Starity

Skrapits Erik

Skrapits Erik Skrapits Erik nemzetisége 1824. 270rajongó 20vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 77%
  • stílus: 73%
  • szimpátia: 65%

Skrapits Erik életrajza

S k r a p i t s    E r i k    Szombathelyen született, 1989-ben, de egy horvát nemzetiségű faluban nőtt fel, Szentpéterfán.  Édesapja is zenész, egy külföldön is népszerű banda tagja, anyja pedig a helyi énektársulat szólóénekese volt. Ezek mellett nem is csoda, hogy Erik kívülről fújja a horvát dalokat, kultúrát és szokásokat.

Sokáig egy tánccsoport tagja volt. Énekléssel is foglakkozott, de azt csak angyon amatőr, illetve hobbyszinten. 2006-ban kezdett el komolyabban foglalkozni a zenéléssel és akkor alapította meg No Thanx nevű bandáját.
Az együttes megalapítói egy testvérpár Szekér Dávid (gitár, ének) és Szekér Olivér (basszusgitár). Késõbb csatlakozott hozzájuk Dávid egyik barátja Csánk Péter (gitár) és Varga Dániel (dobok) akire szintén Dávid figyelt fel. Végül egy horvát zenei, mûvészeti fesztiválon ismerték meg Skrapits Eriket az együttes énekesét.

2007-ben jelent elsõ albumuk Egy másik nemzedék címmel, amely a MAHASZ albumslágerlistán rögtön a második helyen debütált és késõbb elérte az aranylemez minõsítést.
Az album elsõ kislemeze, melynek címe szintén Egy másik nemzedék hozta el az együttesnek a várva várt ismertséget és sikert.
A második kislemez, a Mi filmünk nem egy klasszikus szerelmi történet, bár dalhoz tartozó klipben egy csinos lány végig jelen van a filmben, így neki énekelnek. A pozitív és negatív ellentétpár a tûz és a víz formájában jelenik meg.
A harmadik kislemez az A fekete nap gyermekei címû számból készült, amely népszerûségében nem maradt el az album többi kislemezétõl.

2008-ban jelent meg második albumuk Gépregény címmel, ami szerintük eltér az elõzõ "Egy másik nemzedék" címû albumtól. Az új CD-n 14 szám található, míg a másikon csak 11.
Az elsõ kislemez a Te se vagy gép! címû dalból készült. A dalhoz készült klip 2 hétig vezette a VIVA TV hivatalos slágerlistáját és több hónapig a Top10-ben tartózkodott.
A második kislemez az album egyik líraibb számából készült, a Végtelen történetbõl.

2009 nyarán Erik kilépett a bandából és saját album készítésébe kezdett. Popzenét játszik és nemcsak magyarul, hanem horvátul is énekel. Bemutatkozó albuma 2010. decemberében, legutóbbi kislemeze 2011-ben jelent meg.

A 2013-as évben, azaz idén fogja bemutatni vadiúj dalát, ami Játék címmel fog debütálni a közeljövőben.

No Thanx: Egy másik nemzedék (2007)

1. Egy másik nemzedék
2. A mi filmünk
3. Míg a dal véget nem ér
4. A fekete nap gyermekei
5. Csak, ami jár!
6. A szívem a mamádé
7. Égi angyal
8. Sohasem leszek más
9. Az életnek vendége
10. Minden nap új kezted
11. Sazbadság

No Thanx:Gépregyény (2008)

1, Te se vagy gép
2, Nem vagyok itt
3, Végtelen történet
4, Eleven tûz
5, Fékezz!
6, Páncél a világra
7, Tedd meg
8, Egy perc
9, Nehéz rejtvény
10, Lehetnek még szárnyaink
11, Körhintán
12, Most!
13, Nem nõhetnek a fák az égig
14,Magányos farkas

Utolsó frissítés: 2014.10.05. 18:06 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace