B"utcher's Hook
Gehenna
This Cold Black
Wherein Lies Continue
Snuff
All Hope Is Gone

Special Edition bónuszok:

Child of Burning Time
Vermilion Pt. 2
Til We Die 


2012. július 24.: Antennas to Hell
Válogatásalbum a legnépszerűbb számaikból.

(sic)
Eyeless
Wait and Bleed
Spit It Out
Surfacing
People = Shi
Disasterpiece
Left Behind
My Plague
The Heretic Anthem
Purity
Pulse of the Maggots
Duality
Before I Forget
Vermilion
Sulfur
Psychosocial
Dead Memories
Snuff  


2014. október 21.: .5: The Gray Chapter

XIX
Sarcastrophe
AOV
The Devil In I
Killpop
Skeptic
Lech
Goodbye
Nomadic
The One That Kills The Least
Custer
Be Prepared For Hell
The Negative One
If Rain Is What You Want
Override (bonus track)
The Burden (bonus track)  


2017. október 20.: Day of the Gusano: Live in Mexico
Koncertlemez

Sarcastrophe
The Heretic Anthem
Psychosocial
The Devil in I
Me Inside
Vermilion
Wait and Bleed
Prosthetics
Before I Forget
Eeyore
Duality
Custer
Spit It Out
Metabolic
742617000027
Iowa
(sic)
People = Shit
Surfacing 


2019. augusztus 9.: We Are Not Your Kind

Insert Coin
Unsainted
Birth of the Cruel
Death Because of Death
Nero Forte
Critical Darling
A Liar's Funeral
Red Flag
What's Next
Spiders
Orphan
My Pain
Not Long for This World
Solway Firth 


DJ STARSCREAM


2003: Full Metal Scratch-It

Eyeless
Eyeless One
Eyeless Scratch
Liberate Octave Shift
5. Spit Bass
6. Spit/Purity Tone
Wait & Bleed Tone
Sic Tone
Surfacing Tone
Surfacing Scratch
Suck- Go Get This Scratch
Eyore Damn Scream
Inside Juggle
Only One Juggle
Prosthetics Scream
Inside Siren
Prosthetics Tone
Ah Tone
Yeah Tone
Disasterpiece Juggle
Disasterpiece Juggle #2
One Trumpet
Beasties Are Fresh
Get Sic 4 Fun 


2003. december 23.: Abunaii Sounds - Tataku On Your Atama

Noize Check
Sandgrinder
Diss-Spirit 
Uppin' Tha' Ante
Diss' Ain't Ova' Wit!
Ragga 2001
Final Battle
Move
Cell'ulos
Don't Come Cross
Electronic
Bloody Murdah! 
O.G. Rollout
Rollout Remix


2005. július 22.: Sound Assault

Diss Da Shotter's (Mash Up)
Hands Up Made You Look (Mash Up)
Hardcore Evil Messages (Mash Up)
Gangstars Intro
 Death Of Starscream (Bonus)
Hidden Track
Decepticon 2005. május 2.: Live at Konkrete Jungle New York City

Duality (VIP Mix)
Pulse Of The Maggots Brutal 2006. június 15.: The New Leader 

Introducing The New Leader
Deadman Remix
Step To These
Sword Sharpening Remix
FFwd Rew
Rough This Year
Kyukyoku (Fight) Remix 
Riot in NY Remix
Twinpusher
Come On Remix featuring Anthony B
Swaying Vio-lyn
LA Headspace

SID


2011: SID

Paul
Flat Lace
Bad History
Hearts That Race
Go the Distance
Live & Strong
I Can't Save Ya
All I Want
Petrified
Leave it All
Segue to Orion
Nervous Central
Punk Rock Noise


2011: Repeat

Repeat
Back of the Class
Panick
Bubble
Gallows
Smoke
Move Back
Element
Play Me Another One
Blessed Ones
Original Sin
Transmission
Repeat 

Utolsó frissítés: 2019.08.06. 14:02 ScreamQueen által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace