Starity

William Shatner

William Shatner William Shatner nemzetisége 5750. 49rajongó 4vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 90%
 • stílus: 90%
 • szimpátia: 87%
 • Születési név
 • William Alan Shatner
 • Becenév
 • Bill, The Shat, Billy
 • Születési idő
 • 1931. március 22.
 • Születési hely
 • Montreal, Quebec, Kanada
 • Foglalkozás
 • színész, író, rendezõ, énekes
 • Családi állapot
 • nős, 3 gyermek
 • Partner
 • Elizabeth Anderson Martin
 • Magasság
 • 177 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • szürke
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Leonard Nimoy

William Shatner életrajza

Korai évek:

William Shatner 1931. március 22-én született Montreálban. Édesanyja Anne Garmaise Shatner, édesapja Joseph Shatner ruházati cikkek gyártásával foglalkozott. Két leánytestvére van, Joy és Farla. A anyai és apai ágról is zsidó bevándorlók leszármazottja, nagyszülei Ausztriából, Lengyelországból, Magyarországról és Ukrajnából származtak. Shatner gyermekkorában konzervatív zsidó nevelésben részesült. Általános iskolai tanulmányait a Willingdon Elementary Schoolban végezte, majd először a Baron Byn Középiskolába járt, később pedig átiratkozott a West Hill Középiskolába. A montreali McGill Egyetemen diplomázott közgazdaságtanból.

 

Karrier:

Az egyetem elvégzése után 1952-ben Shatner a montréali Mountain Playhouse vállalatigazgatója lett. Ám mivel a színészet gyerekkora óta vonzotta és korábban a Montréal Children's Theatre tagja is volt, továbbra is szerette volna ezt a mesterséget művelni. Ezen okból kifolyólag csatlakozott a Ottawában Canadian National Repertory Theatre társulatához. Klasszikus shakespeare-i színészként a Kanadai Stratford Festival keretein belül is fellépett. Olyannyira sikeres lett, hogy 1956-ban már a Broadwayn is debütált.

Bár legelső filmszereplése 1951-ben a kanadai The Butler's Night Off című filmben történt meg, Shatner első valódi fontos szerepét a Karamazov Testvérek című MGM produkcióban kapta 1958-ban.

1959-ben egyidejűleg játszott a Broadwayn egy színdarabban, és a CBS nagyon rövid életű sorozatában, a Nero Wolfe-ban, ami mindössze pár epizódot élt meg. Bár a karrierjében ekkor még nem történ meg a nagy kiugrás, mégis foglalkoztatott színész volt, mind a színpadon, mind a tévében. Ígéretes tehetségnek tartották, ráadásul mindig tudta a szövegét, olcsón dolgozott és mindig felvette a telefonját. Azonban ez a lelkesedése, hogy mindig, minden szerepet elvállalt, visszavetette a karrierjét jó időre.

1966-ban végre azonban megtalálta a siker, hiszen szerepet kapott az azóta legendássá vált kultusz sci-fi sorozatban, a Star Trek legelső szériájában. James T. Kirk kapitányt három éven keresztül formálta meg és karaktere a sorozattal együtt hatalmas népszerűségnek örvendett a rajongók körében. Maga a széria úttörő tudományos ötletekkel látta el a tudósokat, a nézőket pedig egy olyan világba kalauzolta, amely több kalandot, több izgalmat ígért, mint a valóság.

1969-ben azonban a Star Trek törlésre került, és Shatner a '70-es évek elején nehézségekbe ütközött azt illetően, hogy újra munkába álljon. Nem volt elég pénze, egy lakóautóban élt és mindenáron próbált újra talpra állni.  Ezúttal is bármit elvállalt, amit ajánlottak neki, hiszen el kellett tartania a családját. Vacak filmekben szerepelt, a rajongói szerint élete legrosszabb alakítását is ebben az időszakban nyújtotta a The Horror at 37,000 Feet című filmben. Ezen kívül western alkotásokban szerepelt, illetve mellékszerepeket vállalt különböző sorozatokban és reklámokhoz is adta a nevét.

A Star Trek időközben mindenki nagy meglepetésére hatalmas kultusszá vált, Kirk Kapitány pedig minden idők egyik legnépszerűbb kultúrális ikonja lett. A '70-es évek közepén a Paramount újabb Star Trek sorozattal állt elő, majd a Star Wars sikerein felbuzdulva elkészítették a legelső Star Trek mozifilmet is, ami végül 1979-ben került a mozikba. Shatner ezek után még öt alkalommal bújt Kirk Kapitány szerepébe, legutoljára az 1994-es Star Trek Generations című filmben, ahol is karaktere végül a halálát leli.

Bár Shatner ezidőtájt már rendezéssel is foglalkozott, többnyire mindenki a Star Trekkel és James T. Kirk Kapitánnyal azonosította őt. 1982-ben sikerült pár évre kitörnie ebből a skatulyából, és a népszerű T.J. Hooker című filmsorozatban játszott főszerepet. 1986-ig nagy sikerrel játszották a sorozatot, és nálunk elsősorban ebben a szerepében lett ismert Shatner. Ezt a sikert meglovagolva 1989-től 1996-ig a Rescue 911 házigazdája lett.

Eközben írással is foglalkozott, sci-fi regényei hatalmas népszerűségnek örvendtek az olvasók körében.

1998-ban és 1999-ben Shatner mellékszerepet vállalt a 3th Rock from The Sun című vígjáték sorozatban, mely szerepért Emmy-díjra is jelölték.

Hosszú évekig továbbra is keményen dolgozott, de az újabb nagyobb siker, szakmai elismerés elkerülte. Egészen addig, míg fel nem ajánlották neki az ügyvéd Denny Crane szerepét a The Practice című sorozatban. Miután a jogi drámát törölték a műsorról, Shatner a karakterével együtt átvándorolt a Boston Legal című dráma szériához. Alakítása olyannyira átütő erejű volt, hogy  2005-ben Emmy-díjjal jutalmazták érte, és még ugyanebben az évben a Lost népszerű sztárja, Naveen Andrews orra elől elhappolva, a Golden Globe szobrocskát is hazavihette. Ezután 2009-ig minden évben jelölték Golden Globe-ra, de sajnos a jelölésnél egyszer sem jutott tovább. 

2008-ban megjelent Shatner biográfiája Up Till Now (Mostanáig) címmel.

2009-ben ugyan újabb Star Trek film készült, de Shatnert ezúttal senki sem kereste fel, nem ajánlottak neki semmilyen szerepet az alkotásban.

2010 és 2011 között ismét egy rövid életű CBS produkcióban tűnt fel, a Shit My Dad Says című sitcomban. 2011-ben a Psych című detektív sorozatban is felbukkant egy epizód erejéig, ám a híresztelések szerint a karaktere 2012-es szezonban visszatér.

2012 februárjában debütált a Broadwayn saját műsorával, a Shatner's World: We just live in it c. egyszemélyes darabbal, mellyel jelenleg is túrnézik az államokban. Továbbá ugyanezen év októberében Londonban került megrendezésre a valaha volt legnagyobb szabású Star Trek találkozó, melyen nem csak a rajongók, de a sorozatok, filmek színészei is tiszteletüket tették. Az immár 85 éves, de még mindig kitűnő egészségnek örvendő, aktív Shatner maga is csatlakozott a fesztiválhoz, mindazokkal a kollégáival, akik a sorozat évtizedeket felölelő történetében valaha is az Enterprise űrhajó kapitányát játszották. 

2016-ban a veterán színész újra az érdeklődés középpontjába került, hiszen szeptember 8.-án ünnepelték az eredeti Star Trek széria debütálásának 50. évforduláját. Ezen alkalomból a rajongók nagy örömére megjelent a “Star Trek 50th Anniversary TV and Movie Collection".

2017-ben egyelőre színészi munkát nem vállalt, csupán két szinkron van jelenleg a tarsolyában.

 

Zene:

Zenei karrierje 1968-ban indult, amikor is megjelnet a The Transformed Man című lemeze. Ezekután még két albummal jelentkezett, 2004-ben a Has Been cíművel, illetve 2011-ben a Seeking Major Tommal. Mind a kettőt nagyon jól fogadta a közönség. A szakma szintén elismerően nyilatkozott zenei munkásságáról.
2013-ban megjelent negyedik és eddig utolsó stúdió albuma, Ponder the Mistery címmel, mellyel koncert körútra is indult.

 

Magánélet:

Shatner élete során négyszer nősült. 1956-tól 1969-ig Gloria Rand volt a felesége. Három leányuk született: Leslie Carol (1958), Lisabeth Shatner  (1960), and Melanie Shatner (1964).Második házassága, melyet Marcy Laffertyvel kötött, 21 évig tartott. 1994-ben váltak el. Narine Kidd-Shatner 1997-től 1999-ben bekövetkezett váratlan és tragikus haláláig volt a színész felesége. Shatner később úgy nyilatkozott, hogy szeretett kedvese sajnos súlyos betegséggel, az alkoholizmussal küzdött, ami végül a halálát is okozta. Az asszonyt egy augusztusi napon hazatértekor a medencében találta meg, holtan. Narine az orvosszakértő szerint alkoholos befolyásoltság alatt állt halála előtt, emiatt fulladt a medencébe. Shatnert ugyan kihallgatták az ügyben és a pletykák szerint elhetett köze felesége halálához, ám a rendőrség soha semmivel nem vádolta meg. 2001-ben a színész újra megtalálta a boldogságot Elizabeth Martin oldalán, akivel azóta is boldog kapcsolatban él. Dél Kaliforniában laknak, és van egy hatalmas lovas farmjuk Kentuckyban.

 

Díjai:

Two-time Saturn Award winner
Two-time Golden Raspberry Award winner
Two-time Emmy Award winner
2005 Golden Globe Award winner
2009 Prism Award winner
2009:Streamy Award - Best Reality Web Series.
Television Hall of Fame inductee (class of 2006).
2011 Governor General's Performing Arts Award
2011: Honorary doctorate of Letters from McGill University, his alma mater.
2014: NASA Distinguished Public Service Medal - highest award NASA gives a non-government employee.
Star on the Hollywood Walk of Fame
Star on Canada's Walk of Fame
2015 VoiceArts® Icon Award. Voice Arts Awards 

 

Érdekességek:

* Egy baleset miatt, ami még a Star Trek forgatásán történt, erős fülzúgástól szenved a mai napig.
* A hollywoodi és a kanadai Hírességek Sétányán is van csillaga.
* Legidősebb lánya írta a T.J. Hooker egyik epizódjának forgatókönyvét.
* Szeret lovagolni és tenniszezni.
* Vegetáriánus.
* 2011-ben a McGill Egyetem tiszteletbeli doktorrá avatta.

2017 Batman vs. Two-Face (Video) (filming)
Harvey Dent / Two-Face (voice)

2017 Malevolent (post-production)
The Overseer (voice) 

2016 Creators: The Past (post-production)
Lord Ogmha

2016 Range 15
Richard Chindler

2016/II Malevolent (post-production)
The Overseer (voice)

2016 Hashtaggers (TV Series)
William Shatner
- #ManBun with William Shatner (2016) ... William Shatner

2015 A Sunday Horse
Kenneth Roubidoux

2015 Haven (TV Series)
Croatoan

2015 Breaking Ground (TV Series)
Narrator

2015 Just in Time for Christmas (TV Movie)
Coachman

2015 William Shatner War Chronicles (TV Series)
Narrator

2015 Baby, Baby, Baby
Actor

2015 Murdoch nyomozó rejtélyei (TV Series)
Mark Twain
- Marked Twain (2015) ... Mark Twain

2015 A Christmas Horror Story
Dangerous Dan

2014 Family Guy: The Quest for Stuff (Video Game)
James T. Kirk (voice)

2013 Vérmes négyes (TV Series)
Sally
- It's Alive (2013) ... Sally

2013 The Captains Close Up (TV Series)
- William Shatner (2013)

2013 The All Glory Project (Video short)
Narrator (voice)

2013 At Fenway (Video short)
Home Plate Umpire 

2013 Escape from Planet Earth 
General Shanker (voice)

2012 Kékpróba (TV series)
Henry McLeod
– The First Day of the Rest of Your Life (2012) … Henry McLeod

2011-2012 Psych - Dilis detektívek (TV series)
Frank O'Hara
– Heeeeere's Lassie (2012) … Frank O'Hara
– In for a Penny... (2011) … Frank O'Hara

2010-2011 $#*! My Dad Says (TV series)
Dr. Edison Milford Goodson III / Ed
18 episodes »

2011 Horrorween
Cameo

2010 Quantum Quest: A Cassini Space Odyssey
Core (voice)

2008 Gotta Catch Santa Claus (TV movie)
Santa Claus (voice)

2004-2008 Boston Legal (TV series)
Denny Crane
101 episodes »

2007 The Tuttles: Madcap Misadventures (Video Game)
Vance

2007/I Live Life (short)
Narrator

2007 Everest - A hegyek fogságában (TV mini-series)
Norman Kelly
– Episode #1.1 (2007) … Norman Kelly
– Episode #1.2 (2007) … Norman Kelly
– Episode #1.3 (2007) … Norman Kelly
– Episode #1.4 (2007) … Norman Kelly

2006 Star Trek: Tactical Assault (Video Game)
James Tiberius Kirk (voice)

2006 Star Trek: Legacy (Video Game)
Captain James T. Kirk (voice)

2006 Star Trek: Encounters (Video Game)
Narrator (voice)

2006 Túl a sövényen
Ozzie (voice)

2006 Vadkaland
Kazar (voice)

2006 Stalking Santa
Narrator (voice)

2005 Atom Betty (TV series)
Betty's Grandfather / Jim
– The NO-L9 (2005) … Jim (voice)
– The Noel 9 (2005) … Betty's Grandfather (voice)

2005 Last Laugh '05 (TV movie)
Lucifer

2005 Invasion Iowa (TV series)
Col. Shane Yeager / Himself
– It Came from Hollywood (2005) … Col. Shane Yeager/Himself

2005 Beépített szépség 2: Csábítunk és védünk
Stan Fields

2005 Lil' Pimp (video)
Tony Gold (voice)

2004 Kidobós: Sok flúg disznót győz
Dodgeball Chancellor

2004 Chilly Beach (TV series)
The President
– Dale to the Chief (2004) … The President

2004 Ügyvédek (TV series)
Denny Crane
– Adjourned (a.k.a. Cheers) (2004) … Denny Crane
– New Hoods on the Block (2004) … Denny Crane
– The Firm (2004) … Denny Crane
– The Case Against Alan Shore (2004) … Denny Crane
– War of the Roses (2004) … Denny Crane

2003 Carol karácsonya (TV movie)
Dr. Bob / Ghost of Christmas Present

2002 Groom Lake
John Gossner

2002 Amerikai pszichó 2. (video)
Starkman

2002 Eszelős forgatás
Harvey Wilkes

2001 The Kid (TV movie)
Professor (voice)

2001 Bob Patterson (TV series)
Warren Wellman
– Awards Bob (2001) … Warren Wellman

2001 Ozmózis Jones - A belügyi nyomozó
Mayor Phlegmming (voice)

2001 Falcon Down
Major Robert Carson

2000 Beépített szépség
Stan Fields

1999-2000 Űrbalekok (TV series)
The Big Giant Head
– The Big Giant Head Returns Again: Part 1 (2000) … The Big Giant Head
– The Big Giant Head Returns Again: Part 2 (2000) … The Big Giant Head
– The Big Giant Head Returns (2000) … The Big Giant Head
– Dick's Big Giant Headache: Part 1 (1999) … The Big Giant Head
– Dick's Big Giant Headache: Part 2 (1999) … The Big Giant Head

1999 A Twist in the Tale (TV series)
The Storyteller / Narrator
15 episodes »

1998 A szabadság katonái
Aidan Carvell

1998 Herkules (TV series)
Jason of the Argonauts
– Hercules and the Argonauts (1998) … Jason of the Argonauts (voice)

1998 Free Enterprise
Bill

1997 Cosby (TV series)
Jack
– The Pilot (Not the Pilot) (1997) … Jack

1997 The First Men in the Moon (video)
The Grand Lunar, King of the Moon

1997 Perversions of Science (TV series)
Admiral Kornfeld
– Boxed In (1997) … Admiral Kornfeld

1997 Star Trek: Generations (Video Game)
Capt. James T. Kirk (voice)

1997 Star Trek: Starfleet Academy (Video Game)
Captain James T. Kirk (voice)

1996 Tíz kicsi áldozat (TV movie)
Chase Prescott

1994-1996 TekWar (TV series)
Walter H. Bascom
18 episodes »

1996 A zendai fogoly (TV movie)
Michael Gatewick

1993-1995 Eek! the Cat (TV series)
Santa Claus / Star Commander Berzerk
– Eek Space 9 (1995) … Star Commander Berzerk (voice)
– It's a Very Merry Eek's-mas (1993) … Santa Claus (voice)

1994 Janek: The Silent Betrayal (TV movie)
Bodosh

1994 Star Trek: Nemzedékek
Kirk

1994 TekWar: TekJustice (TV movie)
Walter H. Bascom

1994 TekWar: TekLab (TV movie)
Walter H. Bascom

1994 SeaQuest - A mélység birodalma (TV series)
Milos Tezlof
– Hide and Seek (1994) … Milos Tezlof

1994 TekWar: TekLords (TV movie)
Walter H. Bascom

1994 TekWar (TV movie)
Walter H. Bascom

1976-1993 Columbo (TV series)
Detective Lucerne / Fielding Chase / Ward Fowler
– Butterfly in Shades of Grey (1993) … Fielding Chase
– Fade in to Murder (1976) … Detective Lucerne / Ward Fowler

1993 Family of Strangers (TV movie)
Earl

1993 Haláli fegyver
General Mortars

1993 Star Trek: Judgment Rites (Video Game)
Capt. James T. Kirk (voice)

1992 The Larry Sanders Show (TV series)
William Shatner
– The Promise (1992) … William Shatner (voice)

1992 Star Trek: 25th Anniversary Enhanced (Video Game)
Capt. James T. Kirk (voice)

1991 Star Trek: A nem ismert tartomány
Kirk

1991 Voice of the Planet (TV mini-series)
William Hope Planter

1989 Star Trek - A végső határ
Kirk

1988 Broken Angel (TV movie)
Chuck Coburn

1988 The Trial of Standing Bear (TV movie)
Narrator

1986 Star trek - A hazatérés
Kirk

1982-1986 T.J. Hooker (TV series)
Sgt. T.J. Hooker
90 episodes »

1985 North Beach and Rawhide (TV movie)
Rawhide MacGregor

1985 The Ray Bradbury Theater (TV series)
Charles Underhill
– The Playground (1985) … Charles Underhill

1984 Secrets of a Married Man (TV movie)
Chris Jordan

1984 Star trek - Spock nyomában
Kirk

1982 Airplane 2. - A folytatás
Cdr. Buck Murdock

1982 Űrszekerek II - Khan bosszúja
Kirk

1982 Látogatási idő
Gary Baylor

1982 Nagyon különleges ügyosztály (TV series)
Poisoned Man
– Revenge and Remorse (The Guilty Alibi) (1982) … Poisoned Man

1980 The Babysitter (TV movie)
Dr. Jeff Benedict

1980 Az elnök elrablása
Jerry O'Connor

1979 Star Trek - A mozifilm
Captain Kirk

1979 Disaster on the Coastliner (TV movie)
Stuart Peters

1979 Riel (TV movie)
The Barker

1978 401-es járat (TV movie)
Carl Tobias

1978 Little Women (TV series)
Prof. Friedrich Bhaer
– Pilot (1978) … Prof. Friedrich Bhaer

1978 The Third Walker
Munro Maclean

1978 Land of No Return
Curt Benell

1978 The Bastard (TV movie)
Paul Revere

1978 How the West Was Won (TV mini-series)
Capt. Harrison

1977 The Oregon Trail (TV series)
Master Sgt. Buford Cole
– Hannah's Girls (1977)
– The Scarlet Ribbon (1977) … Master Sgt. Buford Cole

1977 Kingdom of the Spiders
Dr. Robert 'Rack' Hansen

1977 Testimony of Two Men (TV mini-series)
Adrian Ferrier

1977 Joey és a bálna
Dr. Jack Fredericks

1976 A tizedik szint (TV movie)
Prof. Stephen Turner

1976 Perilous Voyage (TV movie)
Steve Monroe

1975-1976 Barbary Coast (TV series)
Jeff Cable
14 episodes »

1975 The Devil's Rain
Mark Preston

1975 The Rookies (TV series)
Luke Harris
– The Hunting Ground (1975) … Luke Harris

1974 Police Woman (TV series)
Mark Ciprio
– Smack (1974) … Mark Ciprio

1974 Amy Prentiss (TV series)
Bill Parkins
– Baptism of Fire (1974) … Bill Parkins

1974 Police Story (TV series)
Sergeant Bill Keitlinger
– Love, Mabel (1974) … Sergeant Bill Keitlinger

1973-1974 Star Trek (TV series)
Captain James T. Kirk
22 episodes »

1974 Kodiak (TV series)
– The Last Enemy (1974)

1974 Petrocelli (TV series)
Adam North
– Edge of Evil (1974) … Adam North

1974 The Collaborators (TV series)
– Kiss the World Goodbye (1974)

1974 Kung Fu (TV series)
Capt. Brandywine Gage
– A Small Beheading (1974) … Capt. Brandywine Gage

1974 Keresztmama
William J. Baxter

1970-1974 Ironside (TV series)
Bill Parkins / Don Brand / Marty Jessup
– Amy Prentiss: Part 1 (1974) … Bill Parkins
– Amy Prentiss: Part 2 (1974) … Bill Parkins
– Walls Are Waiting (1971) … Don Brand
– Little Jerry Jessup (1970) … Marty Jessup

1974 The Six Million Dollar Man (TV series)
Josh Lang
– Burning Bright (1974) … Josh Lang

1974 The Magician (TV series)
Ed Cassidy
– The Illusion of the Queen's Gambit (1974) … Ed Cassidy

1974 Impulse
Matt Stone

1974 Pray for the Wildcats (TV movie)
Warren Summerfield

1974 Indict and Convict (TV movie)
Sam Belden

1973 Pionírfeleség (TV movie)
John Sergeant

1973 Dr. Simon Locke (TV series)
Joe Flatt
– Ten Kilos to Nowhere (1973) … Joe Flatt

1973 Mannix (TV series)
Adam Langer
– Search for a Whisper (1973) … Adam Langer

1973 The Horror at 37,000 Feet (TV movie)
Paul Kovalik

1973 Barnaby Jones (TV series)
Fred Williams / Phil Carlyle
– To Catch a Dead Man (1973) … Phil Carlyle/Fred Williams

1973 Go Ask Alice (TV movie)
Sam

1973 Incident on a Dark Street (TV movie)
Deaver G. Wallace

1973 The Bold Ones: The New Doctors (TV series)
Richard Burrell
– Tightrope to Tomorrow (1973) … Richard Burrell

1972 Marcus Welby, M.D. (TV series)
Dr. Bellings
– Heartbeat for Yesterday (1972) … Dr. Bellings

1971-1972 Owen Marshall: Counselor at Law (TV series)
District Attorney Dave Blankenship / Gary
– Five Will Get You Six (1972) … Gary
– Pilot (1971) … District Attorney Dave Blankenship

1971-1972 Mission: Impossible (TV series)
Joseph Conrad / Thomas Kroll
– Cocaine (1972) … Joseph Conrad
– Encore (1971) … Thomas Kroll

1972 Hawaii Five-O (TV series)
Sam Tolliver
– You Don't Have to Kill to Get Rich - But It Helps. (1972) … Sam Tolliver

1972 The Sixth Sense (TV series)
Edwin Danbury
– Can a Dead Man Strike from the Grave? (1972) … Edwin Danbury

1972 The Hound of the Baskervilles (TV movie)
George Stapleton

1972 The People (TV movie)
Dr. Curtis

1972 Norman Corwin Presents (TV series)
– The Discovery (1972)

1971 Cade's County (TV series)
Jack Pilgrim
– The Armageddon Contract (1971) … Jack Pilgrim

1971 Storefront Lawyers (TV series)
– One American (1971)

1971 Vanished (TV movie)
Dave Paulick

1970 The Name of the Game (TV series)
Peter / Ronald Payden
– The Glory Shouter (1970) … Ronald Payden
– Tarot (1970) … Peter

1970 Swing Out, Sweet Land (TV movie)
John Adams

1970 The F.B.I. (TV series)
Arthur Majors
– Antennae of Death (1970) … Arthur Majors

1970 The Andersonville Trial (TV movie)
Col. Chipman

1970 Medical Center (TV series)
Dr. Eli Neily
– The Combatants (1970) … Dr. Eli Neily

1970 Paris 7000 (TV series)
– The Shattered Idol (1970)

1970 Sole Survivor (TV movie)
Lt. Col. Josef Gronke

1965-1969 The Virginian (TV series)
Henry Swann / Luke Milford
– Black Jade (1969) … Henry Swann
– The Claim (1965) … Luke Milford

1966-1969 Star Trek (TV series)
Captain James T. Kirk / Dr. Janet Lester
79 episodes »

1969 The Skirts of Happy Chance (TV movie)
Chris Pardee

1969 CBS Playhouse (TV series)
Peter Hoyt
– Shadow Game (1969) … Peter Hoyt

1968 Comanche blanco
Johnny Moon/Notah

1968 Alexander the Great (TV movie)
Alexander

1968 Off to See the Wizard (TV series)
Alexander the Great
– Alexander the Great (1968) … Alexander the Great

1966 Gunsmoke (TV series)
Fred Bateman
– Quaker Girl (1966) … Fred Bateman

1966 Incubus
Marc

1961-1966 Dr. Kildare (TV series)
Dr. Carl Noyes / Toby Cunningham, M.D.
6 episodes »

1964-1966 Bob Hope Presents the Chrysler Theatre (TV series)
David Vincent / Dr. Ely Harris
– Wind Fever (1966) … Dr. Ely Harris
– The Shattered Glass (1964) … David Vincent

1966 The Big Valley (TV series)
Brett Skyler
– A Time to Kill (1966) … Brett Skyler

1965 The Fugitive (TV series)
Tony Burrell
– Stranger in the Mirror (1965) … Tony Burrell

1965 12 O'Clock High (TV series)
Maj. Kurt Brown
– I Am the Enemy (1965) … Maj. Kurt Brown

1965 For the People (TV series)
David Koster
13 episodes »

1961-1965 The Defenders (TV series)
Assistant District Attorney Earl Rhodes / Charles Terranova / Cliff Sellers / …
– Whipping Boy (1965) … Assistant District Attorney Earl Rhodes
– The Uncivil War (1964) … Gil Rawson
– The Cruel Hook (1963) … Cliff Sellers
– The Invisible Badge (1962) … Charles Terranova
– Killer Instinct (1961) … Jim McCleery

1965 Insight (TV series)
Mike Burnett
– Locusts Have No King (1965) … Mike Burnett

1964 The Man from U.N.C.L.E. (TV series)
Michael Donfield
– The Project Strigas Affair (1964) … Michael Donfield

1964 The Reporter (TV series)
Horner
– He Stuck in His Thumb (1964) … Horner

1964 Az erőszak
Preacher

1964 The Outer Limits (TV series)
Brig. Gen. Jeff Barton / Col.
– Cold Hands, Warm Heart (1964) … Col./Brig. Gen. Jeff Barton

1964 Burke's Law (TV series)
Arthur Reynolds
– Who Killed Carrie Cornell? (1964) … Arthur Reynolds

1964 Arrest and Trial (TV series)
Larry Tavener
– Onward and Upward (1964) … Larry Tavener

1963 Route 66 (TV series)
Menemsha Faxon
– Build Your Houses with Their Backs to the Sea (1963) … Menemsha Faxon

1963 Channing (TV series)
Tom
– Dragon in the Den (1963) … Tom

1963 77 Sunset Strip (TV series)
Paul De Vinger
– 5: Part 5 (1963) … Paul De Vinger
– 5: Part 4 (1963) … Paul De Vinger
– 5: Part 3 (1963) … Paul De Vinger
– 5: Part 2 (1963) … Paul De Vinger
– 5: Part 1 (1963) … Paul De Vinger

1960-1963 The Twilight Zone (TV series)
Bob Wilson / Don Carter
– Nightmare at 20,000 Feet (1963) … Bob Wilson
– Nick of Time (1960) … Don Carter

1963 Alcoa Premiere (TV series)
Dr. William Grant
– Million Dollar Hospital (1963) … Dr. William Grant

1963 Operation Bikini
Narrator (uncredited)

1963 The Nurses (TV series)
Dr. Adam Courtland / Dr.Ken Houck
– A Question of Mercy (1963) … Dr. Adam Courtland
– A Difference of Years (1963) … Dr.Ken Houck

1963 The Dick Powell Show (TV series)
Eric Tegman
– Colossus (1963) … Eric Tegman

1962 The Soldier (short)
The Soldier

1962 The Intruder
Adam Cramer

1962 Naked City (TV series)
Maung Tun / Roger Barmer
– Without Stick or Sword (1962) … Maung Tun
– Portrait of a Painter (1962) … Roger Barmer

1961 Ítélet Nürnbergben
Capt. Harrison Byers

1961 The Explosive Generation
Peter Gifford

1961 Thriller (TV series)
Gil Thrasher / Paul Graves
– The Grim Reaper (1961) … Paul Graves
– The Hungry Glass (1961) … Gil Thrasher

1960 Festival (TV series)
Marc Antony
– Julius Caesar (1960) … Marc Antony

1960 The DuPont Show of the Month (TV series)
– The Scarlet Pimpernel (1960)

1960 Outlaws (TV series)
Wayne Gorham
– Starfall: Part 2 (1960) … Wayne Gorham
– Starfall: Part 1 (1960) … Wayne Gorham

1960 Alcoa Presents: One Step Beyond (TV series)
Carl Bremer
– The Promise (1960) … Carl Bremer

1960 Adventures in Paradise (TV series)
– Once Around the Circuit (1960) (uncredited)

1960 The Robert Herridge Theater (TV series)
– A Story of a Gunfighter (1960)

1960 Play of the Week (TV series)
Lewis Rohnen
– Night of the Auk (1960) … Lewis Rohnen

1957-1960 Alfred Hitchcock Presents (TV series)
Jim Whitely / John Crane
– Mother, May I Go Out to Swim? (1960) … John Crane
– The Glass Eye (1957) … Jim Whitely

1959 Sunday Showcase (TV series)
Thomas Gore
– The Indestructible Mr. Gore (1959) … Thomas Gore

1959 Tactic (TV series)

1958 The Christmas Tree (TV movie)
Philo

1958 The United States Steel Hour (TV series)
Con Purvis / Fred Corry
– Old Marshals Never Die (1958) … Con Purvis
– A Man in Hiding (1958)
– Walk with a Stranger (1958) … Fred Corry

1957-1958 Kraft Television Theatre (TV series)
Fred Bell / Harry
– The Man Who Didn't Fly (1958) … Harry
– The Velvet Trap (1958) … Fred Bell
– The Discoverers (1957)

1958 Playhouse 90 (TV series)
Jerry Paul
– A Town Has Turned to Dust (1958) … Jerry Paul

1958 Climax! (TV series)
Ben tate
– Time of the Hanging (1958) … Ben tate

1958 Suspicion (TV series)
Eli
– The Protege (1958) … Eli

1958 A Karamazov testvérek
Alexi Karamazov

1957 Studio One (TV series)
Dr. David Coleman / Kenneth Preston / Dr. Franck
– No Deadly Medicine: Part 2 (1957) … Dr. David Coleman
– No Deadly Medicine: Part 1 (1957) … Dr. David Coleman
– The Deaf Heart (1957) … Dr. Franck
– The Defender: Part 2 (1957) … Kenneth Preston
– The Defender: Part 1 (1957) … Kenneth Preston

1957 Omnibus (TV series)
Palace Messenger
– School for Wives (1957)
– Oedipus, the King (1957) … Palace Messenger

1956-1957 The Kaiser Aluminum Hour (TV series)
John Sandor / Owen Howell / Peterson
– The Deady Silence (1957) … John Sandor
– Gwyneth (1956) … Owen Howell
– Mr. Finchley Versus the Bomb (1956) … Peterson

1957 Oedipus Rex
Chorus

1956 Goodyear Television Playhouse (TV series)
– All Summer Long (1956)

1956 On Camera (TV series)
– Dreams (1956)

1955 General Motors Presents (TV series)
Billy Budd / Lucky
– The Big Leap (1955) … Lucky
– Billy Budd (1955) … Billy Budd

1954 Howdy Doody (TV series)
Ranger Bob

1953 Space Command (TV series)
(1953)

1951 The Butler's Night Off
A crook

1968 The Transformed Man

2004 Has Been

2011 Seeking Major Tom

Utolsó frissítés: 2017.03.12. 08:08 Ellie Andrews által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace